Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
  • en Englishsk Slovak
    sk Slovak
Čítanie: Zimný festival jedla 2025 začína, ochutnajte novinky!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Zimný festival jedla 2025 začína, ochutnajte novinky!
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Zimný festival jedla 2025 začína, ochutnajte novinky!

red.
red.
Uverejnené: 10. januára 2025
7 min. čítania
Hostine Palatín - Kaštieľ Pálffy
Zdieľať

Býva už dobrou tradíciou, že gastronomický rok na Slovensku začína Zimný festival jedla. Reštaurácie po celom Slovensku sa predháňajú, aby pripravili to najlepšie, čo ich jedálniček ponúka. V poradí 12. ročník prináša pre vás rekordných 54 reštaurácií, v ktorých od 11. januára do 23. februára 2025 môžete ochutnať špeciálne festivalové menu.

Pripravte sa na hojné a rôznorodé menu z celého Slovenska, ktoré vás iste potešia. Opäť vás na svoje pochúťky pozývajú hviezdy slovenskej gastronómie ako  UFO, Mlyn 108, Chateau Čereňany, Doma u nás, Kaviareň Slávia, IASAI, Au Café, BISTRONOMY či Hotel Lomnica. Rovnako aj osvedčené gurmánske adresy: Carnevalle, Nostalgie, Leberfinger, KAZUMI, Ohnisko Košice, Chateau Gbeľany, Zámoček Antonstál, Hotel Hviezdoslav či Zylinder.

- Inzercia-
Ad image

Prezentovať sa budú noví talentovaní kuchári z reštaurácií ako Apolka z Bratislavy s prešporskou kuchyňou, Palatín vo Svätom Jure s rakúsko-uhorskou kuchyňou, Origin z Lučenca s modernou regionálnou kuchyňou a Bistro Bakoš z Košíc. Okrem klasických reštaurácií vám odporúčame vyskúšať aj prestížne hotelové reštaurácie, ako je Sissi v Hoteli Lomnica ***** v Tatranskej Lomnici, Hotel Panoráma**** na Štrbskom Plese a Hotel Elizabeth**** v Trenčíne, Boutique Hotel PRI MLYNE  z Lozorna, či Francúzska reštaurácia Hotela Devín****.

Zimný festival jedla 2025 začal vo Francúzskej reštaurácii Hotela Devín.

Kompletný zoznam reštaurácií nájdete TU

Novinka z minulého roka sa osvedčila a tešiť sa na ňu môžete aj tento rok. Jolly Jocker v podobe 2- michelinskej reštaurácie Platán, šéfkuchára Ištvána Peštiho z Maďarska sa zapojí so svojim Bistrom Platán. 

- Inzercia -
Ad image
IASAI
Kuszmanov bazár

Ako funguje Zimný festival jedla ?

Festival funguje na princípe rezervácií do vybraných reštaurácií z celého Slovenska

  • Hosť si na stránke ZFJ zaregistruje svoje konto.
  • Následne si vyberie zo zoznamu reštaurácií, ktoré do festivalu vybral bedeker Gurmán na Slovensku, pozrie si ich festivalové menu pozostávajúce z 3-4 jedál, vína a minerálnej vody. Porovná jednotlivé menu, a to, ktoré ho najviac osloví, tam si rezervuje degustáciu.
  • Nájde si v kalendári voľné miesta a potvrdí svoj počet miest.
  • Vyberie spôsob platby a potvrdí.
  • Ak platil kartou, nájde si okamžite vo svojom konte Degustačný kupón vo forme PDF. Stiahne si ho do mobilu alebo vytlačí! Pretože ním v reštaurácii ZAPLATÍ. Ak platil prevodom, tak si ho nájde vo svojom konte do 24 hodín.

Trojchodové menu je vo všetkých reštauráciách v cene 32 € alebo 35 €. Iba Zlatou vidličkou ocenené reštaurácie ponúkajú štvorchodové menu v cene 55 €. Počty miest v každej reštaurácii sú limitované. Nie každá ponúka možnosť rezervácie na každý deň, preto si treba  rezerváciu uskutočniť čo najskôr.

NOSTALGIE

Radoslav Nackin: Reštauráciám počas festivalu stúpnu tržby cca o 15 – 20 %

Organizátorom Zimného festivalu jedla (ZFJ) je Radoslav Nackin, vydavateľ bedekra a časopisu Gurmán na Slovensku, Thuries Academy, Školy varenia pre gurmánov vo Svätom Jure či medzinárodného sympózia Gastronomy Slovakia. Priblíži nám tohtoročné novinky, štatistiky, ale aj to, ktoré reštaurácie si vyberá on.

Podobné festivaly majú v zahraničí dlhodobú tradíciu, každoročne sa do nich zapája tisíce návštevníkov. Ako je to u nás?

Áno, vo svete je tento model festivalu veľmi obľúbený a návštevnosť reštaurácií počas neho stúpa aj o 30%. V zahraničí sú to skôr mestské festivaly s oveľa väčšou návštevnosťou ako hostí na celom Slovensku. Napríklad Londýn má 30 000 rezervácií a Miami 45 000, ale v priebehu 14 dní príde až 100 000 návštevníkov. Je to spojené aj s festivalom na pláži, akýmsi non stop picknikom. Na Slovensku sa zapája každoročne 5 – 7 000 hostí, čo je za 10 rokov trvania ZFJ pekných cca 50 000 rezervácií. Reštauráciám počas festivalu stúpnu tržby cca o 15 – 20 %

Novinky a prekvapenia

V minulých ročníkoch bol súčasťou ZFJ aj bohatý sprievodný program, napríklad gastrobusy, vďaka ktorým mohli hosti ochutnať jedlá vo viacerých reštauráciách Slovenska. Čaká nás aj tento rok nejaké prekvapenie?

Každoročne pripravujeme niečo nové. Populárne Gurmán Busy už nerobíme. Dali sme gurmánom iba návod ako na to, a teraz si vedia gurmáni aj sami urobiť pekný výlet a rezervovať zaujímavé reštaurácie v rámci jedného dňa. Pre ročník 2025 bude novinkou zážitkový kuchársky kurz s najlepšími kuchármi Slovenska. Prvý bude s Jozefom Masarovičom – šéfkuchárom reštaurácie UFO, kuchárom  roka 2020 na Slovensku. Pripravujeme ešte jeden takýchto výnimočný kurz. Info o ňom nájdete v „Sprievodných akciách“ na stránke festivalu. Kurz je určený aj pre začiatočníkov a kapacitne je stavaný pre 10 ľudí.

Atraktívne sú aj Gurmánske pobyty, ktoré ponúkajú hotelové zariadenia zapojené do ZFJ. Ponúkajú zvýhodnenú cenu na ubytovanie a k tomu festivalovú večeru vo svojej reštaurácií. Je to veľakrát veľmi výhodné a stojí zato si takýto pobyt rezervovať.

Už tradične budeme organizovať aj Gurmánske víkendy so Champagne Laurent Perrier vo vybraných festivalových reštauráciách v jeden víkend v danom regióne Slovenska.  Znamená to, že hosť dostane k svojmu menu navyše aj pohár Champagne.

Ďalšou novinkou je Taste&Drive v spolupráci s našim partnerom BAVARIA  TT, ktorý poskytne svoje nové modely BMW k dispozícii hosťom počas Champagne víkendov k ich prezretiu a hlavne ako svoj „Gurmánsky taxi“ na odvoz domov z degustácie. Vybrali sme štyri stanovištia pri festivalových reštauráciách Au Café, BUBBLES, CLOUD Hotela Hilton a Francúzsku reštauráciu Hotela Devín – všetko v Bratislave. Viac informácií nájdete v sekcii BMW Signature.

Každoročná gastroturistika

A na záver osobná otázka: Ako si vy vyberáte rezervácie do reštaurácie?

Ako organizátor mám výhodu, že pri výbere reštaurácií do festivalu som od začiatku a tak už vopred mám nejaké svoje tipy. Nepopieram, že by som najradšej vyskúšal všetky, pretože každoročne ponúkajú šéfkuchári výborné menu. Ja to vždy rozdelím do viacerých skupín. Máme svoje klasiky, kde určite chceme ísť s priateľkou. Nové reštaurácie chceme ochutnať s deťmi a potom mám aj nejaké obchodné stretnutia a hostí, ktorých pozývam na miesta, ktoré sú zážitkom vo všetkých smeroch – od miesta samotnej reštaurácie, jej charizmy a samozrejme kvality menu. Je to moja každoročná Gastro turistika – a o tom je vlastne Zimný festival jedla. Spoznať Slovensko aj takouto formou.

Hlavnými partnermi podujatia sú Slovakia Travel, FUN rádio, KON – RAD s. r. o. – dodávateľ S.Pellegrino a Acqua Panna, BAVARIA  TT, ERB, LUNTER a Startitup.

Mohlo by sa vám páčiť

Apríl v znamení gastronómie
Lifestylové hotely
Francúzov nadchli bryndzové halušky, tvrdí šéfkuchár Vlado Morochovič
F & B trendy. Viete, čím si čoraz častejšie pripíjame?
Zimný festival jedál bol tento rok v lete
OZNAČENÉ:Zimný festival jedla
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok VÍNO ROKA 2025®. Hlasujte, rozhodnite a vyhrajte!
Nasledujúci článok Rodinné podnikanie v cestovnom ruchu alebo keď „naše“ je viac ako „moje“
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
en Englishsk Slovak
sk Slovak
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta