Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Ekonomika > Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
EkonomikaManažment

Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?

TS
TS
Uverejnené: 19. decembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Medzi regiónmi nie sú veľké rozdiely 

Extra prostriedky na účte pred Vianocami najviac pribudli zamestnancom vo vrcholovom manažmente, tvrdí to 59 % respondentov z tejto oblasti. Len o percento menej je to v prípade zamestnancov v manažmente. Podobné je to aj automobilovom priemysle, práve, administratíve a IT sektore.  

Zaujímavé dáta ponúkli respondenti z oblasti školstva, vzdelávania, vedy a výskumu. Tam pravidelne dostáva koncoročné odmeny len štvrtina, rovnaký počet respondentov sa vyjadril, že im nadriadení už vopred avizovali, že tento rok ich dostanú.  

- Inzercia-
Ad image

Prekvapením je, že z pohľadu krajov nevyšiel na prvej priečke Bratislavský, hoci rozdiely sú minimálne. Podľa prieskumu si pred sviatkami prilepšia najčastejšie zamestnanci v Trenčianskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji, uviedlo to 56 % respondentov. V hlavnom meste a okolí je to 52 %. Jediný kraj, ktorý sa nedostal nad hranicu polovice respondentov, bol Prešovský so 47 percentami. 

- Inzercia-
Ad image

V pracovných ponukách sa koncoročné odmeny často neuvádzajú  

Hoci podľa prieskumu portálu Platy.sk tento rok dostane koncoročné odmeny polovica zamestnancov na Slovensku, v ponukách sa tento benefit spomína len zriedka. Tento rok bol zatiaľ uvedený v 10-tisíc inzerátoch, čo tvorí len 3,5 percenta zo všetkých zverejnených ponúk. Je to však najviac za ostatné roky. Vlani ich bolo za celý rok 8 000, v roku 2021 okolo 5200 a pred pandémiou 3 700. 

Zdroj: Ľubica Melzerová, Platy.sk

- Inzercia -
Ad image
Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

7 jednoduchých krokov k motivujúcej spätnej väzbe
Vyhnite sa chybám pri poradách
Vzťahy na pracovisku sú vizitkou manažéra
Čo sa deje „za oponou“
Tringelty. Ako ich delíte?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Grand Hotel Kempinski High Tatras Rozprávkové Vianoce
Nasledujúci článok Vojtove tekuté Vianoce
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Hotely

Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente

red.
red.
5. augusta 2025
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
Slovensko patrí medzi geotermálne veľmoci Európy
NÁBYTOK ŠPECIÁLNE KONCIPOVANÝ PRE SEGMENT HORECA
Ako premeniť dovolenku na Slovensku na zážitok konkurujúci moru
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta