Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
DodávateliaGastroNápoje

Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí

red.
red.
Uverejnené: 25. júla 2024
2 min. čítania
Zdieľať

Aké víno ponúkať k obľúbenej klasike, akou je pizza? Určite nie hocijaké, záleží na omáčke, ktorou sa pizza natiera. Prinášame vám tipy na párovanie vína a najpopulárnejších druhov talianskej pizze.

Ide to vôbec spolu – pizza a víno? Ale áno! Krajinou pôvodu pizze je predsa Taliansko – a Taliani by určite nevymysleli jedlo, ku ktorému sa víno nehodí.

- Inzercia-
Ad image

Pozor si treba dať na omáčku, ktorou sa pizza natiera – tá zvyčajne pozostáva z paradajok. K paradajkám sa nehodí ostrá kyslosť vína, príliš silné triesloviny a vysoký obsah alkoholu. Taktiež je dôležité aj to, aký typ pizze si hosť objedná. Napríklad či je to jednoduchá Margherita alebo pizza plná syru Quattro Formaggi…

Od vyzretého Rizlingu s vysokým obsahom alkoholu, či od ťažkého, barikového Alibernetu sa radšej držte ďalej. Na druhej strane, nekomplikované, ľahké až stredne plné vína, s nižším obsahom alkoholu, kyselín a trieslovín sa ukážu ako skvelý partner k talianskemu večeru, kde hlavnú rolu hrá pizza.

Pizza a víno: Tipy na párovanie

Pizza Margherita – jednoduchá pizza z paradajkovej omáčky s mozzarellou a bazalkou. Hodí sa k nej ľahké mladé červené, ktoré nevyzrievalo s drevenom sude – Modrý Portugal, Zweigeltrebe.

- Inzercia -
Ad image

Pizza Quattro Formaggi – tu treba párovať vína, ktoré ladia s bohatosťou syrov. Odporúčame stredne plný červený Dunaj alebo biele Chardonnay či Veltlínske zelené.

Pizza Hawaii – kvôli sladkosti ananásu odporúčame biele víno s ľahkou ovocnou nôtou s nižším obsahom kyselín – Irsai Oliver, Rulandské šedé.

Pizza Funghi – k hubám sa nehodia sladké vína, preto určite siahnite k suchým bielym vínam s nižšími kyselinami. Müller-Thurgau, poprípade ľahší akostný Tramín určite budú dobrým partnerom.

Pizza so salámou, prosciuttom – intenzívnejšia, slaná chuť salámy a šunky znamená, že s pizzou možno kombinovať stredne plné, červené vína – Svätovavrinecké, Frankovka modrá.

Veríme, že sme pomohli nájsť to správne víno k najpopulárnejším druhom pizze. Viac zaujímavostí zo sveta vín nájdete na portáli www.vinari.sk

Zdroj: www.vinari.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Apríl v znamení gastronómie
Martin Kurhajec: Hovorili mi, že talianska reštaurácia v Tatrách neuspeje
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska vyhlásila HORECA HVIEZDY 2024
Môže mať úspech reštaurácia, kde si jedlo sami navaríte?
Ako chutí leto II.
OZNAČENÉ:Gastropárovanie jedla s vínompizza a vínovíno
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
Nasledujúci článok Medvedie dni – netradičná cesta spoznávania tatranskej prírody
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruch

EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov

TS
TS
21. júna 2025
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
Zážitkové golfové ihriská ako súčasť moderného hotelového konceptu
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta