Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Ekonomika > Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
EkonomikaManažment

Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?

TS
TS
Uverejnené: 19. decembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Medzi regiónmi nie sú veľké rozdiely 

Extra prostriedky na účte pred Vianocami najviac pribudli zamestnancom vo vrcholovom manažmente, tvrdí to 59 % respondentov z tejto oblasti. Len o percento menej je to v prípade zamestnancov v manažmente. Podobné je to aj automobilovom priemysle, práve, administratíve a IT sektore.  

Zaujímavé dáta ponúkli respondenti z oblasti školstva, vzdelávania, vedy a výskumu. Tam pravidelne dostáva koncoročné odmeny len štvrtina, rovnaký počet respondentov sa vyjadril, že im nadriadení už vopred avizovali, že tento rok ich dostanú.  

Prekvapením je, že z pohľadu krajov nevyšiel na prvej priečke Bratislavský, hoci rozdiely sú minimálne. Podľa prieskumu si pred sviatkami prilepšia najčastejšie zamestnanci v Trenčianskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji, uviedlo to 56 % respondentov. V hlavnom meste a okolí je to 52 %. Jediný kraj, ktorý sa nedostal nad hranicu polovice respondentov, bol Prešovský so 47 percentami. 

V pracovných ponukách sa koncoročné odmeny často neuvádzajú  

Hoci podľa prieskumu portálu Platy.sk tento rok dostane koncoročné odmeny polovica zamestnancov na Slovensku, v ponukách sa tento benefit spomína len zriedka. Tento rok bol zatiaľ uvedený v 10-tisíc inzerátoch, čo tvorí len 3,5 percenta zo všetkých zverejnených ponúk. Je to však najviac za ostatné roky. Vlani ich bolo za celý rok 8 000, v roku 2021 okolo 5200 a pred pandémiou 3 700. 

Zdroj: Ľubica Melzerová, Platy.sk

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Ako viac zarobiť a elegantne ušetriť
Medzinárodný kongres rodinných firiem
7 jednoduchých krokov k motivujúcej spätnej väzbe
Hotelierstvo a soft skills
Mentoring v segmente hospitality
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Grand Hotel Kempinski High Tatras Rozprávkové Vianoce
Nasledujúci článok Vojtove tekuté Vianoce
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruchRegióny

Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

TS
TS
15. novembra 2025
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta