Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Plánujete výlet do Londýna? Spojte ho s gurmánskym dobrodružstvom!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Plánujete výlet do Londýna? Spojte ho s gurmánskym dobrodružstvom!
GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet do Londýna? Spojte ho s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
Uverejnené: 22. augusta 2024
9 min. čítania
Foto: Helix
Zdieľať

Sobota

Brunch v The Blue Legume

Brunch je skrátené spojenie anglických slov raňajky a obed. Sú to teda vlastne neskoré raňajky alebo skorý obed v jednom.

Keďže nás v tento deň čakal pestrý program, museli sme sa najskôr poriadne najesť. Rozhodli sme sa ísť opäť pre The Blue Legume ako aj ráno predtým, pretože ich výber brunchov bol veľmi rozmanitý. Anglické raňajky nemohli chýbať ani tento raz. No okrem nich sme z menu brunchov mali aj čučoriedkové škótske palacinky s javorovým sirupom a banánom, vajíčka Benedict a vajíčka Florentine. Ich zloženie je podobné, no namiesto šunky vo vajíčkach Benedict bol vo Florentine špenát. Brunch bol vynikajúci, a tak sa reštaurácia The Blue Legume stala pre nás srdcovou záležitosťou.

- Inzercia-
Ad image

Pivo v múzeu Harryho Pottera

Po raňajkách a obede v jednom sme sa presunuli do atrakcie, ktorou Londýn láka mnohých návštevníkov – do múzea Harryho Pottera. Múzeum bolo obrovské. Nájdete v ňom rekvizity zo všetkých ôsmich filmov. Prejsť múzeum nám zabralo niekoľko hodín. Keďže ale brunch skutočne výdatný, v múzeu sme nejedli, i keď ich reštaurácia ma skvelé hodnotenia. Namiesto toho sme vyskúšali maslové pivo, ktoré je pre každého fanúšika série nevyhnutnosťou.

- Inzercia -
Ad image

Čaj o piatej v Brigit’s Bakery

Z múzea sme sa presunuli späť do centra mesta. Ešte nám zostávalo niekoľko hodín do večere, preto sme sa zastavili v Brigit’s Bakery na čaj a sendvič o piatej. Hoci sa Brigit’s Bakery nachádza v rušnej časti mesta, táto pekáreň je ako oáza pokoja so svojim útulným vzhľadom. Hneď pri vstupe nás očaril nádherný pult plný sladkých dobrôt.

Foto: Brigit’s Bakery

Taktiež majú vynikajúci výber sendvičov, koláčikov, čerstvých scones s džemom a krémom a široký výber sypaného čaju. Z ponuky sme vyskúšali losový sendvič, typický anglický koláčik scone s džemom a čierny čaj s mliekom. Všetko bolo vynikajúce a oveľa sýtejšie ako sme čakali.

Večera v Eat Tokyo v Soho

Po celodenných aktivitách sme sa rozhodli pre večeru v japonskom štýle. Eat Tokyo sme kvôli jej obľúbenosti museli zarezervovať o deň skôr. Podnik má vynikajúce hodnotenia a je obľúbený pre svoju autentickú japonskú kuchyňu a príjemnú atmosféru. Ponúka široký výber jedál od klasických sushi a sashimi až po teplé Bento misky a grilované špeciality či napríklad rôzne špeciálne mixy ako napríklad párty loď, ktorá je zložená z množstva rôznych kombinácii sushi a sashimi.

My sme si dali lososový Bento box, už spomínanú párty loď a rôzne kombinácie sushi a sashimi s losom, krevetami, krabom a rôznymi ďalšími morskými pridanú. K jedlu sme vyskúšali japonské pivo.

Predchádzajúca stránka123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Komorná HORECA konferencia pre vašu inšpiráciu
Certifikované produkty Liptova sú med, syry, čaje aj pivá
Podnik, o ktorom sa hovorí
Za čo sú dnes hostia ochotní dobre zaplatiť?
Mak – malé zrnká s veľkým účinkom
OZNAČENÉ:brunch v Londýnegurmánsky Londýn
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Anna Gocoliaková
Anička je náš najmladší člen tímu a skvele vyvažuje naše roky praxe svojim sviežim, ničím nezaťaženým pohľadom. Charakterizujú ju znaky jej generácie Z, Zoomers - je mladá, technicky zdatná a sociálne zameraná, čiže sa s jej skvelými nápadmi a príspevkami stretnete najmä na našich sociálnych sieťach.
Predchádzajúci článok Nový trend v gastronómii – nealko párovanie ako rovnocenný hráč
Nasledujúci článok Kampaň Kreatívne mestá strednej Európy propaguje tri slovenské mestá
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

HotelyRozhovory

TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 

PR
PR
2. júna 2025
Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta