Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
Eventy, súťaže, oceneniaZo sveta

Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin

TS
TS
Uverejnené: 10. júla 2025
4 min. čítania
Agli Agmici, Rovnij
Zdieľať

Chorvátsko sa môže pochváliť jednou reštauráciou, ktorá sa pýši dvoma hviezdami Michelin, a 12 reštauráciami, ktoré získali jednu prestížnu hviezdu Michelin, celosvetovo najvýznamnejšiu a najznámejšiu gastronomickú značku. Vyplýva to z včerajšieho oznámenia najnovšieho výberu MICHELIN pre Chorvátsko. V rámci neho sa Krug Restaurant (Split) a Cap Aureo (Rovinj) môžu pochváliť novými hviezdami.

Foto: Krug, Split
Cap Aureo, Foto Maistra, Grand Park Hotel Rovinj
Agli Amici, Rovinj, Foto: Maistra, Grad Park Hotel Rovinjrand

- Inzercia-
Ad image

Reštaurácia Agli Agmici z Rovinju si úspešne udržala dve hviezdičky. Reštaurácie Dubravkin put (Záhreb), Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovník), Monte (Rovinj), Noel (Záhreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) a Korak (Jastrebarsko) si udržali po jednej michelinskej hviezde.

- Inzercia-
Ad image
Monte Rovinj, Foto: Dean Dubokovic

„Najnovšie vydanie sprievodcu MICHELIN potvrdilo kvalitu chorvátskej gastronómie a dokonalosť našich šéfkuchárov na celosvetovej úrovni. Chorvátska vinárska a gastronomická ponuka je neoddeliteľnou súčasťou našej celkovej turistickej ponuky. Dotvára totiž kompletný zážitok z našej krajiny pre každého hosťa, našu autenticitu a kulinárske bohatstvo. Sme radi, že kvalita ponuky sa z roka na rok zvyšuje. Je rozmanitejšia a sleduje globálne trendy bez toho, aby stratila chorvátsku autenticitu. Blahoželám všetkým, ktorí sa aj tento rok dostali do sprievodcu MICHELIN, ktorý opäť zaradil Chorvátsko medzi krajiny špičkovej gastronómie,“ povedal Tonči Glavina, chorvátsky minister cestovného ruchu a športu.

Michelin si oceňuje aj rozmanitosť profesií

Značku MICHELIN Green Star si úspešne udržali reštaurácie Zinfandel’s (Záhreb), Konoba Mate (Korčula) a Korak (Jastrebarsko). Toto ocenenie sa udeľuje reštauráciám, ktoré kladú dôraz na udržateľnosť a šetrnosť k životnému prostrediu.

- Inzercia -
Ad image

„Ako hlavného partnera spoločnosti MICHELIN pre Chorvátsko nás nesmierne teší nový výber a udelenie prestížnych ocenení našim reštauráciám. Predstavuje ďalšie významné uznanie chorvátskej gastronómie. Je tiež potvrdením zvyšovania kvality, autenticity a kreativity na domácej kulinárskej scéne. Chorvátsko sa stále viac profiluje ako špičková eno-gastronomická destinácia. Výber MICHELIN je dôležitým ukazovateľom medzinárodného uznania našej ponuky. Toto ocenenie patrí nielen šéfkuchárom a tímom reštaurácií, ale aj celej destinácii. Pretože špičková gastronómia sa stáva stále dôležitejším motívom príchodu turistov a súčasťou identity Chorvátska ako krajiny bohatej, kvalitnej a udržateľnej gastronómie,“ povedal Kristjan Staničić, riaditeľ Chorvátskeho turistického združenia.

Foto: FB Konoba Pescaria

Okrem toho MICHELIN zaradil na zoznam Bib Gourmand aj reštaurácie Konoba Pescaria (Mošćenička Draga) a K.užina (Split). Chorvátsko sa teda môže pochváliť celkovo 12 reštauráciami s týmto ocenením, ktoré označuje podniky s kvalitným jedlom za prijateľné ceny.

Novinkou je tiež udeľovanie špeciálnych cien MICHELIN, ktoré zdôrazňujú rozmanitosť profesií a zručností, ktoré tvoria odvetvie pohostinstva. Špeciálne ocenenie MICHELIN pre mladého šéfkuchára získala Gabriela Filc z reštaurácie Nebo by Deni Srdoč, zatiaľ čo ocenenie za kvalitu poskytovaných služieb prevzala Vera Korak z reštaurácie Korak.

Cenu pre someliéra získal Dinko Lozica z reštaurácie LD Restaurant.

Ocenenia sú výsledkom inkognito návštev chorvátskych reštaurácií profesionálnymi inšpektormi MICHELIN, celosvetovo najvýznamnejším a najuznávanejším sprievodcom po reštauráciách, na ktorého stránkach bol zverejnený zoznam pre Chorvátsko.

Monte Rovnij

Mohlo by sa vám páčiť

Top 10 hotel openings 2025
Otvorený deň na prestížnej švajčiarskej univerzite Les Roches
Aké je VÍNO ROKA 2023®?
Majstrovstvá somelierov SR 2023 majú svojho víťaza
Next Chef je Samuel Idešic
OZNAČENÉ:Michelin
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Rudolf Huliak Minister Huliak: Slovensko má čo ponúknuť, ale služby musia dobehnúť prírodu
Nasledujúci článok Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Cestovný ruch

Slovensko patrí medzi geotermálne veľmoci Európy

TS
TS
1. augusta 2025
NÁBYTOK ŠPECIÁLNE KONCIPOVANÝ PRE SEGMENT HORECA
Ako premeniť dovolenku na Slovensku na zážitok konkurujúci moru
Priehrada Liptovská Mara – poznaná aj nepoznaná
Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta