Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 2. júla 2023
4 min. čítania
Zdieľať

V rámci projektu LadyChef bola v júni vzácnou hosťkou držiteľka klasickej aj zelenej hviezdy Michelin, Najlepšia talianska šéfkuchárka roku 2017 Caterina Ceraudo z Kalábrie.

Nositeľky deviatich hviezd od Michelina, víťazka Bocuse d Or, najlepšia šéfkuchárka sveta aj nositeľka radu Britského impéria – šéfkuchárky ovenčené týmito oceneniami už varili v Poprade v rámci projektu LadyChef na pozvanie manželov Sisákovcov.

- Inzercia-
Ad image

Na Slovensku hegemónia mužov trvá

Projekt vytvorili pred piatimi rokmi s cieľom upriamiť pozornosť na špičkové šéfkuchárky a vyvrátiť tak názor, že ženy majú kraľovať v kuchyniach len doma, alebo v školských či v závodných jedálňach. Vo svete to dávno neplatí – ak by sme porovnali počet šéfkuchárok a počet hviezdičiek od Michelina, ktoré dostali, vyšlo by nám, že sú široko-ďaleko úspešnejšie, ako ich mužskí kolegovia.

Na Slovensku je však špičková gastronómia stále výlučne mužskou záležitosťou, jednou z veľmi mála výnimiek je Zuzana Sisáková, šéfkuchárka rodinnej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade-Spišskej Sobote.

Spolu s manželom preto pozývajú svetové šéfkuchárky, aby spolu počas jedného alebo dvoch degustačných večerov vytvorili menu „štyroch rúk“. To znamená, že časť varí hosťujúca šéfkuchárka a časť hostiteľka Zuzana Sisáková.

- Inzercia -
Ad image

Udržateľný Michelin z Kalábrie

Ako sme v úvode spomenuli, v Poprade už boli šéfkuchárky so všetkými možnými oceneniami. Hosťka, ktorá tu bola v júni, však bola jedinečná, teda aspoň čo sa ocenení týka. Prvýkrát v Poprade privítali niekoho, kto má od Michelina nielen klasickú červenú hviezdičku (teda kvetinku, ktorú nazvali hviezda), ale aj zelenú hviezdu, za udržateľnú gastronómiu.

Caterina Ceraudo dostala hviezdu Michelin ako 26-ročná. Odvtedy si ju už 10 rokov drží.

Touto šéfkuchárkou bola Caterina Ceraudo z kalábrijskej vidieckej reštaurácie Datillo. Podnik je súčasťou rodinného vinárstva Ceraudo. Vyštudovaná enologička dostala michelinskú hviezdu ako 26-ročná a už 10 rokov si ju drží. V roku 2017 sa navyše stala najlepšou šéfkuchárkou Talianska. Minulý rok pribudla jej podniku aj zelená hviezdička za udržateľnosť. Tú má v Taliansku len 49 reštaurácií (klasických je v Taliansku asi 500).

Kritériami pre získanie boli podľa C. Ceraudo napríklad to, že všetky suroviny z ktorých varia, si sami dopestujú alebo dochovajú, resp. ich získavajú z najbližšieho okolia. Tiež produkujú minimum odpadu, pretože takmer všetko sa v kuchyni spracuje, sú energeticky nezávislí, energiu získavajú z fotovoltiky. Zohľadňuje sa aj ekonomická udržateľnosť a „blaho“ zamestnancov. Niektorí vo firme Cateriny a jej otca pracujú už 40 rokov.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Husacie hody po celý rok
Víno a čokoláda: Skvelá kombinácia nielen na Valentína
Ako chutí jeseň
Môže mať úspech reštaurácia, kde si jedlo sami navaríte?
Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Hotel a deti
Nasledujúci článok Hotelierstvo a soft skills
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta