Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 2. júla 2023
4 min. čítania
Zdieľať

V rámci projektu LadyChef bola v júni vzácnou hosťkou držiteľka klasickej aj zelenej hviezdy Michelin, Najlepšia talianska šéfkuchárka roku 2017 Caterina Ceraudo z Kalábrie.

Nositeľky deviatich hviezd od Michelina, víťazka Bocuse d Or, najlepšia šéfkuchárka sveta aj nositeľka radu Britského impéria – šéfkuchárky ovenčené týmito oceneniami už varili v Poprade v rámci projektu LadyChef na pozvanie manželov Sisákovcov.

Na Slovensku hegemónia mužov trvá

Projekt vytvorili pred piatimi rokmi s cieľom upriamiť pozornosť na špičkové šéfkuchárky a vyvrátiť tak názor, že ženy majú kraľovať v kuchyniach len doma, alebo v školských či v závodných jedálňach. Vo svete to dávno neplatí – ak by sme porovnali počet šéfkuchárok a počet hviezdičiek od Michelina, ktoré dostali, vyšlo by nám, že sú široko-ďaleko úspešnejšie, ako ich mužskí kolegovia.

Na Slovensku je však špičková gastronómia stále výlučne mužskou záležitosťou, jednou z veľmi mála výnimiek je Zuzana Sisáková, šéfkuchárka rodinnej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade-Spišskej Sobote.

Spolu s manželom preto pozývajú svetové šéfkuchárky, aby spolu počas jedného alebo dvoch degustačných večerov vytvorili menu „štyroch rúk“. To znamená, že časť varí hosťujúca šéfkuchárka a časť hostiteľka Zuzana Sisáková.

Udržateľný Michelin z Kalábrie

Ako sme v úvode spomenuli, v Poprade už boli šéfkuchárky so všetkými možnými oceneniami. Hosťka, ktorá tu bola v júni, však bola jedinečná, teda aspoň čo sa ocenení týka. Prvýkrát v Poprade privítali niekoho, kto má od Michelina nielen klasickú červenú hviezdičku (teda kvetinku, ktorú nazvali hviezda), ale aj zelenú hviezdu, za udržateľnú gastronómiu.

Caterina Ceraudo dostala hviezdu Michelin ako 26-ročná. Odvtedy si ju už 10 rokov drží.

Touto šéfkuchárkou bola Caterina Ceraudo z kalábrijskej vidieckej reštaurácie Datillo. Podnik je súčasťou rodinného vinárstva Ceraudo. Vyštudovaná enologička dostala michelinskú hviezdu ako 26-ročná a už 10 rokov si ju drží. V roku 2017 sa navyše stala najlepšou šéfkuchárkou Talianska. Minulý rok pribudla jej podniku aj zelená hviezdička za udržateľnosť. Tú má v Taliansku len 49 reštaurácií (klasických je v Taliansku asi 500).

Kritériami pre získanie boli podľa C. Ceraudo napríklad to, že všetky suroviny z ktorých varia, si sami dopestujú alebo dochovajú, resp. ich získavajú z najbližšieho okolia. Tiež produkujú minimum odpadu, pretože takmer všetko sa v kuchyni spracuje, sú energeticky nezávislí, energiu získavajú z fotovoltiky. Zohľadňuje sa aj ekonomická udržateľnosť a „blaho“ zamestnancov. Niektorí vo firme Cateriny a jej otca pracujú už 40 rokov.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Celosvetové finále Bocuse d’Or – tentokrát aj so slovenským tímom!
Zimný festival jedla 2023 bol rekordný
Polievka je grunt!
Ako si vybrať dobrú raňajkovú kávu?
Gastronomické tržnice – sviatok chutí a zážitkov
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Hotel a deti
Nasledujúci článok Hotelierstvo a soft skills
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

red.
red.
29. októbra 2025
Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta