Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Vojtove tekuté Vianoce
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Vojtove tekuté Vianoce
GastroNápoje

Vojtove tekuté Vianoce

Vojto Artz
Vojto Artz
Uverejnené: 20. decembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Od najvyššieho šéfa slovenských šéfkuchárov Vojta Artza čakáte určite skvelé a overené vianočné recepty… Dočkáte sa aj tých. Ako inak však začať Vianoce v kuchyni, ako prípravou punčov a vajcového koňaku?

Najlepší vaječný koňak

Na 1 liter potrebujete:

500 ml nesladeného kondenzovaného mlieka

300 – 350 g krupicového cukru

5 žĺtkov

75 ml tmavého rumu

75 ml brandy

½ vanilkového struku

V kastróliku spolu krátko povaríme kondenzované mlieko, cukor a vanilkový struk (semienka aj struk). Necháme čiastočne vychladnúť a struk vyberieme. Pripravíme vodný kúpeľ – kastról s troškou vody a misu tak, aby sa misa nedotýkala vody. Do misy dáme žĺtky, pridáme mliečnu zmes a šľaháme nad parou do zhustnutia. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame oba druhy alkoholu a nalejeme do fliaš. Uchovávame v chladničke.  

Štedrovečerné varené víno     

Na 1,5 litra potrebujete:

1 l  bieleho vína

1 dl jablčného sirupu

3 dl  jablkového džúsu alebo šťavy

4 jablká

1 pomaranč

1 celá  škorica

klinčeky

šťava z 1 citróna

Víno, sirup, jablkový džús, citrónovú šťavu, škoricu a klinčeky dáme variť. Zohrievame tiahnutím asi 20 minút, potom pridáme nakrájané jabĺčka a ešte 10 minút zohrievame. Do hotového vína pridáme na kolieska nakrájaný pomaranč a prelejeme do sklenenej misy. Pijeme horúce.

VOJTOV TIP: Do vína môžete pridať aj iné ovocie alebo kúsok nasekaného čerstvého ďumbiera (zázvoru).

Horúci zázvorový nápoj s ovocím

Na 4 poháre potrebujete:

500 ml jablkového džúsu

3 cm čerstvého zázvoru alebo zázvorový čaj

50 ml kubánskeho rumu alebo calvadosu

hrsť čerstvého nakrájaného ovocia (jablko, mango…)

V kastróliku necháme zovrieť jablkový džús a zalejeme ním nakrájaný zázvor alebo vrecko zázvorového čaju. Necháme 5 minút lúhovať. Čaj vyberieme a pridáme rum či calvados a nakrájané ovocie.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
Bidfood Slovakia – jednotka v dodávkach potravín do gastronómie a maloobchodu
Ako prežiť v gastronómii? Inšpirujte sa na Gastrolove!
Jedlo ako zážitok a potešenie
Zážitková reštaurácia a hotel. Môže to fungovať?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vojto Artz
Ak je niekto nekorunovaným kráľom slovenskej gastroscény, tak to posledné desaťročia je určite Vojto. Len miesto koruny má aktuálne na krku majestátnu reťaz s odznakom prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov, čo hovorí za všetko. Vojta pozná v branži úplne každý, je profesionál v každom ohľade a my máme tú česť, že je našim spolupracovníkom od prvého vydania časopisu Hotelier v roku 2007.
Predchádzajúci článok Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Nasledujúci článok Elegantné Vianoce v Prvej dáme Tatier
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

red.
red.
29. októbra 2025
Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta