Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
Hotely

Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 16. júla 2025
5 min. čítania
Zdieľať

Obľúbené miesto rekreácie na východnom Slovensku, vodná nádrž Domaša mala nezvyčajný začiatok leta. Po suchej jari a odčerpávaní vody bola hladina nádrže výrazne nižšia, ako po minulé roky. Dokonca aj obľúbená výletná loď Bohemia zostala na suchu. Toto leto kvôli nízkej hladine nepremáva. Nevýhoda však môže byť aj výhodou. Tento rok sa môžete napríklad z hotela Zelená Lagúna, jediného štvorhviezdičkového hotela pri Domaši, dostať po brehu nádrže až k spomínanej Bohemii, čo pri normálnom stave vody nie je mysliteľné.

Prechádzka okolo Domaše

Nižšia hladina vody nikoho v lete neteší, na druhej strane, ako hovorí Silvia Manduľáková, generálna riaditeľka hotela Zelená Lagúna, kvalitu služieb a dianie pri nádrži až tak veľmi neovplyvní. V Zelenej Lagúne funguje aj napriek nižšej hladine vody pláž aj s terasou, ktorá je nad ňou a komu by sa nechcelo do prírodnej vody, tak je tu veľký hotelový bazén, pri ktorom sa dá slniť aj vonku.

- Inzercia-
Ad image
Silvia Manduľáková, foto: Vouge CZ Leaders 12/2023
Hotel Zelená Lagúna na brehu Domaše

Výpadok výletných plavieb a programy, ktoré sa na lodi po minulé roky robili sa úplne nahradiť nedá. Poskytovatelia služieb, obce aj OOCR (Oblastná organizácia cestovného ruchu) Horný Zemplín sa však snažia a organizujú množstvo akcií a podujatí.

- Inzercia-
Ad image
Loď Bohemia, foto Plavbydomasa.sk
Tohtoročný začiatok leta na Domaši

Tiež okolie Domaše poskytuje veľa možností na výlety. Samozrejme, najpohodlnejšie je ešte stále prísť vlastným autom, ale už existujú aj organizátori, ktorí vedia malým skupinkám výlety do okolia zorganizovať aj vrátane dopravy.

Pre milovníkov koňakov a vinohradníckej oblasti Tokaj

V samotnom hoteli majú novinku, ktorá poteší najmä milovníkov francúzskych koňakov a tokajských vín. V hoteli pribudol koňakovo-tokajský klub. Organizujú tam degustácie francúzskych koňakov, ale aj degustácie vín z obidvoch strán Tokaja – slovenskej aj maďarskej. Silvia Manduľáková sa okrem hotelierky totiž stala v roku 2023 aj majiteľkou vinárstva v Malej Tŕni na vinohradníckej oblasti Tokaj a vína z obidvoch jej sa rozhodla priniesť aj do hotela.

- Inzercia -
Ad image

„Považujem to za akési prepojenie Horného Zemplína, kde leží Domaša a Dolného, kde sa nachádza vinohradnícka oblasť Tokaj. Myslím, že z medzinárodného hľadiska je to najvýznamnejšia vinohradnícka oblasť u nás, pretože termín Tokaj poznajú milovníci vína všade,“ vysvetľuje.

Esencia je viac ako vinárstvo

Svoj projekt nazvala Esencia Silvia a schválne doň nedala termín vinárstvo. Súčasťou je aj ubytovanie pre 8 osôb uprostred vinohradov. Vinárstvo, vinohrady a ubytovanie majú byť len jedna súčasť projektu – ďalšou je ovocný sad, ktorý vysádzajú,

Na produktoch z neho si budú môcť pochutnať hostia v hoteli. Tak, ako si už teraz môžu pochutnávať na produktoch zo 4 hektárov vinohradov. Na raňajky si tu možno dať čistú hroznovú šťavu, je je aj v nápojovom lístku. Nájdete tam aj vína Esencia Silvia z tokajských odrôd Lipovina, Muškát a Furmint (okrem putňových, tie nerobia) a reduktívne vína z odrôd Furmint, Muškát žltý a Lipovina, ale aj hroznovicu. Tento rok pribudne aj vlastné perlivé víno, u nás známe ako frizzante. Tokajská oblasť je ideálna pre biele aromatické odrody, ktoré dobre reagujú na tzv. „ušľachtilú pleseň“ (Botrytis cinerea), potrebnú pri výrobe tokajských výberov.  „Vlastné červené vína nemáme, aj keď sa hostia na ne pýtajú, lebo vo vinohradníckej oblasti Tokaj nie sú povolené modré odrody,” hovorí S. Manduľáková. Dodáva, že plánom je doplniť a pestovať teplomilné ovocné stromy.

Čo viedlo hotelierku (a pôvodným povolaním pedagogičku) k tomu, že sa začala venovať aj inému odvetviu? Vysvetľuje, že k zamysleniu ju priviedla epidémia koronavírusu. „Uvedomila som si, že hotelierstvo je zraniteľný biznis. Počas odstaveného hotela boli mojimi hlavnými myšlienkami sebestačnosť a udržateľnosť. Dnes ako hotel s vlastnou pôdou ponúkame hosťom produkty priamo z nášho hospodárstva a zároveň posilňujeme sebestačnosť hotela,“ vysvetľuje S. Manduľáková.

Mohlo by sa vám páčiť

Recenzie naše každodenné
BIVIO a jeho NENORMÁLNA POHODA
Hotelieri, príďte k nám na teambuilding
Goralské Vianoce pod Beliankami
Organizujete svadby? Svadobný summit prináša trendy, networking aj cenotvorbu
OZNAČENÉ:DomašaHotel Zelená LagúnaSilvia Manduľáková
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Tričko, vôňa, džem. Hotelový merch predlžuje zážitok z pobytu
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Hotely

Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
16. júla 2025
Tričko, vôňa, džem. Hotelový merch predlžuje zážitok z pobytu
Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
Slovensko má priame letecké spojenie so severom Európy
Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta