Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
AktualityOsobnostiRozhovoryRozhovory

Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové

red.
red.
Uverejnené: 24. júla 2024
14 min. čítania
Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta
Zdieľať

Udržateľnosť v hotelierstve a gastronómii je stále dôležitejšia. Ako vnímate tento trend?

Udržateľnosť sa stáva v našom sektore stále dôležitejšou, a to so zreteľom na ochranu životného prostredia a podporu spoločenskej zodpovednosti. Tento trend je dôkazom rastúceho povedomia o potrebe chrániť náš svet pre budúce generácie. Udržateľnosť je totiž neoddeliteľnou súčasťou stratégie rozvoja pre hotelový sektor a gastronómiu. AHRS a jej členovia sa týmto trendom zaoberajú a podnikajú aktívne kroky na dosiahnutie udržateľnejších postupov.

- Inzercia-
Ad image

O akých konkrétnych krokoch hovoríte?

Jedným z hlavných aspektov udržateľnosti v hotelierstve je energetická efektivita. Prevádzky sa snažia minimalizovať svoju spotrebu energie a hľadať alternatívne zdroje energie, ako sú solárne panely, tepelné čerpadlá, tieniace systémy, izolačné materiály, systémy na využitie odpadového tepla a množstvo ďalších inovatívnych technológií. Členovia AHRS investujú do moderných technológií a infraštruktúry, ktoré pomáhajú znižovať ich ekologickú stopu a prispievať k ochrane životného prostredia.

V oblasti gastronómie je minimalizácia obalového materiálu a redukcia používania jednorazových obalov kľúčovou prioritou. Reštaurácie a stravovacie zariadenia členov AHRS sa snažia minimalizovať množstvo odpadu tým, že používajú recyklovateľné materiály a podporujú opätovné využitie obalov. Investujú do ekologických riešení, ako sú kompostovacie systémy alebo programy na separovaný zber odpadu, čo pomáha znížiť ich environmentálny odtlačok. Nezabúdame ani na využitie lokálnych potravín, a tým aj krátkych dodávateľských reťazcov.

- Inzercia -
Ad image

Aké sú vaše vízie a plány do budúcnosti pre slovenský HORECA sektor?

V mojej vízii pre slovenský HORECA sektor vidím výrazné posilnenie spolupráce medzi členmi Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) prostredníctvom kooperácie a networkingu. Verím, že táto spolupráca a vzájomná podpora medzi členmi asociácie môžu viesť k celkovému zlepšeniu odvetvia a zvýšeniu jeho konkurencieschopnosti.

Mojimi témami sú najmä rozvoj programov na odbornú prípravu a celoživotné vzdelávanie zamestnancov v HORECA, duálne vzdelávanie ako prirodzená cesta prípravy študentov pre HORECA prax, udržateľnosť a digitalizácia.

Zrejme budete čeliť aj viacerým výzvam. Viete dnes povedať, aké výzvy očakávate?

Výzvy, ktoré očakávam, zahŕňajú potrebu neustálej adaptácie a inovácie, aby sme sa úspešne vyrovnali so zmenami v odvetví, ako aj s meniacimi sa preferenciami zákazníkov a regulačným prostredím. Napriek týmto výzvam som presvedčený, že prostredníctvom spolupráce a cieľavedomého úsilia môžeme dosiahnuť trvalý a prosperujúci rozvoj slovenského HORECA sektora. Chcem sa naďalej angažovať v lobbingu s cieľom zvýšiť povedomie o potrebách a záujmoch HORECA sektora medzi vládnymi inštitúciami a orgánmi. V tomto smere je dôležitá aj komunikácia či spolupráca s ministerstvom športu a cestovného ruchu. Rovnako tak aj s ďalšími kompetentnými orgánmi štátnej správy na tvorbe, implementácii politík a opatrení, ktoré podporia rozvoj HORECA sektora. Na záver už len dodám, že aktívne sa zapájam do konzultačných procesov a pracovných skupín.

Foto: AHRS/ Peter Brichta

Jarná HORECA konferencia, foto: AHRS/ Peter Brichta

Predchádzajúca stránka123

Mohlo by sa vám páčiť

Katarína Lukáčová, Effective hotel management: Obchodná stratégia je v hoteli rovnako dôležitá ako ľudia
Tri ocenenia pre tatranský Grand Hotel Kempinski
Svetový pohár sledovalo 100 miliónov divákov, potenciálnych návštevníkov Slovenska
Odparkuj, nasadni a odvez sa
Kampaň Kreatívne mestá strednej Európy propaguje tri slovenské mestá
OZNAČENÉ:Asociácia hotelov a reštaurácií SlovenskaMartin Novotný
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Nasledujúci článok Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta