Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Trendy > Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
TémaTrendy

Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 24. júla 2025
9 min. čítania
Foto: Ambientes
Zdieľať

Personalizácia

Ďalším silným trendom je personalizácia. Klient presne vie, čo chce, a vy sa musíte prispôsobiť – platí to aj pre oblasť cateringu. Základná ponuka jedál predstavuje teda len východisk; zvyšok sa tvorí na mieru podľa preferencií klienta. Za top trend považuje Nenad Smilajkov poskytovanie jedinečného zážitku. Vtedy si hostia môžu na mieste vybrať, čo chcú jesť a ako si želajú, aby bolo jedlo pripravené. To je najvyššia forma komfortu a zážitku, ktorú klient chce poskytnúť svojim hosťom. Výhodu predstavuje aj možnosť pripraviť jedlo pre hostí s rôznymi intoleranciami, čo sa vysoko cení a pridáva klientovi na kredite.

Vizuál predáva

A čo je trendom na tanieri? Nech je to v súlade s prianím klienta čokoľvek, musí to vynikať v kreativite a estetike. Vizuál predáva. Moderný klient ocení drobné obložené jednohubky, ktoré sú nielen zdravé, ale aj esteticky príťažlivé. Kvalita použitých surovín a spôsob servírovania sú kľúčové. V súčasnosti sa kladie dôraz aj na ekológiu; jednorazový inventár klientov skôr odradí.

Foto: Ambiente

Klienti čoraz častejšie hľadajú netradičné lokality, ktoré poskytnú hosťom pocit jedinečnosti. Na rozdiel od tradičných podnikov im v spolupráci s cateringovými agentúrami ponúkajú flexibilitu a slobodu usporiadať podujatie prakticky kdekoľvek. To otvára nové možnosti, poskytuje úplne nový zážitok a je na hotelieroch, čo s týmto novým trendom urobia.

Svadobné trendy a dizajn

Trendom je klient, ktorý donesie obrázok. Nevesty surfujú po sociálnych sieťach, inšpirujú sa a prídu s hotovou predstavou, teda hlavným trendom sú podľa svadobných agentúr predstavy klientov. Vy ako organizátor ste tam na to, aby ste povýšili a usmernili tieto trendy.

Foto: Ambientes

Z farieb sa vracajú odľahčené vzdušné tóny. V kvetinovej výzdobe vidia floristi rôzne trendy. „Na štýl váza – voda – kvietky na stoloch klient nepotrebuje floristu,“ hovorí floristka Hana Holdener, ktorú si prizvú na výzdobu zväčša zahraničné alebo zmiešané páry. „Florista je pridanou hodnotou pre klientov, ktorí chcú niečo zaujímavé, originálne, odlíšiť sa, ak chcú niečo, čo bežný človek nedokáže urobiť,“ hovorí originálny florista Róbert Bartolen a dodáva, že k floristike treba pristupovať ako ku ktorémukoľvek inému umeniu – ak ma oslovuje štýl konkrétneho floristu, zverím mu svoju svadbu a očakávam zaujímavé kvetinové dielo napríklad v dnes populárnom štýle boho. Dnes sa podľa floristov pretláča do svadobného dizajnu masa kvetov, kde je ich veľmi veľa, ale je to vždy otázka vkusu.

Všetky tieto svadobné trendy majú jedno spoločné. Tón neudáva hotel, ale hosť. Už neplatí, že my varíme toto a vy si vyberte. Predstavu a trend má v rukách klient. A záleží na tom, kto mu ju naplní. Klient buchne dverami a ide ďalej a zaručene nájde to, čo hľadá. Konkurencia je dnes iná než pred 10 rokmi. Pokiaľ sa podnik neprispôsobí, klientov stratí. Lebo hotová ponuka sa pomaly stáva minulosťou. Ako naskočiť na tento trend? Flexibilitou v každej oblasti. Nielen v oblasti cateringu, ale aj výrazným rozšírením možností služieb dodávateľov, aby sa všetky svadby u vás nepodobali ako vajce vajcu.

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
7 + 7 tipov a trikov pre úspech
Longevity: Hotel ako oáza zdravia a vitality
Vzťahy na pracovisku sú vizitkou manažéra
Rekonštrukcia – postrach hoteliera?
OZNAČENÉ:svadobné trendy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku
Nasledujúci článok White Donkey Hotel**** Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruchRegióny

Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

TS
TS
15. novembra 2025
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta