Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Jančura Radim, Foto: Tomeš
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Rozhovory

Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 17. októbra 2023
12 min. čítania
Zdieľať

Viete porovnať čísla v doprave a v hotelierstve vo veľkom? Vyrovnali by sa zisky?

To určite nie, doprava skrátka zarába veľa peňazí – vtedy, keď ste obľúbeným prepravcom. Vtedy je vysoká obsadenosť aj zisky, ekonomicky to funguje dobre. My jazdíme bez dotácií, čo je ekonomický zázrak, pretože všetky linky, ktoré jazdia cez Slovensko, sú dotované, vrátane medzinárodných. Nám to však funguje, lebo sa snažíme robiť lepší servis, a tým získavame plné vlaky. U hotelov, ak budú schopné na seba zarobiť, to znamená na splátku v banke, sa o nejakých 15 rokov vytvorí hodnota splateného hotela. Takže nie je potrebné, aby tam bolo jediné euro zisk iba to, aby boli všetky faktúry zaplatené. Hotelierstvo, bohužiaľ, nie je biznis, kde by sa hotelieri alebo reštauratéri topili v peniazoch. Sú radi, že vyžijú. Najdôležitejšie pre hotel je, aby nebol v podnájme, ale aby platil nájom sám sebe formou splácania úveru. Pretože často keď na konci ekonomiky máte nulu, tak je tam skrytá hodnota v tom splácaní nehnuteľnosti. Tá sa dá raz predať. Takže viac ekonomiky v tom nečakám než to, že sa splatia úvery.

- Inzercia-
Ad image

Máte ešte oblasti, kam vás to ťahá?

- Inzercia-
Ad image

Asi už nie. Ja už si chcem život zjednodušiť. Ľudia po päťdesiatke, bez ohľadu na to, či podnikajú, alebo pracujú, by si mali prehodnotiť život, či robia to, čo ich baví. Pretože to, čo sme si nezarobili do svojej päťdesiatky, to už nezarobíme. Mali by sme chodiť do práce a robiť niečo, čo nás napĺňa a čo je správne. Takže ja skôr chcem robiť veci, ktoré ma budú baviť, než aby som toho robil viac a viac. Peniaze nemajú v tomto veku už žiaden zmysel.

A aká je vaša vízia budúcnosti, ktorá vám vyvolá úsmev na tvári?

- Inzercia -
Ad image

Úsmev na tvári znamená šťastie, a šťastie – to je hlavne láska. Taký druh šťastia, že sa v biznise niečo podarí, je tiež super. Ale je to taká ľahká mánio-depresia. Dnes máte dobrú správu, máte z toho ľahkú mániu, ale zajtra sa zase niečo po… a je z toho ľahká depresia. Takže podnikanie je sínusoida. Viac šťastných dní prinesie šťastie v láske, nie v práci alebo v peniazoch.

Predchádzajúca stránka1234

Mohlo by sa vám páčiť

Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Tomáš Sokologorský, The Grand Vígľaš: Obmedzené možnosti z vás vydolujú kreativitu
Nové výzvy si ma hľadajú samy
Jozef Ivanič, Hotel Lesná: Ak chceš niečo zmeniť, musíš sa najprv zmeniť sám
Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
OZNAČENÉ:Radim JančuraRegiojet Hotels
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Majstrovstvá somelierov SR 2023 majú svojho víťaza
Nasledujúci článok Tradičné netradične prináša nová zážitková reštaurácia ARTE vo Svätom Jure
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityRegióny

Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom

TS
TS
8. augusta 2025
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta