Slávnostný galavečer pri príležitosti 20. výročia otvorenia hotela Kaskády sa niesol v komornom, takmer rodinnom duchu. Hoci podujatie pôsobilo honosne výzdobou, programom aj fine dining stolovaním, atmosféra pripomínala stretnutie s najbližšími. Nechýbali známe „rodinné hlášky“ a príbehy, ktoré sa s hotelom spájajú od jeho začiatkov – a stále rozosmejú. Večerom sprevádzala charizmatická Adela Vinczeová a HOTELIER bol pri tom!
Dvadsať rokov príbehu, ktorý sa začal víziou
Hostiteľmi večera boli zakladateľ hotela Karol Konárik a jeho dcéra, riaditeľka hotela Katarína Malová. Známy spevák a podnikateľ si priniesol zo zahraničia víziu luxusného hotela, aké v tom čase na Slovensku chýbali. Spomínal aj na to, ako priviedol dcéru Katarínu a prvého riaditeľa Štefana Tureka do hotela v Káhire, aby načerpali inšpiráciu.

Štefan Turek si na začiatky spomína s nostalgiou: „Hneď na začiatku sme sa všetci spolu nadchli pre hotel, boli sme ako jedna rodina. Majitelia nám verili, my sme si verili že vybudujeme úžasný hotel uprostred ničoho. Prišiel som do Banskej Bystrice sám a našiel som tam rodinu. Mali sme šťastie na kolektív – alebo to bolo aj tým, že sme prijímali ľudí, ktorí boli podobného nastavenia ako sme boli my.“ Začiatky neboli jednoduché – učili sa na vlastných chybách a postupne tvorili hotelový manuál, ktorý sa stal základom pre ich dnešnú profesionalitu.
Aj Karol Konárik počas večera opakovane zdôrazňoval, že to nie sú majitelia či vedenie, kto vytvára dušu hotela, ale personál. Práve zamestnanci, ktorí sa počas večera postavili pred pódium, si vyslúžili dlhotrvajúci potlesk a standing ovations od prítomných hostí.

Toto gesto vypovedalo o hlbokej úcte a vďačnosti, ktorú k nim vedenie i hostia cítia.
Ocenenia a poďakovania
Hotel Kaskády je totiž nielen dlhodobo obľúbený medzi hosťami, ale aj rešpektovaný odborných kruhoch, o čom svedčí množstvo ocenení. „Veľmi ma teší, že tie ocenenia prišli práve tento výročný rok. Zaradili sme sa medzi 10 % najlepších hotelov sveta podľa portálu Tripadvisor, získali Superbrand 2025 a ocenenie Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska HORECA HVIEZDA ako najlepší slovenský wellness hotel“, povedala riaditeľka hotela Katarína Malová.


Vo svojom príhovore poďakovala všetkým, ktorí sa zaslúžili o úspech hotela. Svojmu otcovi ďakovala za dôveru, priateľkám za oporu aj odborné rady, manželom a deťom za podporu a neoceniteľnú pomoc pri práci v hoteli. Vyjadrila vďaku každému členovi svojho tímu, ktorý tvorí príbeh hotela, kvalitný servis, ako aj autentickú a priateľskú atmosféru, pre ktorú hostia hotel milujú.
„Kaskády sú zrkadlo, ktoré ukazuje, ako sa popasovať s výzvami, pracovať na sebe a vždy sa posunúť o krok vpred. To, kým sme, je nám sčasti dané ale to, kým sa staneme, závisí v mnohom od toho, akých ľudí máme okolo seba. Môj tím je dušou hotela, je tímom ľudí, ktorí robia svoju prácu srdcom. Teším sa z toho, že je záujem o to, čo robíme. Verím, že Kaskády zostanú aj ďalších 20 rokov miestom, kam sa budete radi vracať. Miestom, s pozitívnou energiou, profesionalitou, miestom, kde stretnete nových priateľov.“


Gurmánsky zážitok hodný jubilea
Po oficiálnej časti večera prišiel čas vychutnať si to, čo hotel Kaskády dlhodobo charakterizuje – kvalitu a nápaditosť hotelovej kuchyne. Hostí čakal výberový fine dining zážitok, ktorého zostava bola dôkazom, že oslava jubilea sa nesie v duchu najvyšších štandardov.
Ako predjedlo bola servírovaná panna cotta z foie gras, doplnená o figové chutney a zeleninovú terinu s mascarpone, podávané s cibuľovým chlebom. Hlavné chody boli dva – jemná maslová ryba pripravená metódou sous vide, podávaná s tekvicovým pyré, šafránovo-citrónovou omáčkou a citrónovými perlami, a teľacie sous vide s parmezánovým zemiakovým gratinom a brusnicovým demi glace. Záver patril sladkej bodke, ktorá podľa mnohých hostí prevýšila očakávania – čokoládová pena s griotkou a ríbezľovým coulis bola doslova umeleckým dielom. Celý gastronomický zážitok podčiarkla precízna, profesionálna obsluha.




Kaskády zrejú ako víno
Záver večera patril hudobnému vystúpeniu, voľnej zábave a pre nás aj symbolickej myšlienke, ktorá vystihuje celý príbeh hotela.
Kaskády zrejú ako víno.
Kým dvadsaťročný človek je v rozpuku mladosti, pri hoteli hovoríme o dáme v najlepších rokoch. Táto pestovaná dáma však na svoj vek rozhodne nevyzerá. Naopak – čím je zrelšia, tým je pôvabnejšia, skúsenejšia a stále atraktívnejšia. Zreje ako víno – a každým rokom chutí lepšie.

