Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Francúzsky večer, Hotel Hviezdoslav, Kežmarok
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu
Eventy, súťaže, oceneniaHotelyObchod a marketing

Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 16. marca 2024
4 min. čítania
Francúzsky večer, Hotel Hviezdoslav, Kežmarok
Zdieľať

Hotelové akcie a eventy sú oživením nielen pre hostí, ale aj pre personál. Sú vždy iné, preto prinášajú do hotela život, aj novú klientelu. Boli sme hosťami na jednom z nich v butikovom Hoteli Hviezdoslav v Kežmarku. Témou bol – Paríž.

Tematické večere majú v historickom hoteli pod Tatrami svoju tradíciu. Riaditeľke hotela Sylvii Holopovej, bývalej pedagogičke, leží na srdci vzdelávanie. Poznávacím znamením týchto večerov je preto nielen tematické degustačné menu, ale aj edukatívna zložka. „Naším zámerom je, aby sa ľudia počas príjemného spoločenského večera dozvedeli na tému večera niečo nové, čo ešte nevedeli,” hovorí Sylvia Holopová. Témy bývajú rôzne, od histórie Kežmarku, cez kultúru, umenie, až po cestovanie po svete.

Do sveta nás zobral aj marcový večer francúzskej gastronómie a kultúry. Akciou hostí sprevádzali moderátor už roky prepojený s HoReCa branžou Richard Vrablec a moderátorka Beáta Oravcová. Špeciálne degustačné menu sprevádzal zaujímavý výklad jednotlivých chodov a párovanie s delikátnym francúzskym vínom, nechýbala ani sabráž. Atmosféru francúzskeho večera umocnili francúzske šansóny v podaní známej šansoniérky Lucie Bujnovej a klavírneho majstra Pavla Bodnára. 

- Inzercia-
Ad image
Hotel Hviezdoslav, Francúzsky večer

Francúzsky večer

Hoci zamerania tematických večerov sú vždy rôzne, francúzske večery sa každoročne opakujú. Pôvodne totiž začali v roku 2015 ako súčasť medzinárodného projektu Goût de France/Good France Ministerstva zahraničných vecí a medzinárodného rozvoja Francúzskej republiky v spolupráci so šéfkuchárom Alainom Ducassom. Počas covidu tento projekt zanikol a komisia, ktorá ho organizovala, sa rozpustila.

„Vlani som zisťovala na francúzskej ambasáde, či nebude projekt pokračovať, ale odpoveď bola nie. Tak som si povedala, že my napriek tomu budeme pokračovať a organizovať francúzske večery. Lebo Francúzsko je veľmi zaujímavá krajina a čo sa týka gastronómie je to premiant, ktorý udáva charakter a ostatným európskym krajinám. Každý rok v rámci francúzskej kuchyne propagujeme niektorý z regiónov. Je tam 26 regiónov, takže tém máme dosť pre budúce roky. Zatiaľ sme robili Provensálsko, údolie rieky Loiry, Bretónsko, vlani Alsasko. Tento rok sme sa zamerali na Paríž v spojení so šansónom, lebo idú k sebe,” uviedla Sylvia Holopová.

- Inzercia -
Ad image

Mexiko, Kuba, aj pocta Gottovi či Duchoňovi

Témy večerov sú zaujímavé a kvalitne spracované, preto si našli svoju už stálu klientelu. Ku nej s tále pribúdajú noví hostia.„Organizovali sme napríklad poctu Karolovi Duchoňovi, predtým poctu Karolovi Gottovi. Bola to prekrásna akcia, ale aj veľmi náročná, lebo sme museli mať rôzne povolenia od jeho manželky. Bolo to veľmi zaujímavé, lebo moderátor Richard Vrablec bol sedem rokov Gottov manažér, čo dodalo večeru punc autentickosti,” spomína riaditeľka hotela.

Z ďalších tematických večerov vymenúva toskánsky večer, mexický a vlani bola témou Kuba. Večerom sprevádzal kubánsky spevák Lazaro, vystúpenie spojil so školou tanca. Už dlhšie žije v Bratislave a v Nitre vedie školu samby. Hovorí dobre po slovensky a podľa riaditeľky hotela vie vytvoriť úžasnú atmosféru. Po prvý krát bola vtedy súčasťou večera majestátna ohňová šou, z ktorej boli hostia nadšení. Tento rok chystajú Karibik, sprievať príde opäť Kubánec Lazaro.

Aký je ekonomický prínos takýchto večerov, spýtali sme sa riaditeľky hotela. „Žijeme v regióne kde nemôžeme dávať príliš vysoké vstupné. Takže musíme všetko napasovať tak, aby sme zaplatili kvalitné suroviny, dobrých umelcov a mali z toho aj nejaký minimálny zisk. Robíme to aj preto, lebo sa snažíme prinášať kultúru z väčších miest do nášho malého mesta a tak umožniť aj občanom Kežmarku zažiť kvalitných umelcov.”

Hotel Hviezdoslav, Francúzsky večer



Najbližšie čaká ubytovaných aj miestnych hostí Hotela Hviezdoslav koncom mája slovenská vínna cesta. Budú sa na nej prezentovať 4-5 najlepší vinári Slovenska. Hostia budú mať možnosť degustovať ich vína, aj si ich zakúpiť. Tentoraz prekvapí večer v ľudovom štýle s folklórnou hudbou, vystúpenie ľudovej umeleckej skupiny a slovenská kuchyňa.

Mohlo by sa vám páčiť

Máte svoje obľúbené víno? Dajte mu hlas v súťaži a vyhrajte ho!
Zážitková reštaurácia a hotel. Môže to fungovať?
Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
Prevratná novinka roku 2024: Michelin vyberá pre najlepšie HOTELY sveta  
Gastronomy Slovakia sa zúčastnilo 400 hostí
OZNAČENÉ:eventyFine diningHotelKežmarokParížsabrដansóntematický večer
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok  30. ročník vinárskej súťaže Vinalies Internationales prial slovenským vinárom
Nasledujúci článok Hotel Bivio BIVIO a jeho NENORMÁLNA POHODA
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta