Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 2. júla 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Na začiatku bola takmer tragédia

Bol to práve otec Roberto, ktorý sa stal priekopníkom ekologického poľnohospodárstva v tejto oblasti. Rodina tu totiž vlastní vinohrady, citrusové aj olivové háje. Na začiatku jeho snaženia o ekologické hospodárenie bola pritom nešťastná náhoda.

Caterina s otcom Robertom.

Vo vinohrade kde pracoval, sa roztrhlo zavlažovacie potrubie a voda z neho ostriekala R. Cerauda tak, že zostal, ako sa hovorí, mokrý do nitky. Síce rýchlo uschol ale večer ho odviezli do nemocnice s akútnymi zdravotnými problémami a diagnostikovali mu otravu chemikáliami.

- Inzercia-
Ad image

Keď sa vystrábil, všetku chémiu zo statku odstránil a začal sa venovať biodynamickému poľnohospodárstvu. V jeho stopách pokračuje aj jeho dcéra.

- Inzercia-
Ad image

Do poslednej šupky

V Poprade pripravila napríklad Ceviche zo zubatice červenej aj hráškové rizoto s divým feniklom. Naň použila namiesto klasického vývaru vývar zo šupiek z vylúpaného hrášku. Časti feniklu, ktoré bežne končia v koši zase použila pri príprave feniklovo-citrónového sorbetu. Nezvyčajnou, ale vynikajúcou kombináciou bol aj králik s jahodovo-levanduľovou omáčkou a špenátom.

- Inzercia -
Ad image

Hostiteľka Zuzana Sisáková sa však nedala zahanbiť a jej kreácie sa určite tým „michelinským“ vyrovnali. Servírovala úžasný špargľovo-jahodový krém s jahodami a hľuzovkou a chuťovo netradičný, ale skvelý dezert, ktorý tvorila biela čokoláda, maliny, bryndza a kalifornská paprika.

Samozrejme nemohol chýbať ani „signature minidish“ reštaurácie Víno & Tapas, jednohubka v podobe špeciálnej pripravenej cherry paradajky plnenej malinou.

Ďalšia ženská hviezda svetovej gastronómie projektu LadyChef by mala prísť do Popradu na jeseň.

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
VÍNO ROKA 2025®. Hlasujte, rozhodnite a vyhrajte!
Komorná HORECA konferencia pre vašu inšpiráciu
Infinity – šoker, ktorý varí za vás!
Martin Korbelič: Formálnosť dnes hostí odrádza
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Hotel a deti
Nasledujúci článok Hotelierstvo a soft skills
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Hotely

Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente

red.
red.
5. augusta 2025
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
Slovensko patrí medzi geotermálne veľmoci Európy
NÁBYTOK ŠPECIÁLNE KONCIPOVANÝ PRE SEGMENT HORECA
Ako premeniť dovolenku na Slovensku na zážitok konkurujúci moru
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta