Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia
AktualityGastro

Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia

red.
red.
Uverejnené: 10. marca 2025
4 min. čítania
Zdieľať

Po expanzii do Nemecka, Švajčiarska a Talianska vstupuje pôvodom rakúsky magazín Falstaff na Slovensko. Falstaff Slovensko bude oficiálne debutovať v máji 2025 a prinesie svoje renomované odborné znalosti v oblasti kvalitnej gastronómie, prémiového pitia a luxusného cestovania novému publiku. Slovenské vydanie bude vydávať spoločnosť Pre Gurmanov MEDIA pod vedením generálneho riaditeľa Radoslava Nackina a šéfredaktorky Eleny Strápkovej. Po 22 rokoch sa Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia. Exkluzívna launch party bude v Bratislave v máji 2025.

Gurmán a Falstaff majú veľa spoločného, predovšetkým filozofiu gurmánstva a podporu gastronómie a cestovania. Tá sa teraz prenesie na medzinárodnú pôdu. Európa sa dozvie, že aj na Slovensku máme skvelé reštaurácie, inovatívny prístup ku gastronómii,  talentovaných šéfkuchárov, vynikajúcich vinárov a prekrásnu krajinu. Spolupráca odštartuje exkluzívnou launch party v Bratislave, na ktorej sa stretnú najlepší vinári, šéfkuchári a medzinárodní lídri v gastrobiznise.

- Inzercia-
Ad image

Falstaff Slovensko – nový štandard pre gurmánsku žurnalistiku

Časopis začne vychádzať v štvrťročnej periodicite, na prvé číslo sa môžete tešiť v apríli 2025. Okrem slovenských odborníkov na jedlo, víno a cestovanie sa môžete tešiť aj na príspevky od našich kolegov z Talianska, Švajčiarska, Nemecka a Rakúska. Print bude sprevádzať silná prezentácia na webe a sociálnych sieťach. Gurmánov čakajú na dennej báze odborné recenzie reštaurácií, odporúčania na víno a pútavé videá.

„Slovenská kulinárska a vinárska scéna rýchlo rastie. Za posledné roky zaznamenala veľký progres a na našom trhu vidíme obrovský potenciál. Budeme upriamovať pozornosť na najlepšie gastronomické zážitky na Slovensku a začleňovať ich do medzinárodného kontextu,” hovorí Radoslav Nackin, generálny riaditeľ spoločnosti Pre Gurmanov MEDIA.

Úspešný príbeh Falstaff

Falstaff je už teraz lídrom na trhu gurmánskych a lifestylových médií v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a Taliansku. S touto najnovšou expanziou ďalej upevňuje svoje postavenie vedúcej európskej platformy pre vynikajúce jedlá, víno a luxusné cestovanie.

- Inzercia -
Ad image

„So spoločnosťou Falstaff Slovensko nastavujeme novú latku pre gastronomickú žurnalistiku v regióne. Spolupráca s Pre Gurmanov MEDIA nám umožňuje využiť miestne skúsenosti a zároveň zachovať vysoké štandardy, vďaka ktorým sa Falstaff stal poprednou medzinárodnou značkou,” hovorí Wolfgang Rosam, vydavateľ a CEO spoločnosti Falstaff.

Časopis vychádza v celkovom nákladom 175 088 výtlačkov v celom regióne DACH (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko) + Taliansko. Má viac ako 412 000 fanúšikov na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, 1,44 milióna návštev webových stránok a 610 000 odberateľov informačných bulletinov.

Hodnotenia prebiehajú od augusta 2024

Gurmán a Falstaff vyznávajú rovnaké hodnoty a aj ich profesionálny prístup k hodnoteniam reštaurácií a vín je zhodný. Slovenské reštaurácie tak dostávajú historickú šancu začleniť sa do najväčšieho európskeho bedekra, ktorý v najnovšej medzinárodnej verzii zahŕňa až 24 000 reštaurácií.

K hodnoteniam slovenských odborných porotcov sa pridá veľká skupina gurmánov z Falstaff Gurmánskeho klubu, ktorý má v Európe 65 000 členov z radov cestovateľov, gurmánov a popredných vinárov.

Zlaté vidličky aj Award zostávajú

Tak ako Gurmán, aj Falstaff udeľuje Zlaté vidličky. Od jednej až po štyri Zlaté vidličky môžu reštaurácie dosiahnuť v 100-bodovom hodnotení v štyroch oblastiach, čiže systém ostáva rovnaký.

Gala večer udeľovania ocenení v gastronómii sa uskutoční pod našou záštitou už po 23. krát na Slovensku, ale prvý krát ako FALSTAFF Gurmán AWARD. Oceníme tak aj tento rok tých najlepších z oblasti gastronómie na Slovensku.

Mohlo by sa vám páčiť

Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska vyhlásila HORECA HVIEZDY 2024
Dvojaká sadzba DPH na potraviny znevýhodňuje skupiny spotrebiteľov
V Smoleniciach predstavia osudové ženy Jozefa Pálffyho
Osrblie ako skvelý tip na výlet
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
OZNAČENÉ:FalstaffGurman AwardGurmán na Slovensku
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
Nasledujúci článok Hotel ACADEMIA Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Interiér/ExteriérTéma

KNIHY, ktoré umocnia zážitok z pobytu

red.
red.
12. júna 2025
Využite sociálne siete na zvýšenie počtu rezervácií 
Ľudmila Buvalová: Posúvajú ma ľudia, budúcnosť a nové nápady
Menucka.sk oslavuje 10 rokov: Digitálny nástroj pre gastro prevádzky aj hotelové reštaurácie
Dizajnové trendy: 10 dôvodov pre zelenú stenu v hoteli
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta