Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 5. septembra 2025
2 min. čítania
Zdieľať

Prvé spoločné stretnutie finalistov, organizátorov a partnerov odštartovalo prípravu národného kola Bocuse d’Or 2025. O účasť na celosvetovom finále budú bojovať Patrik Pokrývka – šéfkuchár Hotela Lomnica***** vo Vysokých Tatrách, Andrej Róth – šéfkuchár Residence Hotela Donovaly**** a Stanislav Opold – šéfkuchár Bistra VINK v Nitre.

Po dvoch rokoch sa opäť bude na Slovensku konať národné kolo – Bocuse d`Or Slovakia 2025. Už štvrtýkrát budú mať slovenské talenty možnosť prezentovať kuchárske umenie, tentoraz 29. októbra 2025 v R2N Business Center, Banská Bystrica.

Súťaž organizuje Bocuse d´Or klub Slovensko Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Realizačný tím v zastúpení Vojto Artz, prezident SZCK a Peter Duranský, prezident Bocuse d`Or Slovakia sa s finalistami a partnermi stretli 3. septembra v priestoroch Senator Banquets v Bratislave. Generálneho partnera súťaže Bocuse d`Or Slovakia 2025 spoločnosť Bidfood Slovakia s.r.o. zastupoval riaditeľ bratislavskej pobočky Peter Dudáš.

Tanier a Misa pre 14 osôb

Na prvom stretnutí s organizátormi sa finalisti dozvedeli všetky potrebné informácie, súťažné témy a zadania, organizačné pokyny a praktické detaily.

Súťaží sa v dvoch zadaniach Tanier a Misa, oboje po 14 porcií. V kategórii Tanier je hlavným produktom jeseter (celý, pitvaný). Povinnými vedľajšími surovinami – kučeravý kel, jablko Granny Smith, vlašský orech a stonkový zeler. Na Mise bude hlavná surovina daniel (chrbát s kosťou a stehno). Povinné vedľajšie suroviny sú foie gras, červená repa, cottage cheese a lieskové orechy.

Najlepší tím z národného kola postupuje do európskeho kola súťaže. Z európskeho finále potom postúpi 10 krajín do svetového finálového kola súťaže, kam sa každý druhý rok prebojuje 24 najlepších z celého sveta.

Viac o súťaži a finalistoch, z ktorých dvaja z troch pôsobia v hotelových reštauráciách sa už čoskoro dočítate v pripravovanom rozhovore s Vojtom Artzom. Sledujte nás na www.hotelier.sk

Medzinárodnú súťaž kuchárov Bocuse d’Or založil v roku 1987 legendárny šéfkuchár Paul Bocus pre 24 kuchárov zo štyroch kútov sveta. Stala sa najprestížnejšou svetovou kuchárskou aj mediálnou šou v Haute Cuisine. Je grálom pre mladých kuchárov, ktorí chcú zažiariť na medzinárodnej scéne. Dnes sa na súťaži kuchári zo 67 krajín a z piatich kontinentov snažia propagovať gastronómiu svojich krajín. Bocuse d’Or odhaľuje nové talenty a techniky, trendy, ale aj kulinárske dedičstvo jednotlivých krajín.

Mohlo by sa vám páčiť

Vojtove tekuté Vianoce
Dvojaká sadzba DPH na potraviny znevýhodňuje skupiny spotrebiteľov
Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
V LadyChef v Poprade opäť zahviezdila svetová šéfkuchárska celebrita
Gurmánsky butik
OZNAČENÉ:Bocuse d’Or 2025
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Ako zistiť, že je potrebné vymeniť matrace v hoteli?
Nasledujúci článok Cestovný ruch 2.0: Konferencia o budúcnosti cestovného ruchu v transformujúcich sa regiónoch
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

HotelyZo sveta

Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
7. novembra 2025
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta