Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNové
Čítanie: Od vlakov k hotelom
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
  • MarketplaceNové
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotel Wallackhaus
Hotelier > Hotely > Od vlakov k hotelom
Hotely

Od vlakov k hotelom

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 11. augusta 2023
3 min. čítania
Hotel Wallackhaus
Zdieľať

Pod názvom RegioJet si väčšina z nás predstaví známy žltý vlak. Málokto však vie, že prepravca počas korony vstúpil do hotelového biznisu. Dnes RegioJet Hotels & Cottages prevádzkuje šesť zaujímavých ubytovacích zariadení v Česku a v Rakúsku. A aj v tejto oblasti ide Radim Jančura vlastnou cestou.

Obsah
Sloboda, dôvera a „nekonečné chladničky“Podmienkou je snehSmart technológie

Známy český podnikateľ naštartoval hotelový biznis počas pandémie a od začiatku sa v ňom s nadšením osobne angažoval. Aktuálne prevádzkuje sieť hotelov, penziónov a chát s odlišnou filozofiou, akú majú bežné hotely.

Sloboda, dôvera a „nekonečné chladničky“

Hlavnými myšlienkami celého konceptu sú sloboda, priateľstvo, dôvera a rešpekt. Na tomto základe stojí podstata, ktorou  je samoobsluha v hoteloch. Väčšina zariadení ponúka samoobslužný bar. Hosť si tak sám naberie čapované pivo Plzeňský Prazdroj a v Rakúsku Erdinger Urweisse a Stiegel Goldbräu za veľmi výhodné ceny.

V hoteloch a penziónoch nájdete „nekonečné chladničky“, z ktorých si hosť hocikedy vyberie jedlo, poznačí si ho a na konci pobytu zaň zaplatí. Je na klientovi, kedy sa zatvorí hotelové wellness centrum a jeho osobný bar v penzióne. Sám si vyberie, či si prinesie vlastné jedlo a nápoje, alebo strávi čas pri pive, víne z hotelovej vinotéky alebo pri káve, ktorá je v RegioJete vždy zadarmo.

Ubytovanie je vždy formou polpenzie s bufetovými raňajkami a servírovanou večerou. Cena polpenzie je taká priaznivá, že sa zákazníkom neoplatí tráviť dovolenku v kuchyni – to je filozofia úspešného podnikateľa.

Podmienkou je sneh

Hoci sa v samoobslužnom bare môže hosť starať o seba a svojich priateľov sám, večer po lyžovačke má vždy možnosť stráviť v hotelovom bare. Základnou podmienkou pri vyhľadávaní nových hotelov sú totiž dobré snehové podmienky na lyžovanie, čo pri dnešných zimách v strednej Európe nie je jednoduché.

Najnovšie tak majiteľ pridal do svojho portfólia alpský hotel Tieflehner Hof pri Pitztale. Okrem neho tam patrí horský Hotel Wallackhaus s výhľadom na najvyššiu horu Rakúska, Hotel Gerlitzen, priamo na brehu jazera Ossiacher See. Hotel Vidly v Jeseníkoch, penzión Habánsky dom a chata Bílý Dvůr v Krkonošiach.

Smart technológie

Integráciou inteligentných technológií do svojich ubytovacích zariadení naskakuje prevádzkovateľ aj na vlnu udržateľnosti a ekologického ubytovania. Horský hotel Vidly v Jeseníkoch je prvým príkladom, kde tieto technológie viedli k výrazným úsporám a zvýšeniu efektívnosti prevádzky. Súčasne sa pripravuje rozsiahly projekt automatizácie v jednom z najväčších zariadení – v hoteli Tieflehner Hof v rakúskom Pitztale.

Inovácie prinášajú nielen pohodlie pre hostí, ale aj úspory energie vo výške 20 – 30 %. Inteligentné systémy umožňujú regulovať teplotu v hoteli. Teplota izieb sa nastavuje automaticky z 18 °C pri rezervácii izby na 21°C. V spoločenských priestoroch reguluje teplotu pohybový senzor. Na vykurovanie hotely používajú ekologické kotly na peletky.

Automatizácia spolu so samoobslužným systémom fungovania umožňujú efektívnu prevádzku s minimálnym počtom zamestnancov. Hostia sa v hoteli cítia slobodne a z prevádzkového hľadiska dochádza k úsporám a zefektívneniu. Aj to je súčasťou konceptu fungovania RegioJet Hotels & Cottages.

Mohlo by sa vám páčiť

Kráľovský zážitok v srdci Slovenska – to je Hotel Grand Vígľaš
Novootvorený Hotel Hills
Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
Organizujete svadby? Svadobný summit prináša trendy, networking aj cenotvorbu
Konferencia HOTCO 2025 vo Viedni očami slovenských hotelierov
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Tringelty. Ako ich delíte?
Nasledujúci článok Rezorty rozširujú služby pre cyklistov
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

ManažmentTéma

33 inšpirácií pre moderný EKO hotel

Radim Beneš
Radim Beneš
4. novembra 2025
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky
Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta