Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Spoznajte 7 globálnych MICE trendov
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Spoznajte 7 globálnych MICE trendov
Téma

Spoznajte 7 globálnych MICE trendov

Martin Slivka
Martin Slivka
Uverejnené: 4. decembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Zaujímavému MICE segmentu sa venovali MICE Business Day, ktoré sa uskutočnili v Budapešti v rámci jesenného podujatia Hungarexpo. Prestížne stretnutie privítalo odborníkov z cestovného ruchu z celého sveta.

Obsah
1. Nástup umelej inteligencie v MICE segmente2. Dopyt po autentických zážitkoch a vplyv na destinácie3. Zvýšený dôraz na udržateľnosť MICE podujatí4. Nedostatok pracovnej sily a nové technológie5. Dôležitosť osobných MICE stretnutí6. Zameranie na pohodu a inkluzivitu v dizajne podujatí7. Nový štandard

Biznis fórum pre cestovný ruch Maďarska ponúklo skvelú vzdelávaciu a networkingovú príležitosť v odvetví MICE (Meetings, Incentives, Conferences a Exhibitions).

- Inzercia-
Ad image

O čom sa hovorilo?

David Kliman, spoluzakladateľ a prezident skupiny Kliman a laureát ceny IMEX Paul Flackett 2023, diskutoval o obnove medzinárodného odvetvia konferencií po pandémii COVID-19. Arthúr Keleti, futurista a zakladateľ konferencie/expo ITBN, ktorý je súčasťou Dňa informačnej bezpečnosti (IT Security Day), tiež poskytol pohľad na vplyvy umelej inteligencie, najmä v sociálnom prostredí a jej vzťah k cestovnému ruchu. Udalosť zahŕňala aj panelovú diskusiu o gastro-turizme, vinárstve a stravovaní so zaujímavými predstaviteľmi gastro priemyslu.

Foto:Turizmus.com

Prednáška Davida Klimana bola hlavným bodom MICE Business Day. Dominovali v nej globálne trendy v oblasti podujatí a kongresov. Účastníci mali možnosť sa zoznámiť s výsledkami výskumu z rôznych organizácií, osvetľujúc kľúčové témy formujúce súčasné a budúce eventy.

- Inzercia -
Ad image

Aké to sú?

1. Nástup umelej inteligencie v MICE segmente

Prednáška začala pohľadom na rýchly nástup umelej inteligencie (UI) a jej vplyv na automatizáciu kľúčových úloh v podujatiach. Kliman zdôraznil, že nové nástroje ako Spark AI sú nevyhnutné nielen pre automatizáciu, ale aj na riešenie obáv o ochranu súkromia.

2. Dopyt po autentických zážitkoch a vplyv na destinácie

Zmena dopytu na podujatia bola výrazná, kde generické turistické atrakcie už nestačia. Organizátori podujatí (DMOs) stoja pred výzvou investovať do vývoja jedinečných a personalizovaných zážitkov. Toto ovplyvňuje nielen účasť, ale aj vytváranie atraktívnych miest.

3. Zvýšený dôraz na udržateľnosť MICE podujatí

Kľúčovým trendom sa stáva udržateľnosť, ktorú organizátori a účastníci považujú za prioritnú. Súčasne sa objavujú výzvy spojené s nejasnými nákladmi na implementáciu environmentálneho prístupu k podujatiam.

4. Nedostatok pracovnej sily a nové technológie

Pandémia vytvorila výrazný nedostatok pracovnej sily v MICE odvetví. Účastníci sú ochotní platiť viac, no očakávajú menej. Zároveň sa objavujú nové technologické riešenia, ako konsolidované rezervačné platformy, aby sa vyrovnali s touto výzvou.

5. Dôležitosť osobných MICE stretnutí

Štúdie jasne ukazujú, že osobné podujatia majú výrazný pozitívny vplyv na obchodné výsledky. Napriek strate v dôsledku pandémie sa osobné podujatia začínajú zotavovať, keď ľudia túžia po osobnom kontakte a autentických zážitkoch.

6. Zameranie na pohodu a inkluzivitu v dizajne podujatí

Dôležitým posunom v dizajne MICE podujatí je zameranie na pohodu a inkluzivitu. Organizátori sa stávajú tvorcami celkového zážitku, čerpajúc z poznatkov o neurovede. Nové technológie, ako personalizovaný zvuk, pridávajú hodnotu podujatiam.

7. Nový štandard

Trendy ako umelá inteligencia, autentické zážitky a udržateľnosť formujú nový štandard, ktorý si organizátori a destinácie musia osvojiť. Trend reflektuje na zložité a dynamické prostredie, v ktorom sa odvetvie MICE vyvíja. Súčasne sa organizátorom otvárajú príležitosti pre nové technologické inovácie a spôsoby, ako zlepšiť hodnotu podujatí pre všetkých zúčastnených.

Mohlo by sa vám páčiť

Tričko, vôňa, džem. Hotelový merch predlžuje zážitok z pobytu
Goralské Vianoce pod Beliankami
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši podporuje wellbeing žiakov aj učiteľov
Zelené strechy zažívajú boom, lákajú estetikou aj funkčnosťou
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Martin Slivka
Martin Slivka je obchodný a marketingový riaditeľ Wellness Hotela Patince, dlhodobo sa venuje manažérskej práci v hotelierstve, orientuje sa najmä na segment seniorov a inovácie v komunikácii a v cestovnom ruchu.
Predchádzajúci článok Lyžovačka začína rekordnou porciou zjazdoviek
Nasledujúci článok Zima odštartovala na lyžiach aj módnou prehliadkou
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Foto: Pexels
Manažment

Hotel plný dovolenkárov? Očakávajte aj nečakané a pripravte sa

Iveta Pupišová
Iveta Pupišová
20. augusta 2025
Čím aktuálne žije hotelierka Alžbeta Abrahová?
Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní
Kempovanie zažíva na Slovensku boom
Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta