Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Najkvalitnejšie medy na svete má Slovensko
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Produkty > Najkvalitnejšie medy na svete má Slovensko
GastroProdukty

Najkvalitnejšie medy na svete má Slovensko

TS
TS
Uverejnené: 30. marca 2024
2 min. čítania
Zdieľať

Slovenskí včelári si na svoje konto môžu pripísať ďalší mimoriadny úspech. Produkujú totiž najkvalitnejšie medy na svete. Rozhodli o tom výsledky testovania medov, ktoré súťažili o prvenstvo v kvalite počas 48. medzinárodného včelárskeho kongresu Apimondia v Chile. Slovensko bolo vyhodnotené ako najúspešnejšia krajina v súťaži medov.

Hoci sa 48. ročník medzinárodného včelárskeho kongresu Apimondia v Chile konal ešte v septembri 2023 v Chile, závery testov zverejnili až v tomto období. Kvôli overovaniu pravosti a zisťovaniu kvality medov totiž robili odborníci zdĺhavé a precízne laboratórne testy. Ich realizácia a vyhodnotenie trvali niekoľko mesiacov.

Slovenskí včelári získali celkovo 9 medailí za svoje druhové medy od kvetových až po lesné. Slovensko na Apimondii vyhodnotili ako najúspešnejšiu krajinu v súťaži medov. Opäť sme tak zvýšili naše medzinárodné renomé. Slovenskí včelári potvrdili, že patria medzi svetovú špičku a majú najkvalitnejšie medy.

Foto: Unsplash

Konkurencia bola mimoriadne silná

Súťaž medov mala pritom podľa belgického predsedu súťaže mimoriadne vysokú úroveň. Na základe senzorického hodnotenia vybrala odborná porota ešte na jeseň minulého roka z 203 vzoriek medov z 30 krajín celkovo 61 finálnych medov. Ohromujúcim výsledkom je, že do finálového laboratórneho testovania bolo zaradených až 10 medov pôvodom zo Slovenska vrátane medu od slovenského amatérskeho výrobcu. Zverejnené výsledky a deväť medailami ocenených slovenských medov dnes jednoznačne podčiarkujú prvenstvo Slovákov v kvalite vyrábaného slovenského medu.

„Tento skvelý výsledok len dokazuje vysokú odbornú zdatnosť slovenských včelárov. Aj v kritickom roku dokážu vyprodukovať zdravé medy bez zvyškov cudzích chemikálií,“ zhodnotil výsledok Pavel Fiľo, predseda Slovenského zväzu včelárov (zväz je členom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory).

Medzinárodný úspech je zároveň aj prejavom ochoty našich včelárov a vedenia zväzov zúčastňovať sa svetových podujatí, ktorých výsledkom nie sú len ocenenia, ale aj ovplyvnenie trhu s medom.

Mimoriadny úspech slovenských včelárov navyše zdôrazňuje aj samotný prínos tohto odvetvia pre krajinotvorbu a vytváranie biodiverzity. Prvenstvo našich včelárov je prínosom aj pre ďalší rozvoj agroturistiky a celkového zvýšenia renomé Slovenskej republiky v zahraničí.

Podrobné výsledky a ocenenia slovenských včelárov nájdete TU .

Foto: Pexels

Zdroj: SPPK

Mohlo by sa vám páčiť

Vianoce s profi-receptami
Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
Novinky o DPH na gastro služby: Čo pre sektor znamenajú tri rôzne sadzby od 1. januára 2025?
Zážitková reštaurácia a hotel. Môže to fungovať?
Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
OZNAČENÉ:Apimondiamedsúťaž medovvčelári
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Turizmus v digitalizácii zaostáva, nové ministerstvo to chce zmeniť
Nasledujúci článok Wellness trendy prinášajú detox, výživu a komplexné ošetrenia
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastroNápoje

Ako sa dostala Bratislava do veľkého barového sveta

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
21. novembra 2025
Externý šéfkuchár. Nový vietor do hotelovej kuchyne
Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch
Hotelierka roka 2024 Michaela Pospiš Grančičová: „Hotelierstvo musí mať človek v srdci.“
Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta