Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Next Chef je Samuel Idešic
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Next Chef je Samuel Idešic
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Next Chef je Samuel Idešic

red.
red.
Uverejnené: 3. augusta 2023
2 min. čítania
Zdieľať

Next Chef je projekt, ktorým študentov bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho ulici oslovila reštaurácia Colette, zameraná na modernú francúzsku kuchyňu. Víťaz dostal príležitosť prezentovať svoje kuchárske umenie reálnym hosťom podniku vo forme týždenného špeciálu.

Svoje kuchárske schopnosti a kulinárske umenie sa prihlásili predviesť štyria žiaci druhého a tretieho ročníka hotelovej akadémie. Vanesa Račková, Šimon Balog, Kristián Šimek a Samuel Idešic sa stretli začiatkom júna v semifinále, aby pred odbornou porotou pripravili tri porcie predjedla v čase 90 minút.

- Inzercia-
Ad image

Losovanie o hlavnú surovinu

Najskôr si vylosovali hlavnú surovinu – voľba padla na zemiak alebo červenú repu. Vopred si pripravili recept a kalkuláciu. Súťažili vo dvojiciach – Vanesa s Kristiánom a Šimon so Samuelom. Pri príprave jedál ich pozorovala a hodnotila porota. Zameriavali sa na náročnosť použitých techník, kreativitu jedla, plating a chuť.

- Inzercia-
Ad image

Rozhodovanie bolo ťažké, všetci predviedli veľkú dávku kreativity. Do finále postúpili Samuel a Kristián, ale z dôvodu dovolenky musel postup prenechať Šimonovi, ktorý skončil bodovo na treťom mieste.

Témou bol „vau” efekt

Finalisti sa začali pripravovať na finále, ktoré sa uskutočnilo koncom júna. Mali pripraviť hlavné jedlo v čase dvoch hodín. Hlavným kritériom bolo „prekvapenie vo vnútri“ – pripraviť jedlo, ktoré bude v sebe ukrývať prekvapenie a spôsobí na tanieri „vau“ efekt.

- Inzercia -
Ad image
Šimon pripravil ratatouille zabalené v baklažáne ozdobené s jedlými kvetmi.

Šimon si pripravil tradičné ratatouille, ktoré zabalil do baklažánu a dozdobil jedlými kvetmi. K tomu podával jemnú omáčku a opečenú papriku. Samuel si pripravil jemnú panenku obalenú v sezame plnenú hubami doplnenú parmezánovou omáčkou s mandľami.

Samuelovo víťazné menu bola panenka v sezame s parmezánovou omáčkou.

Do odbornej poroty sa posadili zástupcovia médií, foodblogeri a influenceri z prostredia gastronómie. Rozhodli o tom, že víťazom sa stal Samuel Idešic, ako jediný z odboru kuchár.

Next Chef Samuel Idešic

Okrem titulu Next Chef získal aj možnosť prezentovať svoje umenie reálnym hosťom vo forme týždenného špeciálu v reštaurácii Colette.

Zástupkyňa pre praktické vyučovanie Mgr. Iveta Menyhartová

Hlavná majsterka pre odborný výcvik Ing. Emília Bačová

Mohlo by sa vám páčiť

Raňajky po celý deň
Majstrovstvá somelierov SR 2023 majú svojho víťaza
Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
10 špeciálnych zimných drinkov na zahriatie
Certifikované produkty Liptova sú med, syry, čaje aj pivá
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Nasledujúci článok Čo možno neviete o grilovaní
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Regióny

Priehrada Liptovská Mara – poznaná aj nepoznaná

TS
TS
26. júla 2025
Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta