Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!

red.
red.
Uverejnené: 27. apríla 2023
5 min. čítania
Na čele rebríčka GURMÁN TOP 25 reštaurácií Slovenska sa umiestnila reštaurácia ECK šéfkuchára Daniela Tilingera.
Zdieľať

Reštaurácie ECK, Gašperov mlyn a Irin. Lukáša Heska, ktorý sa stal aj Kuchárom roka 2023 hviezdili v aktuálnom rebríčku Gurmán Award. Kto kraľuje v top trojke hotelových reštaurácií?

Obsah
Hodnotia už aj hostiaGrand Prix aj zlaté vidličkyRegióny patrili stáliciamNovinka – celkový rebríček a zelené vidličky

Udeľovanie cien Gurmán Award je aktuálne jediným hodnotením gastronomických podnikov na Slovensku a tiež očakávanou udalosťou, kde sa raz do roka stretne gastrobranža. Aj tento rok sa gala večer konal v bratislavskom Carltone. Ocenenia sa udeľovali vo viacerých kategóriách, ako je Reštaurácia roka či Kuchár roka, a tiež udeľovanie prestížnych Zlatých vidličiek.

- Inzercia-
Ad image

Hodnotia už aj hostia

Aktuálny ročník Gurmán Award priniesol viaceré novinky. Jednou z najvýraznejších bolo zapojenie online hlasovania samotných hostí. Reštauráciám sa po novom udeľuje maximálne 100 bodov v štyroch kategóriách. Hodnotí sa kuchyňa (50 bodov), servis (20), vínna karta (20) a prostredie (10).

Gašperov mlyn a UFO potvrdili svoje 3 Zlaté vidličky. Na ich úroveň sa dostali aj dva úplne nové koncepty, a to reštaurácia Irin. Lukáša Heska a reštaurácia ECK šéfkuchára Daniela Tilingera. Obe sú podľa hodnotiteľov Gurmána bodovo na rovnakej úrovni ako 3-vidličkové reštaurácie. Ako nováčikovia mohli však dostať maximálne 2 Zlaté vidličky, lebo 3 vidličky môže dostať len reštaurácia otvorená najmenej 18 mesiacov.

Kuchárom roka sa stal Lukáš Hesko, jeho reštaurácia Irin. zaujala vo viacerých kategóriách.

Šéfkuchár Lukáš Hesko z Irin. sa stal podľa hlasovania odborných hodnotiteľov Gurmána a tiež hlasov všetkých šéfkuchárov z reštaurácií v bedekeri Gurmán jednoznačne Kuchárom roka v rebríčku Ebenica Best 20 Chefs za prínos pre slovenskú gastronómiu otvorením svojej signature reštaurácie.

- Inzercia -
Ad image

Najlepšiu hospitality majú v Mlyne 108 z Modry, kde sa o vás postarajú Otto Chrapčiak a jeho manželka Lujza Kanková.

Somelierom roka na Gurmán Award je podľa nominácie Asociácie somelierov Slovenska Eduard Hybler.

Somelier roka Eduard Hybler prevzal ocenenie od Rastislava Šutáka, viceprezidenta Asociácie somelierov Slovenska.

Grand Prix aj zlaté vidličky

Grand Prix v rámci ocenení Gurmán Award za celoživotné dielo dostal Ivan Vozár, ktorému takto vyjadrilo vďaku celé hnutie Zväzu kuchárov a cukrárov Slovenska. Udeľovali sa aj nové Zlaté vidličky a dve dostali už zmieňované Irin, ECK a tiež prvá hotelová reštaurácia na Slovensku Palffy restaurant Art Hotela Pezinok, kde je šéfkuchárom Martin Novák. Jednu zlatú vidličku prvýkrát dostali reštaurácie Bistronomy, MenJu, OhniskO, Carnevalle, Semillon a Da Andrea.

Grand Prix za celoživotné dielo prevzal Ivan Vozár z rúk prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov Vojta Artza.

Regióny patrili stáliciam

Najviac bodov v Bratislave získal ECK. V Nitrianskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji dominoval už desiaty rok za sebou Marián Filo so svojím Chateau Čereňany. V Žilinskom a Banskobystrickom kraji zvíťatil iež dlhoročný líder gastronómie Peter Ďurčo a jeho TOP restaurant a v Prešovskom a Košickom kraji je lídrom Gašperov mlyn.

Gurmán Award každoročne vyhodnocuje najlepšie reštaurácie v troch kategóriách samostatne. V kategórii Prémiové reštaurácie zvíťazil ECK, za ním nasledovali Gašperov mlyn a Irin..

V kategórii hotelových reštaurácií dominoval Art Hotel Pezinok, 2. miesto získal Grand Hotel Kempinski High Tatras a 3. miesto Reštaurácia Sissi Hotela Lomnica.

Medzi tematickými reštauráciami najviac upútal IASAI food bar, na 2. mieste sa umiestnil Penzión a reštaurácia Villa Rosa a na 3. mieste Wabi Sabi.

Medzi Hotelovými reštauráciami sa na 1. mieste umiestnila reštaurácia Art Hotela Pezinok.

Novinka – celkový rebríček a zelené vidličky

Novinkou tohto ročníka udeľovania cien bol celkový súhrnný rebríček všetkých reštaurácií bez rozdielu zamerania a úrovne luxusu, kde dominantnou bola podľa našich kritérií kuchyňa a následne servis. Tento rebríček bol nazvaný podľa nového a svetovo známeho partnera gastronómie, talianskej značky S.Pellegrino: GURMÁN TOP 25 reštaurácií Slovenska – powered by S.Pellegrino.

Poradie: 1. miesto ECK, 2. miesto Gašperov mlyn a 3. miesto Irin.

Druhou novinkou bolo udeľovanie prvých zelených vidličiek pre reštaurácie, ktoré svoju prevádzku nasmerovali na udržateľný rozvoja a zero waste prístup. Hodnotí sa ich prístup k zdrojom, ktoré by mali byť z najbližšieho okolia a čo najmenej zaťažovať svoje okolie. Je o zužitkovaní čo najväčšej časti surovín, aby bola kuchyňa rozmanitá, zdravá a udržateľná. Zelené vidličky dostali reštaurácie Gašperov mlyn a Villa Rosa.

Gašperov Mlyn si okrem iných ocenení odniesol Zelenú vidličku.

Treba si vždy vyberať, za akým zážitkom či kvalitou idete,“ odporúča Radoslav Nackin, organizátor Gurmán Award, gurmán a vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku. „Každá z reštaurácií je v niečom vynikajúca, nie každá má luxusné zariadenie. Trendy začínajú byť bistrá v jednoduchom štýle, ale s precíznou kuchyňou. Preto, milí gurmáni, navštevujte tie reštaurácie, kde vám chutí, a podporujte ich, chváľte a odporúčajte svojim priateľom! Pretože pozitívne promo potrebujú nielen samotné reštaurácie, ale aj celá slovenská gastronómia.“

Mohlo by sa vám páčiť

Predaj noviniek ako zábavný tímový projekt, aktívnych nápadito odmeňte
Z Košíc cez Varšavu do sveta
Slovenka v predstavenstve Národnej turistickej asociácie USA
Pozvánka na preteky, cyklodreziny na Horehroní štartujú sezónu
OH 2024: Slovenský olympijský dom prvýkrát otvorený aj pre verejnosť
OZNAČENÉ:Gastrorebríčekreštaurácie rokašéfkuchár
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Konštruktívna kritika otvára cestu
Nasledujúci článok Certifikované produkty Liptova sú med, syry, čaje aj pivá
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta