Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Rekonštrukcia – postrach hoteliera?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Interiér/Exteriér > Rekonštrukcia – postrach hoteliera?
Interiér/Exteriér

Rekonštrukcia – postrach hoteliera?

Alžbeta Abrahová
Alžbeta Abrahová
Uverejnené: 28. novembra 2023
5 min. čítania
Zdieľať

2. Spolupracujte s tímom z branže

Nepodceňujte výber tímu, s ktorým budete počas rekonštrukcie spolupracovať.

Najmite si odborníkov so skúsenosťami s hotelovými a gastronomickými prevádzkami.

Ušetrí vám na konci cesty peniaze. Kamarát kamaráta vám možno poskytne výhodnejšiu cenu pri počiatočnej cenovej kalkulácii, avšak povedzme si, čo sú najčastejší zlyhania.

  1. Neodhadne časovú náročnosť projektu – posúva sa vám termín otvorenia a unikajú tržby.
  2. Zabudne na funkčnosť zázemia. Trasy predlžujú zamestnancom cesty, sklady sú príliš predimenzované alebo poddimenzované, prevádzky nezodpovedajú predpisom, atď… Dôsledkom sú napríklad nutné stavebné úpravy, ktoré opäť projekt predražujú a odďaľujú otvorenie, alebo dokonca už za prevádzky obmedzujú hostí.
  3. Ostré rohy vo family friendly hoteloch alebo materiály, ktoré sa rýchlo opotrebujú. Správny materiál a dôraz na detaily vám predlžia životnosť vybavenia,  oddialia potrebnosť ďalšej rekonštrukcie a vaši hostia nebudú mať pocit opotrebenia prevádzky.

Venujte čas výberu dodávateľa, debatujte s ním o vašich predstavách. Spoločne vždy viete nájsť kompromis, zodpovedajúcej kvality a v súlade s vaším budgetom. Nenechajte sa odradiť prvou cenovou ponukou. V prípade, že sa predsa len rozhodnete pre dodávateľa, ktorý nemá skúsenosti s daným typom prevádzky, najmite si aspoň hotelového poradcu, ktorý vám pomôže sa vystriehnuť výše menovaným chybám.

PRED
PO
Predchádzajúca stránka12345Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Hotelová izba I.
Spestrite deťom pobyt vo vašom hoteli, penzióne či rodinnom parku
Dizajnové trendy: 10 dôvodov pre zelenú stenu v hoteli
Zelené strechy zažívajú boom, lákajú estetikou aj funkčnosťou
Využite medzisezónu na renováciu hotelového interiéru
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Alžbeta Abrahová
Dlhé roky pôsobí v hotelierstve. Prešla výkonnými a riadiacimi pozíciami v sieťových aj nesieťových hoteloch. V súčasnosti pôsobí ako poradca pre prevádzky od A po Z. So svojimi kolegami z Hospitality Hive sa špecializuje predovšetkým na vzdelávanie investorov, akvizície a predaj hotelov, nastavovanie prevádzok a ich rekonštrukcie.
Predchádzajúci článok Výnimočné osobnosti sektoru prevzali ocenenia
Nasledujúci článok Peter Mudrý Peter Mudrý: Čo ma posúva ako hoteliera
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gastro

Petra Tóthová, sladká autorita v porote Bocuse d’Or

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
14. decembra 2025
Slovensko láka zahraničných turistov na vianočné mestá a zážitky
Tekuté Vianoce: Najlepší vaječný koňak, grog, punč…
Pod Kráľovou Hoľou otvorili originálnu lesnú saunu
Vianočná hostina talentov – Gastro Vianoce 2025 Piešťany

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta