Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Next Chef je Samuel Idešic
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Next Chef je Samuel Idešic
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Next Chef je Samuel Idešic

red.
red.
Uverejnené: 3. augusta 2023
2 min. čítania
Zdieľať

Next Chef je projekt, ktorým študentov bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho ulici oslovila reštaurácia Colette, zameraná na modernú francúzsku kuchyňu. Víťaz dostal príležitosť prezentovať svoje kuchárske umenie reálnym hosťom podniku vo forme týždenného špeciálu.

Svoje kuchárske schopnosti a kulinárske umenie sa prihlásili predviesť štyria žiaci druhého a tretieho ročníka hotelovej akadémie. Vanesa Račková, Šimon Balog, Kristián Šimek a Samuel Idešic sa stretli začiatkom júna v semifinále, aby pred odbornou porotou pripravili tri porcie predjedla v čase 90 minút.

- Inzercia-
Ad image

Losovanie o hlavnú surovinu

Najskôr si vylosovali hlavnú surovinu – voľba padla na zemiak alebo červenú repu. Vopred si pripravili recept a kalkuláciu. Súťažili vo dvojiciach – Vanesa s Kristiánom a Šimon so Samuelom. Pri príprave jedál ich pozorovala a hodnotila porota. Zameriavali sa na náročnosť použitých techník, kreativitu jedla, plating a chuť.

Rozhodovanie bolo ťažké, všetci predviedli veľkú dávku kreativity. Do finále postúpili Samuel a Kristián, ale z dôvodu dovolenky musel postup prenechať Šimonovi, ktorý skončil bodovo na treťom mieste.

Témou bol „vau” efekt

Finalisti sa začali pripravovať na finále, ktoré sa uskutočnilo koncom júna. Mali pripraviť hlavné jedlo v čase dvoch hodín. Hlavným kritériom bolo „prekvapenie vo vnútri“ – pripraviť jedlo, ktoré bude v sebe ukrývať prekvapenie a spôsobí na tanieri „vau“ efekt.

- Inzercia -
Ad image
Šimon pripravil ratatouille zabalené v baklažáne ozdobené s jedlými kvetmi.

Šimon si pripravil tradičné ratatouille, ktoré zabalil do baklažánu a dozdobil jedlými kvetmi. K tomu podával jemnú omáčku a opečenú papriku. Samuel si pripravil jemnú panenku obalenú v sezame plnenú hubami doplnenú parmezánovou omáčkou s mandľami.

Samuelovo víťazné menu bola panenka v sezame s parmezánovou omáčkou.

Do odbornej poroty sa posadili zástupcovia médií, foodblogeri a influenceri z prostredia gastronómie. Rozhodli o tom, že víťazom sa stal Samuel Idešic, ako jediný z odboru kuchár.

Next Chef Samuel Idešic

Okrem titulu Next Chef získal aj možnosť prezentovať svoje umenie reálnym hosťom vo forme týždenného špeciálu v reštaurácii Colette.

Zástupkyňa pre praktické vyučovanie Mgr. Iveta Menyhartová

Hlavná majsterka pre odborný výcvik Ing. Emília Bačová

Mohlo by sa vám páčiť

 30. ročník vinárskej súťaže Vinalies Internationales prial slovenským vinárom
Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
Otváracia večera ZFJ bola v reštaurácii MenJu
V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Nasledujúci článok Čo možno neviete o grilovaní
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

HotelyRozhovory

TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 

PR
PR
2. júna 2025
Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta