Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Jedlá a recepty > Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!
GastroJedlá a recepty

Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!

Helena Kramárová
Helena Kramárová
Uverejnené: 31. októbra 2024
5 min. čítania
Zdieľať

Čokoládové fondue

Ingrediencie na fondue z tmavej čokolády:

225 g 60 % nasekanej horkej čokolády

- Inzercia-
Ad image

1 polievková lyžica extraktu z madagaskarskej bourbonskej vanilky

1/2 čajovej lyžičky soli

2 šálky smotany – 40 % tuku alebo viac

- Inzercia -
Ad image

170 g 72 % nasekanej horkej čokolády

1 polievková lyžica bourbonskej whisky, brandy, Gran Marnier alebo likéru

Postup:

Na strednom ohni zmiešajte smotanu, soľ, vanilkový extrakt a alkohol, kým sa neroztopí okolo okrajov hrnca. Znížte teplotu na minimum. Pridajte nasekanú čokoládu a miešajte, kým nebude úplne hladká.

Čo namáčať do čokoládového fondue?

  • jablká, pomaranče, jahody, ananás, bobuľové ovocie, hrozno, slané praclíky alebo tyčinky, marshmallows, cookies, sušienky

Sedliacke fondue

Na Slovensku je populárna sedliacka verzia fondue, na ktorú nepotrebujete špeciálnu nádobu, pripravuje sa totiž v chlebe. Môžete ju pripraviť aj ako jednotlivé porcie – do zrezaných bosniakov či kaiseriek.

Ingrediencie:

Okrúhly chlieb

400 g slaniny

4 tavené syry

kyslá smotana

farebná paprika

korenie

soľ

bylinky

Z chleba zrežeme vršok, vyberieme vnútro a rozložíme ho okolo chleba na plech. Vnútro chleba vystelieme polovicou opraženej slaniny. V mise rozmiešame syr so smotanou a nadrobno nakrájanou paprikou. Syrovou zmesou naplníme chlieb, ozdobíme bylinkami a polejeme zvyšnou masťou. Zapekáme 20 – 30 minút pri teplote 180 °C.

Foto: Unsplash, Freepik

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Gastro Vianoce 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch
Zachráni branžu nižšia DPH?
Máte svoje obľúbené víno? Dajte mu hlas v súťaži a vyhrajte ho!
Živé varenie s hviezdami Michelin, workshopy a semináre
Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
OZNAČENÉ:Čokoládové fondueSpoločné jedloŠvajčiarske národné jedloSyrové
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Helena Kramárová
Sledovať:
Jablko nepadlo ďaleko od stromu a tak aj druhá generácia rodinného vydavateľstva Hoteliera začala prispievať svojimi odbornými znalosťami z branže. Teoretickými z alma mater mnohých hotelierov – UMB v Banskej Bystrici a privátnej univerzity Excelia vo francúzskom La Rochelle, ako aj praktickými skúsenosťami z jedného z najlepších slovenských hotelov Grand Hotel Kempinski High Tatras. Vďaka plynulej angličtine bude pre vás skvelým zdrojom noviniek a inšpirácií zo sveta.
Predchádzajúci článok Jesenný kurz revenue manažmentu I.
Nasledujúci článok WORLD EXPO 2025: Slovensko ako srdce inšpirácií
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta