Raňajkový koncept: spájanie a rozdeľovanie
Hotely vyšších kategórií si často dávajú na raňajkách špeciálne záležať. Ide o ich prestíž, originalitu, nápad – a opäť – zážitok hosťa.
Medzi náročnejšie, no o to efektnejšie inovácie z kategórie neprehliadnuteľných patí prepájanie, či naopak rozdelenie. Hodí sa pre väčšie ubytovacie zariadenie a vyžaduje prepracovať celý raňajkový koncept. Na Slovensku sme ho zatiaľ nezaznamenali, takže sa čaká na nového priekopníka.
S takouto originálnou raňajkovou ponukou sme sa stretli v hoteli Kempinski Corvinus Budapest, kde cena za izbu nezahŕňa raňajky. Hotel má tri úplne samostatné raňajkové koncepty, z ktorých si hosť môže vybrať. Líšia sa ako ponukou, tak miestom a v neposlednom rade cenou. Za 35 eur hosť môže dať zážitkové raňajky v štýlovom bistre Es Bisztro so samostatným bočným vchodom, 19 eur zaplatí za jednoduché continental breakfast v hotelovej „obývačke“ The Living room a za pár „drobných“ si môže kúpiť pannini, wrap, džús či kávu v coffee shop-e Es Deli, modernom bistre newyorkského štýlu, prípadne si ich zobrať na izbu. Všetky tri raňajkové koncepty sú v hotelovej hale, spojenej promenádou, na druhom konci ústiacej do ikonickej reštaurácie NOBU.
Opačným smerom ide spájanie hotelových zón v jeden veľký spoločný komunitný priestor. Tu sa odohrávajú raňajky sa, rovnako ako celý hotelový život. V jednom kúte nájdete recepciu s bufetom (nahrádzajúcim izbový minibar), v druhom lobby bar, ktorý plynule prechádza do reštaurácie. Podobný koncept spoločného komunitného priestoru sa už objavil aj na Slovensku vo Vienna House Easy by Wyndham Bratislava.
Hotel má privilégium naštartovať niečí deň príjemným zážitkom. Skvelými raňajkami máte možno jedinú príležitosť získať hosťa pre svoju reštauráciu. Večerou sa možno už nebudete mať príležitosť „kázať“, ale hotelové raňajky si nechá ujsť len málokto. Využijete túto príležitosť?