Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
Hotely

Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 10. októbra 2025
5 min. čítania
Zdieľať

Slávnostný galavečer pri príležitosti 20. výročia otvorenia hotela Kaskády sa niesol v komornom, takmer rodinnom duchu. Hoci podujatie pôsobilo honosne výzdobou, programom aj fine dining stolovaním, atmosféra pripomínala stretnutie s najbližšími. Nechýbali známe „rodinné hlášky“ a príbehy, ktoré sa s hotelom spájajú od jeho začiatkov – a stále rozosmejú. Večerom sprevádzala charizmatická Adela Vinczeová a HOTELIER bol pri tom!

Dvadsať rokov príbehu, ktorý sa začal víziou

Hostiteľmi večera boli zakladateľ hotela Karol Konárik a jeho dcéra, riaditeľka hotela Katarína Malová. Známy spevák a podnikateľ si priniesol zo zahraničia víziu luxusného hotela, aké v tom čase na Slovensku chýbali. Spomínal aj na to, ako priviedol dcéru Katarínu a prvého riaditeľa Štefana Tureka do hotela v Káhire, aby načerpali inšpiráciu.

Prvý riaditeľ hotela Štefan Turek (na fotografii s manželkou) viedol hotel tri roky.

Štefan Turek si na začiatky spomína s nostalgiou: „Hneď na začiatku sme sa všetci spolu nadchli pre hotel, boli sme ako jedna rodina. Majitelia nám verili, my sme si verili že vybudujeme úžasný hotel uprostred ničoho. Prišiel som do Banskej Bystrice sám a našiel som tam rodinu. Mali sme šťastie na kolektív – alebo to bolo aj tým, že sme prijímali ľudí, ktorí boli podobného nastavenia ako sme boli my.“ Začiatky neboli jednoduché – učili sa na vlastných chybách a postupne tvorili hotelový manuál, ktorý sa stal základom pre ich dnešnú profesionalitu.

Aj Karol Konárik počas večera opakovane zdôrazňoval, že to nie sú majitelia či vedenie, kto vytvára dušu hotela, ale personál. Práve zamestnanci, ktorí sa počas večera postavili pred pódium, si vyslúžili dlhotrvajúci potlesk a standing ovations od prítomných hostí.

Toto gesto vypovedalo o hlbokej úcte a vďačnosti, ktorú k nim vedenie i hostia cítia.

Ocenenia a poďakovania

Hotel Kaskády je totiž nielen dlhodobo obľúbený medzi hosťami, ale aj rešpektovaný odborných kruhoch, o čom svedčí množstvo ocenení. „Veľmi ma teší, že tie ocenenia prišli práve tento výročný rok. Zaradili sme sa medzi 10 % najlepších hotelov sveta podľa portálu Tripadvisor, získali Superbrand 2025 a ocenenie Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska HORECA HVIEZDA ako najlepší slovenský wellness hotel“, povedala riaditeľka hotela Katarína Malová.

- Inzercia-
Ad image

Vo svojom príhovore poďakovala všetkým, ktorí sa zaslúžili o úspech hotela. Svojmu otcovi ďakovala za dôveru, priateľkám za oporu aj odborné rady, manželom a deťom za podporu a neoceniteľnú pomoc pri práci v hoteli. Vyjadrila vďaku každému členovi svojho tímu, ktorý tvorí príbeh hotela, kvalitný servis, ako aj autentickú a priateľskú atmosféru, pre ktorú hostia hotel milujú.

„Kaskády sú zrkadlo, ktoré ukazuje, ako sa popasovať s výzvami, pracovať na sebe a vždy sa posunúť o krok vpred. To, kým sme, je nám sčasti dané ale to, kým sa staneme, závisí v mnohom od toho, akých ľudí máme okolo seba. Môj tím je dušou hotela, je tímom ľudí, ktorí robia svoju prácu srdcom. Teším sa z toho, že je záujem o to, čo robíme. Verím, že Kaskády zostanú aj ďalších 20 rokov miestom, kam sa budete radi vracať. Miestom, s pozitívnou energiou, profesionalitou, miestom, kde stretnete nových priateľov.“

- Inzercia -
Ad image

Gurmánsky zážitok hodný jubilea

Po oficiálnej časti večera prišiel čas vychutnať si to, čo hotel Kaskády dlhodobo charakterizuje – kvalitu a nápaditosť hotelovej kuchyne. Hostí čakal výberový fine dining zážitok, ktorého zostava bola dôkazom, že oslava jubilea sa nesie v duchu najvyšších štandardov.

Ako predjedlo bola servírovaná panna cotta z foie gras, doplnená o figové chutney a zeleninovú terinu s mascarpone, podávané s cibuľovým chlebom. Hlavné chody boli dva – jemná maslová ryba pripravená metódou sous vide, podávaná s tekvicovým pyré, šafránovo-citrónovou omáčkou a citrónovými perlami, a teľacie sous vide s parmezánovým zemiakovým gratinom a brusnicovým demi glace. Záver patril sladkej bodke, ktorá podľa mnohých hostí prevýšila očakávania – čokoládová pena s griotkou a ríbezľovým coulis bola doslova umeleckým dielom. Celý gastronomický zážitok podčiarkla precízna, profesionálna obsluha.

Kaskády zrejú ako víno

Záver večera patril hudobnému vystúpeniu, voľnej zábave a pre nás aj symbolickej myšlienke, ktorá vystihuje celý príbeh hotela.

Kaskády zrejú ako víno.

Kým dvadsaťročný človek je v rozpuku mladosti, pri hoteli hovoríme o dáme v najlepších rokoch. Táto pestovaná dáma však na svoj vek rozhodne nevyzerá. Naopak – čím je zrelšia, tým je pôvabnejšia, skúsenejšia a stále atraktívnejšia. Zreje ako víno – a každým rokom chutí lepšie.

Mohlo by sa vám páčiť

Od vlakov k hotelom
Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
Goralské Vianoce pod Beliankami
Život je zmena
Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
OZNAČENÉ:Hotel kaskádyKarol KonárikKaskády 20 rokovKatarína Malová
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Doprajte hosťom kráľovský zážitok: Tipy na výlety
Nasledujúci článok Historické hotely Slovenska vstupujú do novej etapy rozvoja
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Úspech Žilinčanky na EuroSkills 2025 v Dánsku

red.
red.
13. októbra 2025
Historické hotely Slovenska vstupujú do novej etapy rozvoja
Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
Doprajte hosťom kráľovský zážitok: Tipy na výlety
POZVÁNKA: Check-in by Akadémia hoteliera

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta