Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Spoznajte 7 globálnych MICE trendov
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Spoznajte 7 globálnych MICE trendov
Téma

Spoznajte 7 globálnych MICE trendov

Martin Slivka
Martin Slivka
Uverejnené: 4. decembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Zaujímavému MICE segmentu sa venovali MICE Business Day, ktoré sa uskutočnili v Budapešti v rámci jesenného podujatia Hungarexpo. Prestížne stretnutie privítalo odborníkov z cestovného ruchu z celého sveta.

Obsah
1. Nástup umelej inteligencie v MICE segmente2. Dopyt po autentických zážitkoch a vplyv na destinácie3. Zvýšený dôraz na udržateľnosť MICE podujatí4. Nedostatok pracovnej sily a nové technológie5. Dôležitosť osobných MICE stretnutí6. Zameranie na pohodu a inkluzivitu v dizajne podujatí7. Nový štandard

Biznis fórum pre cestovný ruch Maďarska ponúklo skvelú vzdelávaciu a networkingovú príležitosť v odvetví MICE (Meetings, Incentives, Conferences a Exhibitions).

- Inzercia-
Ad image

O čom sa hovorilo?

David Kliman, spoluzakladateľ a prezident skupiny Kliman a laureát ceny IMEX Paul Flackett 2023, diskutoval o obnove medzinárodného odvetvia konferencií po pandémii COVID-19. Arthúr Keleti, futurista a zakladateľ konferencie/expo ITBN, ktorý je súčasťou Dňa informačnej bezpečnosti (IT Security Day), tiež poskytol pohľad na vplyvy umelej inteligencie, najmä v sociálnom prostredí a jej vzťah k cestovnému ruchu. Udalosť zahŕňala aj panelovú diskusiu o gastro-turizme, vinárstve a stravovaní so zaujímavými predstaviteľmi gastro priemyslu.

Foto:Turizmus.com

Prednáška Davida Klimana bola hlavným bodom MICE Business Day. Dominovali v nej globálne trendy v oblasti podujatí a kongresov. Účastníci mali možnosť sa zoznámiť s výsledkami výskumu z rôznych organizácií, osvetľujúc kľúčové témy formujúce súčasné a budúce eventy.

- Inzercia -
Ad image

Aké to sú?

1. Nástup umelej inteligencie v MICE segmente

Prednáška začala pohľadom na rýchly nástup umelej inteligencie (UI) a jej vplyv na automatizáciu kľúčových úloh v podujatiach. Kliman zdôraznil, že nové nástroje ako Spark AI sú nevyhnutné nielen pre automatizáciu, ale aj na riešenie obáv o ochranu súkromia.

2. Dopyt po autentických zážitkoch a vplyv na destinácie

Zmena dopytu na podujatia bola výrazná, kde generické turistické atrakcie už nestačia. Organizátori podujatí (DMOs) stoja pred výzvou investovať do vývoja jedinečných a personalizovaných zážitkov. Toto ovplyvňuje nielen účasť, ale aj vytváranie atraktívnych miest.

3. Zvýšený dôraz na udržateľnosť MICE podujatí

Kľúčovým trendom sa stáva udržateľnosť, ktorú organizátori a účastníci považujú za prioritnú. Súčasne sa objavujú výzvy spojené s nejasnými nákladmi na implementáciu environmentálneho prístupu k podujatiam.

4. Nedostatok pracovnej sily a nové technológie

Pandémia vytvorila výrazný nedostatok pracovnej sily v MICE odvetví. Účastníci sú ochotní platiť viac, no očakávajú menej. Zároveň sa objavujú nové technologické riešenia, ako konsolidované rezervačné platformy, aby sa vyrovnali s touto výzvou.

5. Dôležitosť osobných MICE stretnutí

Štúdie jasne ukazujú, že osobné podujatia majú výrazný pozitívny vplyv na obchodné výsledky. Napriek strate v dôsledku pandémie sa osobné podujatia začínajú zotavovať, keď ľudia túžia po osobnom kontakte a autentických zážitkoch.

6. Zameranie na pohodu a inkluzivitu v dizajne podujatí

Dôležitým posunom v dizajne MICE podujatí je zameranie na pohodu a inkluzivitu. Organizátori sa stávajú tvorcami celkového zážitku, čerpajúc z poznatkov o neurovede. Nové technológie, ako personalizovaný zvuk, pridávajú hodnotu podujatiam.

7. Nový štandard

Trendy ako umelá inteligencia, autentické zážitky a udržateľnosť formujú nový štandard, ktorý si organizátori a destinácie musia osvojiť. Trend reflektuje na zložité a dynamické prostredie, v ktorom sa odvetvie MICE vyvíja. Súčasne sa organizátorom otvárajú príležitosti pre nové technologické inovácie a spôsoby, ako zlepšiť hodnotu podujatí pre všetkých zúčastnených.

Mohlo by sa vám páčiť

Praktická maturita podčiarkla hodnotu zahraničnej skúsenosti
Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
HORECA Summit 2023 bol o tom, ako to (ne)zvládame
Organizujete svadby? Svadobný summit prináša trendy, networking aj cenotvorbu
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Martin Slivka
Martin Slivka je obchodný a marketingový riaditeľ Wellness Hotela Patince, dlhodobo sa venuje manažérskej práci v hotelierstve, orientuje sa najmä na segment seniorov a inovácie v komunikácii a v cestovnom ruchu.
Predchádzajúci článok Lyžovačka začína rekordnou porciou zjazdoviek
Nasledujúci článok Zima odštartovala na lyžiach aj módnou prehliadkou
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta