Slovenský olympijský dom Maison Slovaque v Paríži dôstojne prezentuje našu krajinu a poskytuje zázemie nielen slovenským reprezentantom, ale všetkým návštevníkom. Obľube sa teší cyklotrenažér, vďaka ktorému môžu návštevníci virtuálne spoznávať cyklistické trasy po Slovensku, pochvaľovaná je slovenská gastronómia. Slovenský olympijský dom doteraz navštívilo viac ako 13 000 ľudí.
Slovenský olympijský dom návštevníci hodnotenia pozitívne. Z 10 bodov mu doteraz dali v priemere 9. Oceňujú ukážky slovenského folklóru, zapájajú sa do folk aerobiku či folklórneho kvízu. Na cyklotrenažéri sa tešia obľube najmä šprinty na 500 metrov.
Dobrá lokalita aj gastronómia
Lokalita slovenského olympijského domu je kľúčová. Nachádza sa pri križovatke, vďaka atraktívnej hudbe a programu dokáže prilákať aj náhodných okoloidúcich, ktorí tak spoznajú tradície Slovenska.
Návštevníci Maison Slovaque v Paríži oceňujú aj gastronomickú ponuku. Trojtýždňový kuchársky “maratón” v Slovenskom olympijskom dome v Paríži bežia Marián Harciník, Vladimír Morochovič, Jaro Hladík a Noro Slivka, ktorí varili už aj pre prezidenta Pellegriniho.
Štyria špičkoví šéfkuchári ponuku dokonca počas fungovania Maison Slovaque inovovali. Aké menu čaká návštevníkov aktuálne?
Menu platné od 2. augusta:
Predjedlá:
- pohánkový šalát s koreňovou zeleninou, marinovanou cviklou a grilovaným údeným syrom,
- paštéta z diviaka podávaná s kyslou uhorkou, marinovanou červenou cibuľkou, bylinkové pesto, mikrobylinky.
Hlavné jedlá:
- filet zo zubáča, podávaný s pyré z mladého hrášku s brunoise zeleninou a rakytníkovým beurre blanc,
- pomaly dusené hovädzie líčka, podávané so zemiakovým knedlíkom,
- bryndzové halušky so slaninou a pažítkou,
- zemiakovo-bryndzové pirohy s cibuľkou a maslom, podávané s demikát omáčkou.
Dezerty:
- lekvárové pirôžky s makom a kyslou smotanou,
- štrúdľa s vanilkovým krémom.
Zdroj: Slovakia Travel