Treska s rožkom v Dubaji
Náš tretí tip je z celkom iného súdka ako dubajské megastavby, o to však zaujímavejší. V najvychytenejšej štvrti moderného Dubaja JBR (Jumeira Beach Residences) sme objavili slovenskú reštauráciu s vlastnou pekárňou, ktorú otvorili len pár dní predtým! Folklór, modranskú keramiku a rustikálne plné taniere halušiek tu však nečakajte. Vstupujeme do trendového raňajkového bistra Charlie & friends s mediteránskou atmosférou a odľahčeným moderným dizajnom.
Nový podnik na The Walk na JBR ulahodil nielen slovenským expatom v Dubaji. Prináša jedlá, ktoré sú slovenskou klasikou, obľúbenou v našich domácnostiach, aj na jedálnych lístkoch.
Charlie & friends „priznáva farbu“ a tak na medzinárodnom raňajkovom lístku miesto sofistikovaných anglických názvov nájdete slovensky tresku s rožkom, chlieb vo vajci… Párky s horčicou, chrenom a praclíkom majú už nemecké označenie, lebo si ich Charlie rád objednáva na viedenskom letisku cestou do Dubaja. Za skleneným pultom si prekvapivo trónia rozložité veterníky, za pultom s pečivom pečené buchty, slivková bublanina, moravské koláče, osie hniezdo… Výsostné postavenie na jedálnom lístku si chystá ďalšia hviezda slovenských klasík – kačka s červenou kapustou a lokšami, za ňou idú bryndzové halušky… To všetko v modernom šate s rukopisom skvelých majstrov svojho remesla. Ako inak – zo Slovenska. Nielen ich vám čoskoro priblížime v samostatnom článku o malom Slovensku v Dubaji. Sledujte nás na www.hotelier.sk