Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Vojtove tekuté Vianoce
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Vojtove tekuté Vianoce
GastroNápoje

Vojtove tekuté Vianoce

Vojto Artz
Vojto Artz
Uverejnené: 20. decembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Od najvyššieho šéfa slovenských šéfkuchárov Vojta Artza čakáte určite skvelé a overené vianočné recepty… Dočkáte sa aj tých. Ako inak však začať Vianoce v kuchyni, ako prípravou punčov a vajcového koňaku?

Najlepší vaječný koňak

- Inzercia-
Ad image

Na 1 liter potrebujete:

500 ml nesladeného kondenzovaného mlieka

300 – 350 g krupicového cukru

- Inzercia -
Ad image

5 žĺtkov

75 ml tmavého rumu

75 ml brandy

½ vanilkového struku

V kastróliku spolu krátko povaríme kondenzované mlieko, cukor a vanilkový struk (semienka aj struk). Necháme čiastočne vychladnúť a struk vyberieme. Pripravíme vodný kúpeľ – kastról s troškou vody a misu tak, aby sa misa nedotýkala vody. Do misy dáme žĺtky, pridáme mliečnu zmes a šľaháme nad parou do zhustnutia. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame oba druhy alkoholu a nalejeme do fliaš. Uchovávame v chladničke.  

Štedrovečerné varené víno     

Na 1,5 litra potrebujete:

1 l  bieleho vína

1 dl jablčného sirupu

3 dl  jablkového džúsu alebo šťavy

4 jablká

1 pomaranč

1 celá  škorica

klinčeky

šťava z 1 citróna

Víno, sirup, jablkový džús, citrónovú šťavu, škoricu a klinčeky dáme variť. Zohrievame tiahnutím asi 20 minút, potom pridáme nakrájané jabĺčka a ešte 10 minút zohrievame. Do hotového vína pridáme na kolieska nakrájaný pomaranč a prelejeme do sklenenej misy. Pijeme horúce.

VOJTOV TIP: Do vína môžete pridať aj iné ovocie alebo kúsok nasekaného čerstvého ďumbiera (zázvoru).

Horúci zázvorový nápoj s ovocím

Na 4 poháre potrebujete:

500 ml jablkového džúsu

3 cm čerstvého zázvoru alebo zázvorový čaj

50 ml kubánskeho rumu alebo calvadosu

hrsť čerstvého nakrájaného ovocia (jablko, mango…)

V kastróliku necháme zovrieť jablkový džús a zalejeme ním nakrájaný zázvor alebo vrecko zázvorového čaju. Necháme 5 minút lúhovať. Čaj vyberieme a pridáme rum či calvados a nakrájané ovocie.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

V Poprade hosťovala najlepšia talianska šéfkuchárka
Gastro Vianoce 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch
Pohár vína pre zdravie. Alebo naopak? Záleží od množstva
Magický elixír
Gastronomy Slovakia 2025
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vojto Artz
Ak je niekto nekorunovaným kráľom slovenskej gastroscény, tak to posledné desaťročia je určite Vojto. Len miesto koruny má aktuálne na krku majestátnu reťaz s odznakom prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov, čo hovorí za všetko. Vojta pozná v branži úplne každý, je profesionál v každom ohľade a my máme tú česť, že je našim spolupracovníkom od prvého vydania časopisu Hotelier v roku 2007.
Predchádzajúci článok Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Nasledujúci článok Elegantné Vianoce v Prvej dáme Tatier
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

HotelyRozhovory

TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 

PR
PR
2. júna 2025
Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta