Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Slovenský gin získal zlato v súťaži World Gin Awards
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Slovenský gin získal zlato v súťaži World Gin Awards
Eventy, súťaže, oceneniaGastroNápoje

Slovenský gin získal zlato v súťaži World Gin Awards

red.
red.
Uverejnené: 26. marca 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Prvý slovenský červený gin z remeselnej destilérie v Trenčianskych Tepliciach svojou chuťou zaujal a oslovil porotu z celého sveta. V prestížnej súťaži ginov zaujal už vlani po uvedení na trh a získal striebro. Tento rok má na konte zlato.

Obsah
Zlatom ocenená autentická chuťÚspechy slovenskej destilérkyO ocenení

„Máme radosť zo zlata pre náš TOISON RUBY RED a tešíme sa, že vynikol spomedzi svetovej konkurencie ginov. O to viac, že jeho chuť je prirodzená a autentická, bez použitia umelých farbív a aróm,“ zhodujú sa majitelia likérky Pavol Sirotný a Michal Hajský.

- Inzercia-
Ad image

V kategórií ochutených ginov dostal zlaté hodnotenie za chuť

Zlatom ocenená autentická chuť

Gin vzniká maceráciou pšeničného spiritu s borievkami a kvetmi a po ich destilácií odpočíva v starožitných kameninových nádobách z čias bývalého Československa. Potom sa v gine maceruje starostlivo vybrané bobuľové ovocie, vďaka ktorému má červený gin slovenskej výroby sýto rubínovú farbu.

- Inzercia-
Ad image

Ovocie má významný vplyv aj na jeho vôňu a chuť. Vo vôni prevažujú tóny jahôd s jemným bylinným akcentom a v jeho chuti zase dominujú maliny s dotykom plodov čiernej bazy, jahôd a samotného ginu.

Úspechy slovenskej destilérky

Ocenený červený gin sa vyrába v Likérke v Trenčianskych Tepliciach. Vychádza z receptúry remeselného dry ginu TOISON, ktorý je na trhu od konca roka 2020 a za ten čas sa môže pýšiť hneď niekoľkými svetovými ocenenia za chuť aj dizajn (Pentawards, Red Dot Design Award, IWSC či World Gin Award).

- Inzercia -
Ad image

Okrem ginov sa v remeselnej likérke v Trenčianskych Tepliciach vyrába bylinný likér Dr.Kramer, ktorý má na svojom konte ocenenia zo súťaže ISC a nomináciu na Národnú cenu za dizajn. Likér je ukrytý v ikonickej lekárnickej fľaši a spája čaro prírody, silu kúpeľných prameňov a poctivú ručnú výrobu.

Okrem destilérky slúži likárka aj ako dizajnový bar a kaviareň.

Likérka je okrem destilérky aj dizajnovým aperitív barom a kaviarňou, nachádza sa na kúpeľnej promenáde a vďaka veľkej terase zároveň v parku. Kávičku či koktail z miestneho  ginu a likéra si môžete vychutnávať s výhľadom priamo do výroby, kde vzniká celá tá alchýmia. Likérka ponúka tiež zážitkové degustácie s prehliadkou výroby.

Ďalším z ocenením stredoslovenskej likérky je zlato v kategórii interiérov HoReCa v rámci súťaže INSAID Awards a nominácia na architektonické ocenenie CE.ZA.AR. Ak vás  produkty zaujali.

O ocenení

WORLD GIN AWARDS každoročne hodnotí tie najlepšie giny z celého sveta v dvoch oblastiach – dizajn a chuť. Hodnotenie chuti prebieha v rôznych chuťových kategóriách, ktoré predstavujú štýl a proces produkcie ginov. Červený gin TOISON RUBY RED uspel práve v kategórií ochutených ginov, z ktorej si odniesol zlaté hodnotenie za chuť.

Zdroj: Spirit Company

Mohlo by sa vám páčiť

Martin Kurhajec: Hovorili mi, že talianska reštaurácia v Tatrách neuspeje
Zimný festival jedla 2023 bol rekordný
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Zimný festival jedla 2023
Čo bude na raňajky?
OZNAČENÉ:ginlikérkaTOISONWorld Gin Awards
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Kto? Kde?
Nasledujúci článok Bratislavskí hotelieri spolupracujú
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Ilustračné foto: Unsplash/ Stefan Schauberger
EkonomikaGastroManažmentTéma

Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?

Radim Beneš
Radim Beneš
25. júna 2025
Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta