Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Jančura Radim, Foto: Tomeš
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Rozhovory

Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 17. októbra 2023
12 min. čítania
Zdieľať

Aký je to pre vás biznis v porovnaní s dopravou?

Toto je úplne bezvýznamný biznis v porovnaní s dopravou. Doprava je obrovský biznis, ako obratom, tak ziskom. Hotelierstvo je koníček, hobby. Baví ma byť inšpiráciou pre druhých.

Stretávate sa s inými hoteliermi?

Nie, ja idem vždy vlastnou cestou. Keď som napríklad vymýšľal svoj prvý žltý autobus, bola tam stevardka, monitory v operadlách sedadiel, káva zadarmo – to sú všetko veci, ktoré som si vymyslel sám. Podobne ako vo vlakoch, kde sa snažíme poskytovať maximálny servis. Tie hotely sú práve opačnou cestou, aby sa ľudia cítili ako doma. Pretože načapovať si pivo je veľmi jednoduché a zážitok načapovať svojim kamarátom, všetci to poznáme z rôznych akcií.

Keď hovoríte o hoteloch, rozžiarite sa a usmievate sa, naproti tomu pri téme doprava zvážniete, viete o tom?

(smiech)… áno, lebo toto je zábava a doprava je vážna vec.

Hotel Vidly
Hotel Vidly

Chcete, aby hotelierstvo aj ostalo len vaším hobby?

Aby zarábalo, musí sa robiť vo veľkom. Teraz sa rozhodujem, či pôjdem do toho vo veľkom, s desiatkami, možno stovkami hotelov, alebo to nechám tak a budem hotely využívať na lyžovačku v Alpách. Lebo ich spoločnou vlastnosťou je poloha a dobré snehové podmienky. Pretože všetci vieme, že toho snehu bude čím ďalej tým menej, a veľa lyžiarskych stredísk sa nebude vyplácať zasnežovať. Takže ja vyhľadávam hotely, ktoré sú minimálne vo výške 1 700 m n. m. Takýchto hotelov nie je veľa na predaj.

Čo o tom rozhodne?

Veľa vecí, napríklad aj to, akých ľudí zoženiem do tímu. Mám 51 rokov, ja už chcem podnikať tak, aby ma to bavilo. Toto nie je o tom, aby som bol bohatší, nepotrebujem peniaze. Potrebujem vidieť, že čo robím, má zmysel, a že mám kvalitný tím ľudí, ktorí v tom budú pokračovať.

Bavia vás ešte vlaky?

Áno, samozrejme, bavia, ale nebaví ma na nich jedna vec. Kým získame nejakú linku a objednáme nové vlaky, tak to trvá tri roky. Keď však kúpim hotel, tak ho kúpim dnes, urobím nejakú premenu a o také štyri mesiace môže byť otvorený. Vtedy ma ešte stále baví a dám doň srdce, a to je to, čo podnikateľ potrebuje. Veľa takých rýchlych akcií, kde je prácu vidieť. Železnica je veľmi pomalá. Kým sa vyrobia tie vlaky, už si ani nepamätám, že som ich pred tromi rokmi objednal.

Predchádzajúca stránka1234Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Marek Daňo: Vždy sa snažím zistiť, čo hostia potrebujú a hľadám riešenia, ako to spraviť
Ľubomír Šimko: Reklama, ktorá predáva
Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Minister Huliak: Slovensko má čo ponúknuť, ale služby musia dobehnúť prírodu
Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
OZNAČENÉ:Radim JančuraRegiojet Hotels
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Majstrovstvá somelierov SR 2023 majú svojho víťaza
Nasledujúci článok Tradičné netradične prináša nová zážitková reštaurácia ARTE vo Svätom Jure
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Interiér/ExteriérTéma

Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?

Alžbeta Abrahová
Alžbeta Abrahová
27. októbra 2025
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Izraelskí touroperátori objavujú Slovensko ako bezpečnú a atraktívnu destináciu
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta