Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Čo sa deje „za oponou“
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Čo sa deje „za oponou“
ManažmentTéma

Čo sa deje „za oponou“

Iveta Pupišová
Iveta Pupišová
Uverejnené: 13. decembra 2022
11 min. čítania
Zdieľať

Ako budovať vzťahy medzi kolegami, keď majú stále veľa práce

Vždy vravím, že nemusíte spolu chodiť na kávičky, alebo na pivo, ale musíte sa rešpektovať. Slušne spolu komunikovať a rešpektovať prácu toho druhého. Tento rok som stretla šesť ľudí, ktorí pracovali v krásnom luxusnom hoteli, no odišli inam kvôli vzťahom. Občas počúvam, „viete teraz zarábam menej, ale máme dobré vzťahy, teším sa vždy na kolegov, ktorí sú fajn“. Vzťahy medzi oddeleniami sa dajú budovať aj prostredníctvom porád. Ak manažér recepcie vychádza dobre s manažérom reštaurácie, tak aj medzi zamestnancami ich oddelení budú dobré vzťahy, no platí to aj naopak.

Veľký význam má obyčajné prosím a ďakujem. Šéfom hotela je hosť. Ak manažér potrebuje niečo od zamestnanca, mal by vedieť, či môže jeho pokyn vykonať hneď, či nevykonáva práve niečo pre hosťa. CHCEŠ REŠPEKT – DAJ REŠPEKT. Raz sa mi v kaviarni stalo, že si nás servírka nevšímala. Venovala sa iba jednému stolu a nevšímala si nikoho. Už sme chceli odísť a zrazu pribehla so slovami: „Prepáčte, nemôžem sa vám venovať, mám tu majiteľa.“ Čo k tomu dodať? Ak majiteľ príde do svojho podniku, mal by hosťom, ktorí ho navštívili, prejaviť úctu. Tí si to všimnú a budú vernými zákazníkmi. Tým vychováva aj svoj personál.

- Inzercia-
Ad image

Kritika a spätná väzba, či konflikty medzi zamestnancami

Dôležitosť majú pravidelné porady oddelení a hodnotiace rozhovory. Konflikty na pracovisko nepatria, to musíte zaviesť od začiatku. Tak ako rodič musí vedieť riešiť rozhádané deti, aj manažér musí vedieť riešiť konflikty medzi zamestnancami. Najlepšie za zatvorenými dverami dohovorom, podaním si ruky a budovaním vzájomného rešpektu.

V hoteli sa často udejú rôzne „pikantérie“

Zamestnanec musí chrániť súkromie hostí. Hosť dáva hotelu dôveru, ktorú hotel nesmie sklamať. Reči typu „on/ona k nám chodí každý víkend s iným partnerom“, alebo „vždy tu veľa utratia“ sú neprípustné. Často práve hostia začínajú tento typ komunikácie. Ak sa personál témy chytí, hosť si uvedomí, že to, čo hovoria o iných, budú hovoriť aj o ňom. Takisto ohováranie kolegov, riaditeľa, majiteľov nie je namieste. Zamestnanci majú vedieť zvládať komunikáciu s hosťami na tieto témy a naučiť ich to má ich priamy nadriadený.

Diskriminácia

Diskriminácia je protizákonná, no, žiaľ, deje sa. Na recepciu neprijmú ženu s nadváhou, aj keď je jazykovo vybavená, inteligentná a má charizmu. Majiteľ povie, že on chce len štíhle recepčné. Tiež vekovo starší personál je problém. Sexuálny harašment zo strany hostí je o komunikácii a nastavení štandardov pri nástupe do práce. Ľudia sa týmto témam vyhýbajú, lebo sú nepríjemné. „Všetko pre hosťa“ neznamená naozaj všetko. Personál je potrebné inštruovať, ako reagovať napríklad na nevhodné správanie hosťa k masérke, na večernom evente či v nočnom bare, aby vedel, ako sa môže zachovať v „ošemetných“ situáciách a vedel profesionálne zvládnuť situáciu. Tu je veľmi dôležitá dôvera vo vzťahu manažér – zamestnanec.

- Inzercia -
Ad image
Predchádzajúca stránka1234Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

7 trendov v hotelierstve: Ako sa prispôsobiť moderným cestovateľom
Tu rozkazujem ja alebo keď novopečenému manažérovi „prepne“
Spestrite deťom pobyt vo vašom hoteli, penzióne či rodinnom parku
Hotelieri žiadajú kompenzáciu cien energií za celú vykurovaciu sezónu
Budujte svoj tím systematicky
OZNAČENÉ:Zákulisie
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Iveta Pupišová
Za nefungujúcimi procesmi často nachádza nefungujúce vzťahy, preto pre Hoteliera už roky píše o vzťahoch medzi zamestnancami, oddeleniami, majiteľmi a riaditeľmi, zamestnancami a klientmi. Nekompromisne a bez príkras poodhaľuje hotelový život „za oponou” do takej miery, že sa v článkoch nájde nejeden hotelier. Vo svojej Akadémii hoteliera je špecialistkou na tréning a mentoring hotelového personálu a mystery shopping.
Predchádzajúci článok Mať stratégiu, znamená byť pripravený na každú situáciu
Nasledujúci článok Zostaneme v KONTAKTE
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovory

Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
22. júna 2025
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta