Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Ideme sa „najesť”, alebo si chceme užiť kulinársky zážitok?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Ideme sa „najesť”, alebo si chceme užiť kulinársky zážitok?
Gastro

Ideme sa „najesť”, alebo si chceme užiť kulinársky zážitok?

Simoneta Vargová
Simoneta Vargová
Uverejnené: 16. marca 2023
3 min. čítania
Foto: Unsplash / Jessie Mccall
Zdieľať

Asi som veľmi náročná. Pracovala som v luxusných hoteloch, mala som na starosti rozvoj a vzdelávanie zamestnancov a kvalitu služieb.

Jednou z prvých vecí, ktorou sme sa zaoberali bol zážitok hosťa. Čo sa bude diať od momentu potvrdenia rezervácie až po vystúpenie z taxíku, keď hosť z destinácie odchádza. V každom bode tejto „cesty” sa môže odohrať niečo milé, prekvapujúce.

- Inzercia-
Ad image

Počas mojej nedávnej cesty na Slovensko sme sa vybrali na obed do nemenovanej koliby, ktorá je ztých drahších. Chcela som potešiť moju sestru, keďže mala narodeniny. Spomínala som to aj v rezervácii a trošku som dúfala, že nás personál prekvapí.

- Inzercia-
Ad image

Prekvapil – neudialo sa vôbec nič.

Vonku pršalo, a my sme sa v tom nečase dostavili do reštaurácie. Vošli sme a ja som čakala, kedy nás pozdravia. Hostí tam bolo málo, čašník bol otočený chrbtom ku vchodu a servírky si niečo miešali na pulte. Pozdrav prišiel po viac ako minúte. Nikto sa k nám nepriblížil, aby nám pomohol vyzliecť sa z kabátov – v tomto tam bola samoobsluha.

- Inzercia -
Ad image
Ilustračná snímka: Unsplash / Nahima Aparicio

Sadli sme si, objednali halušky, cestoviny a nejaké nápoje. Najedli sme sa, zaplatili, obliekli do kabátov a odišli. Nikto nám nepoďakoval za návštevu, pozdrav odznel, keď sme mierili von. Škoda. Už sa tam nevrátime. Zaplatili sme 100 eur a žiadny zážitok nebol. Iba sme sa najedli.

Teraz sa určite pýtate, že čo sme očakávali?

Napríklad, že nás niekto zbadá pri vstupe do reštaurácie, pomôže nám vyzliecť kabát, usadí nás, spýta sa či sme tu prvýkrát a vediac, že sme tu pri príležitosti narodenín odporučí nám nejakú špecialitu šéfkuchára a výborné víno alebo šampanské. V zahraničí sa bežne robí, že oslávenec dostane darček od podniku v podobe malého zákusku so sviečkou. Je to veľmi milé a nestojí to takmer nič. Na tanieri nápis Happy Birthday. Jednoduché! Ale vraj sa toto u nás nedeje. Škoda. Keby nám aspoň povedali, že sú radi, že sme si v deň narodenín vybrali práve ich reštauráciu a pri odchode sa srdečne rozlúčili s tým, že sa tešia na našu ďalšiu návštevu. Týchto pár vecí by v mojom svete urobilo veľký rozdiel. A verím, že aj iným hosťom, ktorí nie sú hotelieri, by sa to páčilo.

Za zážitok je hosť vždy ochotný zaplatiť. Spomenie si naň aj po rokoch. Odporučí to miesto svojim priateľom.

My sme sa len najedli za veľa peňazí. Rada zabudnem.

Mohlo by sa vám páčiť

Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Pohár vína pre zdravie. Alebo naopak? Záleží od množstva
70. výročie bratislavskej Hotelovej akadémie Mikovíniho
Nesmrteľný TATARÁK. Pompéznosť jedla zavŕšte pri zákazníkovom stole namiešaním na mieru
Poznáte poke?
OZNAČENÉ:Kulinársky zážitok
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Simoneta Vargová
Hotelová aj životná cesta Simony viedla z Bratislavy cez Prahu na Blízky Východ. Tam vzdelávala personál v rôznych krajinách, aby sa napokon usadila v kozmopolitnom Dubaji. Odtiaľ nám prináša inšpirácie a skúsenosti z atraktívnej destinácie s prepracovaným hotelovým sektorom. Špecializuje na kvalitu hotelových služieb a vzdelávanie hotelových lídrov.
Predchádzajúci článok Apríl v znamení gastronómie
Nasledujúci článok Arkady Hof Hotel & Restaurant: Príbeh premeny ruiny na klenot Stupavy
- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gastro

Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku

TS
TS
23. júla 2025
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
Multifunkčné technológie – výkonné SRDCE vašej kuchyne
Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta