Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Od vlakov k hotelom
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotel Wallackhaus
Hotelier > Hotely > Od vlakov k hotelom
Hotely

Od vlakov k hotelom

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 11. augusta 2023
3 min. čítania
Hotel Wallackhaus
Zdieľať

Pod názvom RegioJet si väčšina z nás predstaví známy žltý vlak. Málokto však vie, že prepravca počas korony vstúpil do hotelového biznisu. Dnes RegioJet Hotels & Cottages prevádzkuje šesť zaujímavých ubytovacích zariadení v Česku a v Rakúsku. A aj v tejto oblasti ide Radim Jančura vlastnou cestou.

Obsah
Sloboda, dôvera a „nekonečné chladničky“Podmienkou je snehSmart technológie

Známy český podnikateľ naštartoval hotelový biznis počas pandémie a od začiatku sa v ňom s nadšením osobne angažoval. Aktuálne prevádzkuje sieť hotelov, penziónov a chát s odlišnou filozofiou, akú majú bežné hotely.

- Inzercia-
Ad image

Sloboda, dôvera a „nekonečné chladničky“

Hlavnými myšlienkami celého konceptu sú sloboda, priateľstvo, dôvera a rešpekt. Na tomto základe stojí podstata, ktorou  je samoobsluha v hoteloch. Väčšina zariadení ponúka samoobslužný bar. Hosť si tak sám naberie čapované pivo Plzeňský Prazdroj a v Rakúsku Erdinger Urweisse a Stiegel Goldbräu za veľmi výhodné ceny.

V hoteloch a penziónoch nájdete „nekonečné chladničky“, z ktorých si hosť hocikedy vyberie jedlo, poznačí si ho a na konci pobytu zaň zaplatí. Je na klientovi, kedy sa zatvorí hotelové wellness centrum a jeho osobný bar v penzióne. Sám si vyberie, či si prinesie vlastné jedlo a nápoje, alebo strávi čas pri pive, víne z hotelovej vinotéky alebo pri káve, ktorá je v RegioJete vždy zadarmo.

Ubytovanie je vždy formou polpenzie s bufetovými raňajkami a servírovanou večerou. Cena polpenzie je taká priaznivá, že sa zákazníkom neoplatí tráviť dovolenku v kuchyni – to je filozofia úspešného podnikateľa.

- Inzercia -
Ad image

Podmienkou je sneh

Hoci sa v samoobslužnom bare môže hosť starať o seba a svojich priateľov sám, večer po lyžovačke má vždy možnosť stráviť v hotelovom bare. Základnou podmienkou pri vyhľadávaní nových hotelov sú totiž dobré snehové podmienky na lyžovanie, čo pri dnešných zimách v strednej Európe nie je jednoduché.

Najnovšie tak majiteľ pridal do svojho portfólia alpský hotel Tieflehner Hof pri Pitztale. Okrem neho tam patrí horský Hotel Wallackhaus s výhľadom na najvyššiu horu Rakúska, Hotel Gerlitzen, priamo na brehu jazera Ossiacher See. Hotel Vidly v Jeseníkoch, penzión Habánsky dom a chata Bílý Dvůr v Krkonošiach.

Smart technológie

Integráciou inteligentných technológií do svojich ubytovacích zariadení naskakuje prevádzkovateľ aj na vlnu udržateľnosti a ekologického ubytovania. Horský hotel Vidly v Jeseníkoch je prvým príkladom, kde tieto technológie viedli k výrazným úsporám a zvýšeniu efektívnosti prevádzky. Súčasne sa pripravuje rozsiahly projekt automatizácie v jednom z najväčších zariadení – v hoteli Tieflehner Hof v rakúskom Pitztale.

Inovácie prinášajú nielen pohodlie pre hostí, ale aj úspory energie vo výške 20 – 30 %. Inteligentné systémy umožňujú regulovať teplotu v hoteli. Teplota izieb sa nastavuje automaticky z 18 °C pri rezervácii izby na 21°C. V spoločenských priestoroch reguluje teplotu pohybový senzor. Na vykurovanie hotely používajú ekologické kotly na peletky.

Automatizácia spolu so samoobslužným systémom fungovania umožňujú efektívnu prevádzku s minimálnym počtom zamestnancov. Hostia sa v hoteli cítia slobodne a z prevádzkového hľadiska dochádza k úsporám a zefektívneniu. Aj to je súčasťou konceptu fungovania RegioJet Hotels & Cottages.

Mohlo by sa vám páčiť

Kto? Kde?
DoubleTree by Hilton Košice v TOP päťke najlepších hotelov DoubleTree v regióne EMEA
Konferencia HOTCO 2025 vo Viedni očami slovenských hotelierov
Château Gbeľany, miesto pre výnimočné chvíle 
TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Tringelty. Ako ich delíte?
Nasledujúci článok Rezorty rozširujú služby pre cyklistov
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

HotelyRozhovory

TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 

PR
PR
2. júna 2025
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta