Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 2. júla 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Na začiatku bola takmer tragédia

Bol to práve otec Roberto, ktorý sa stal priekopníkom ekologického poľnohospodárstva v tejto oblasti. Rodina tu totiž vlastní vinohrady, citrusové aj olivové háje. Na začiatku jeho snaženia o ekologické hospodárenie bola pritom nešťastná náhoda.

Caterina s otcom Robertom.

Vo vinohrade kde pracoval, sa roztrhlo zavlažovacie potrubie a voda z neho ostriekala R. Cerauda tak, že zostal, ako sa hovorí, mokrý do nitky. Síce rýchlo uschol ale večer ho odviezli do nemocnice s akútnymi zdravotnými problémami a diagnostikovali mu otravu chemikáliami.

Keď sa vystrábil, všetku chémiu zo statku odstránil a začal sa venovať biodynamickému poľnohospodárstvu. V jeho stopách pokračuje aj jeho dcéra.

Do poslednej šupky

V Poprade pripravila napríklad Ceviche zo zubatice červenej aj hráškové rizoto s divým feniklom. Naň použila namiesto klasického vývaru vývar zo šupiek z vylúpaného hrášku. Časti feniklu, ktoré bežne končia v koši zase použila pri príprave feniklovo-citrónového sorbetu. Nezvyčajnou, ale vynikajúcou kombináciou bol aj králik s jahodovo-levanduľovou omáčkou a špenátom.

Hostiteľka Zuzana Sisáková sa však nedala zahanbiť a jej kreácie sa určite tým „michelinským“ vyrovnali. Servírovala úžasný špargľovo-jahodový krém s jahodami a hľuzovkou a chuťovo netradičný, ale skvelý dezert, ktorý tvorila biela čokoláda, maliny, bryndza a kalifornská paprika.

Samozrejme nemohol chýbať ani „signature minidish“ reštaurácie Víno & Tapas, jednohubka v podobe špeciálnej pripravenej cherry paradajky plnenej malinou.

Ďalšia ženská hviezda svetovej gastronómie projektu LadyChef by mala prísť do Popradu na jeseň.

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu
Zimný festival jedla 2023
Polievka je grunt!
Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Hotel a deti
Nasledujúci článok Hotelierstvo a soft skills
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gastro

Externý šéfkuchár. Nový vietor do hotelovej kuchyne

Advertoriál
Advertoriál
20. novembra 2025
Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch
Hotelierka roka 2024 Michaela Pospiš Grančičová: „Hotelierstvo musí mať človek v srdci.“
Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta