Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Trendy > Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
TémaTrendy

Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 22. júla 2024
9 min. čítania
Foto: Ambientes
Zdieľať

Personalizácia

Ďalším silným trendom je personalizácia. Klient presne vie, čo chce, a vy sa musíte prispôsobiť – platí to aj pre oblasť cateringu. Základná ponuka jedál predstavuje teda len východisk; zvyšok sa tvorí na mieru podľa preferencií klienta. Za top trend považuje Nenad Smilajkov poskytovanie jedinečného zážitku. Vtedy si hostia môžu na mieste vybrať, čo chcú jesť a ako si želajú, aby bolo jedlo pripravené. To je najvyššia forma komfortu a zážitku, ktorú klient chce poskytnúť svojim hosťom. Výhodu predstavuje aj možnosť pripraviť jedlo pre hostí s rôznymi intoleranciami, čo sa vysoko cení a pridáva klientovi na kredite.

Vizuál predáva

A čo je trendom na tanieri? Nech je to v súlade s prianím klienta čokoľvek, musí to vynikať v kreativite a estetike. Vizuál predáva. Moderný klient ocení drobné obložené jednohubky, ktoré sú nielen zdravé, ale aj esteticky príťažlivé. Kvalita použitých surovín a spôsob servírovania sú kľúčové. V súčasnosti sa kladie dôraz aj na ekológiu; jednorazový inventár klientov skôr odradí.

- Inzercia-
Ad image
Foto: Ambiente

Klienti čoraz častejšie hľadajú netradičné lokality, ktoré poskytnú hosťom pocit jedinečnosti. Na rozdiel od tradičných podnikov im v spolupráci s cateringovými agentúrami ponúkajú flexibilitu a slobodu usporiadať podujatie prakticky kdekoľvek. To otvára nové možnosti, poskytuje úplne nový zážitok a je na hotelieroch, čo s týmto novým trendom urobia.

Svadobné trendy a dizajn

Trendom je klient, ktorý donesie obrázok. Nevesty surfujú po sociálnych sieťach, inšpirujú sa a prídu s hotovou predstavou, teda hlavným trendom sú podľa svadobných agentúr predstavy klientov. Vy ako organizátor ste tam na to, aby ste povýšili a usmernili tieto trendy.

Foto: Ambientes

Z farieb sa vracajú odľahčené vzdušné tóny. V kvetinovej výzdobe vidia floristi rôzne trendy. „Na štýl váza – voda – kvietky na stoloch klient nepotrebuje floristu,“ hovorí floristka Hana Holdener, ktorú si prizvú na výzdobu zväčša zahraničné alebo zmiešané páry. „Florista je pridanou hodnotou pre klientov, ktorí chcú niečo zaujímavé, originálne, odlíšiť sa, ak chcú niečo, čo bežný človek nedokáže urobiť,“ hovorí originálny florista Róbert Bartolen a dodáva, že k floristike treba pristupovať ako ku ktorémukoľvek inému umeniu – ak ma oslovuje štýl konkrétneho floristu, zverím mu svoju svadbu a očakávam zaujímavé kvetinové dielo napríklad v dnes populárnom štýle boho. Dnes sa podľa floristov pretláča do svadobného dizajnu masa kvetov, kde je ich veľmi veľa, ale je to vždy otázka vkusu.

- Inzercia -
Ad image

Všetky tieto svadobné trendy majú jedno spoločné. Tón neudáva hotel, ale hosť. Už neplatí, že my varíme toto a vy si vyberte. Predstavu a trend má v rukách klient. A záleží na tom, kto mu ju naplní. Klient buchne dverami a ide ďalej a zaručene nájde to, čo hľadá. Konkurencia je dnes iná než pred 10 rokmi. Pokiaľ sa podnik neprispôsobí, klientov stratí. Lebo hotová ponuka sa pomaly stáva minulosťou. Ako naskočiť na tento trend? Flexibilitou v každej oblasti. Nielen v oblasti cateringu, ale aj výrazným rozšírením možností služieb dodávateľov, aby sa všetky svadby u vás nepodobali ako vajce vajcu.

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Mať stratégiu, znamená byť pripravený na každú situáciu
Potrebujete nového manažéra? „Vychovajte“ si ho!
Lovebrand
Luxury Privat Spa
Čím aktuálne žijú hotelieri?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Bohatú ponuku organizovaných výletov ponúka toto leto región Horehronie
Nasledujúci článok Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta