Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Jančura Radim, Foto: Tomeš
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Rozhovory

Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 17. októbra 2023
12 min. čítania
Zdieľať

Vo vašom portfóliu nie je žiaden slovenský hotel. Prečo?

Slovensko je nádherná krajina, možno krajšia ako Česko, ale vy ste tam nemali tých pracujúcich sudetských Nemcov, ktorí postavili v horách veľké chalupy. České hory sú pokryté rekreačnými strediskami a väčšina je na skvelých miestach. Na Slovensku súdruhovia zastavali napríklad Štrbské Pleso, ktoré je prírodne nádherné, ale architektonicky je to druhá Petržalka. Takže tam nie je veľmi čo kupovať. Veľa hotelov je na predaj, ale typická slovenská horská dedina je jedna hlavná cesta, okolo nej domy a z jedného z nich je urobený hotel. A našou stratégiou je práve vyberať hotely na skvelých miestach. Tie na Slovensku sú, ale hotely tam historicky nevznikali.

- Inzercia-
Ad image

Robili ste prieskum?

- Inzercia-
Ad image

Nie, no sledujem portály s nehnuteľnosťami. Keď idete po slovenských horách, je tam pomaly viac medveďov ako turistov, čo je úžasné. Sú tam skvelé horské chaty na prespanie pre 10 ľudí v izbe. No rekreačné nehnuteľnosti tam nie sú. Na rozdiel od toho, v Rakúsku sú ich desiatky tisíc, takže ponuka je naozaj široká. V Krkonošiach sú na každom kopci desiatky chalúp, ktoré fungujú ako penzióny. Ale, samozrejme, pozerám sa aj po Slovensku, dostal som už aj ponuku z Nízkych Tatier.

Chalupa Gerlitzen

Vráťme sa ešte k vašej motivácii pre vstup do hotelového sveta. Hovoríte, že ste hľadali nový biznis, dvetisíc ľudí bolo bez práce, ale v hoteloch sa snažíte minimalizovať pracovnú silu…

- Inzercia -
Ad image

Myslel som to tak, že ja som sa cez koronu nudil. Ľudia dostali mzdu a boli doma. V našom rakúskom hoteli pracuje 8 – 10 ľudí namiesto priemerných 20, tam išli celkom iní ľudia. Takže dôvod bol, že som si našiel niečo nového, zábavu.

Čo ste v hotelovej branži zistili?

Ja toho zase toľko nemám, spolu šesť hotelov a chát v Rakúsku a Česku. V podnikaní vždy hľadám nejaké nové cesty. Takže som vymyslel samoobsluhu. Self-service môže fungovať v horách, lebo do hôr chodia krásni ľudia, o ktorých viete, že sú čestní. Postaviť reštauráciu na dôvere nemôžete v centre Prahy ani Bratislavy, tam by ste nepochodili… No v horách je to iné. Keď si idete sami načapovať Plzeň… ľudia sa začnú spolu rozprávať, načapujú jeden druhému. V hoteli by sa inak normálne nikdy nezoznámili, lebo by každý sedel pri inom stole. Tu sú ako Taliani, ktorí sú všetci kamaráti, hoci sa nepoznajú. Je to, samozrejme, veľmi príjemné. Tento môj koncept je zaujímavý pre Čechov a Slovákov, lebo sa radi zabávame, vypijeme si spolu… Je to vidno najmä v lyžiarskych strediskách, že Česi a Slováci na našich chatách utrácajú najviac. Keď dáme cenu Plzne dve eurá, čo je o niečo lacnejšie ako v Česku, človek je tak príjemne prekvapený, že nemá dôvod, aby si namiesto dvoch pív zaznačil iba jedno. Môže to byť inšpirácia pre menšie penzióny, ktoré chcú mať menej zamestnancov.

Pípa v hoteli Wallackhaus
Samoobslužný výčap v hoteli Wallackhaus
Predchádzajúca stránka1234Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Marek Daňo: Vždy sa snažím zistiť, čo hostia potrebujú a hľadám riešenia, ako to spraviť
Daša Matušíková, SLOVAKIA TRAVEL: Slovensko prekvapí, je unikátne
Juraj Marko: Nachádzame cesty, ako napredovať
Hotelierka, grófka Klára Szakal von Losoncz a jej svet vo svete
Nové vedenie Bratislava Tourist Board: Učme sa od konkurencie, ale poďme vlastnou cestou
OZNAČENÉ:Radim JančuraRegiojet Hotels
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Majstrovstvá somelierov SR 2023 majú svojho víťaza
Nasledujúci článok Tradičné netradične prináša nová zážitková reštaurácia ARTE vo Svätom Jure
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityRegióny

Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom

TS
TS
8. augusta 2025
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta