Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia
AktualityGastro

Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia

red.
red.
Uverejnené: 10. marca 2025
4 min. čítania
Zdieľať

Po expanzii do Nemecka, Švajčiarska a Talianska vstupuje pôvodom rakúsky magazín Falstaff na Slovensko. Falstaff Slovensko bude oficiálne debutovať v máji 2025 a prinesie svoje renomované odborné znalosti v oblasti kvalitnej gastronómie, prémiového pitia a luxusného cestovania novému publiku. Slovenské vydanie bude vydávať spoločnosť Pre Gurmanov MEDIA pod vedením generálneho riaditeľa Radoslava Nackina a šéfredaktorky Eleny Strápkovej. Po 22 rokoch sa Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia. Exkluzívna launch party bude v Bratislave v máji 2025.

Gurmán a Falstaff majú veľa spoločného, predovšetkým filozofiu gurmánstva a podporu gastronómie a cestovania. Tá sa teraz prenesie na medzinárodnú pôdu. Európa sa dozvie, že aj na Slovensku máme skvelé reštaurácie, inovatívny prístup ku gastronómii,  talentovaných šéfkuchárov, vynikajúcich vinárov a prekrásnu krajinu. Spolupráca odštartuje exkluzívnou launch party v Bratislave, na ktorej sa stretnú najlepší vinári, šéfkuchári a medzinárodní lídri v gastrobiznise.

- Inzercia-
Ad image

Falstaff Slovensko – nový štandard pre gurmánsku žurnalistiku

Časopis začne vychádzať v štvrťročnej periodicite, na prvé číslo sa môžete tešiť v apríli 2025. Okrem slovenských odborníkov na jedlo, víno a cestovanie sa môžete tešiť aj na príspevky od našich kolegov z Talianska, Švajčiarska, Nemecka a Rakúska. Print bude sprevádzať silná prezentácia na webe a sociálnych sieťach. Gurmánov čakajú na dennej báze odborné recenzie reštaurácií, odporúčania na víno a pútavé videá.

„Slovenská kulinárska a vinárska scéna rýchlo rastie. Za posledné roky zaznamenala veľký progres a na našom trhu vidíme obrovský potenciál. Budeme upriamovať pozornosť na najlepšie gastronomické zážitky na Slovensku a začleňovať ich do medzinárodného kontextu,” hovorí Radoslav Nackin, generálny riaditeľ spoločnosti Pre Gurmanov MEDIA.

Úspešný príbeh Falstaff

Falstaff je už teraz lídrom na trhu gurmánskych a lifestylových médií v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a Taliansku. S touto najnovšou expanziou ďalej upevňuje svoje postavenie vedúcej európskej platformy pre vynikajúce jedlá, víno a luxusné cestovanie.

- Inzercia -
Ad image

„So spoločnosťou Falstaff Slovensko nastavujeme novú latku pre gastronomickú žurnalistiku v regióne. Spolupráca s Pre Gurmanov MEDIA nám umožňuje využiť miestne skúsenosti a zároveň zachovať vysoké štandardy, vďaka ktorým sa Falstaff stal poprednou medzinárodnou značkou,” hovorí Wolfgang Rosam, vydavateľ a CEO spoločnosti Falstaff.

Časopis vychádza v celkovom nákladom 175 088 výtlačkov v celom regióne DACH (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko) + Taliansko. Má viac ako 412 000 fanúšikov na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, 1,44 milióna návštev webových stránok a 610 000 odberateľov informačných bulletinov.

Hodnotenia prebiehajú od augusta 2024

Gurmán a Falstaff vyznávajú rovnaké hodnoty a aj ich profesionálny prístup k hodnoteniam reštaurácií a vín je zhodný. Slovenské reštaurácie tak dostávajú historickú šancu začleniť sa do najväčšieho európskeho bedekra, ktorý v najnovšej medzinárodnej verzii zahŕňa až 24 000 reštaurácií.

K hodnoteniam slovenských odborných porotcov sa pridá veľká skupina gurmánov z Falstaff Gurmánskeho klubu, ktorý má v Európe 65 000 členov z radov cestovateľov, gurmánov a popredných vinárov.

Zlaté vidličky aj Award zostávajú

Tak ako Gurmán, aj Falstaff udeľuje Zlaté vidličky. Od jednej až po štyri Zlaté vidličky môžu reštaurácie dosiahnuť v 100-bodovom hodnotení v štyroch oblastiach, čiže systém ostáva rovnaký.

Gala večer udeľovania ocenení v gastronómii sa uskutoční pod našou záštitou už po 23. krát na Slovensku, ale prvý krát ako FALSTAFF Gurmán AWARD. Oceníme tak aj tento rok tých najlepších z oblasti gastronómie na Slovensku.

Mohlo by sa vám páčiť

Tokajské domčeky v korunách stromov
Svetlo noci vianočnej v Smoleniciach
Varíme sezónne. Sólo pre zemiaky
Zima môže začať, skipasy sú už v predpredaji
Grand Hotel River Park hostil Globsec
OZNAČENÉ:FalstaffGurman AwardGurmán na Slovensku
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
Nasledujúci článok Hotel ACADEMIA Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

AktualityCestovný ruch

Rural Tour: Slovensko hosťovalo event európskeho vidieckeho turizmu

TS
TS
23. mája 2025
Potrebujete zvýšiť obsadenosť v hoteli, penzióne či rezorte?
HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta