Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Slovenský gin získal zlato v súťaži World Gin Awards
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Slovenský gin získal zlato v súťaži World Gin Awards
Eventy, súťaže, oceneniaGastroNápoje

Slovenský gin získal zlato v súťaži World Gin Awards

red.
red.
Uverejnené: 26. marca 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Prvý slovenský červený gin z remeselnej destilérie v Trenčianskych Tepliciach svojou chuťou zaujal a oslovil porotu z celého sveta. V prestížnej súťaži ginov zaujal už vlani po uvedení na trh a získal striebro. Tento rok má na konte zlato.

Obsah
Zlatom ocenená autentická chuťÚspechy slovenskej destilérkyO ocenení

„Máme radosť zo zlata pre náš TOISON RUBY RED a tešíme sa, že vynikol spomedzi svetovej konkurencie ginov. O to viac, že jeho chuť je prirodzená a autentická, bez použitia umelých farbív a aróm,“ zhodujú sa majitelia likérky Pavol Sirotný a Michal Hajský.

- Inzercia-
Ad image

V kategórií ochutených ginov dostal zlaté hodnotenie za chuť

Zlatom ocenená autentická chuť

Gin vzniká maceráciou pšeničného spiritu s borievkami a kvetmi a po ich destilácií odpočíva v starožitných kameninových nádobách z čias bývalého Československa. Potom sa v gine maceruje starostlivo vybrané bobuľové ovocie, vďaka ktorému má červený gin slovenskej výroby sýto rubínovú farbu.

Ovocie má významný vplyv aj na jeho vôňu a chuť. Vo vôni prevažujú tóny jahôd s jemným bylinným akcentom a v jeho chuti zase dominujú maliny s dotykom plodov čiernej bazy, jahôd a samotného ginu.

Úspechy slovenskej destilérky

Ocenený červený gin sa vyrába v Likérke v Trenčianskych Tepliciach. Vychádza z receptúry remeselného dry ginu TOISON, ktorý je na trhu od konca roka 2020 a za ten čas sa môže pýšiť hneď niekoľkými svetovými ocenenia za chuť aj dizajn (Pentawards, Red Dot Design Award, IWSC či World Gin Award).

- Inzercia -
Ad image

Okrem ginov sa v remeselnej likérke v Trenčianskych Tepliciach vyrába bylinný likér Dr.Kramer, ktorý má na svojom konte ocenenia zo súťaže ISC a nomináciu na Národnú cenu za dizajn. Likér je ukrytý v ikonickej lekárnickej fľaši a spája čaro prírody, silu kúpeľných prameňov a poctivú ručnú výrobu.

Okrem destilérky slúži likárka aj ako dizajnový bar a kaviareň.

Likérka je okrem destilérky aj dizajnovým aperitív barom a kaviarňou, nachádza sa na kúpeľnej promenáde a vďaka veľkej terase zároveň v parku. Kávičku či koktail z miestneho  ginu a likéra si môžete vychutnávať s výhľadom priamo do výroby, kde vzniká celá tá alchýmia. Likérka ponúka tiež zážitkové degustácie s prehliadkou výroby.

Ďalším z ocenením stredoslovenskej likérky je zlato v kategórii interiérov HoReCa v rámci súťaže INSAID Awards a nominácia na architektonické ocenenie CE.ZA.AR. Ak vás  produkty zaujali.

O ocenení

WORLD GIN AWARDS každoročne hodnotí tie najlepšie giny z celého sveta v dvoch oblastiach – dizajn a chuť. Hodnotenie chuti prebieha v rôznych chuťových kategóriách, ktoré predstavujú štýl a proces produkcie ginov. Červený gin TOISON RUBY RED uspel práve v kategórií ochutených ginov, z ktorej si odniesol zlaté hodnotenie za chuť.

Zdroj: Spirit Company

Mohlo by sa vám páčiť

Tradičná kuchyňa so závanom exotiky? Prečo nie!
Bratislavské hotely ocenili najšikovnejších praktikantov
Kurz varenia s Ľubom Herkom – STEAKY
Čo je za umením ultraluxusného pohostinstva? Reťaz nezabudnuteľných momentov
Mak – malé zrnká s veľkým účinkom
OZNAČENÉ:ginlikérkaTOISONWorld Gin Awards
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Kto? Kde?
Nasledujúci článok Bratislavskí hotelieri spolupracujú
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta