Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Zimný festival jedla 2025: Rekordný ročník plný gurmánskych zážitkov
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Zimný festival jedla 2025: Rekordný ročník plný gurmánskych zážitkov
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Zimný festival jedla 2025: Rekordný ročník plný gurmánskych zážitkov

TS
TS
Uverejnené: 3. marca 2025
6 min. čítania
Zdieľať

Zimný festival jedla 2025, ktorý prebiehal od 11. januára do 23. februára, sa stal historicky najúspešnejším. Prilákal rekordných 8 935 hostí, pričom tržby vzrástli o 29,7 %. Tento obľúbený gastronomický sviatok ponúkol milovníkom jedla špeciálne menu v 53 top reštauráciách na Slovensku, vybraných renomovaným bedekerom Gurmán na Slovensku.

Obsah
Rekordný ročník Pozitívne ohlasy hostí a odborníkovNováčikovia festivalu zabodovaliVýrazný úspech hotelových reštauráciíJolly Joker a 3x NAJNajobľúbenejšie festivalové menu podľa hostíVýchodné Slovensko:Stredné Slovensko:Západné Slovensko:Podľa ohlasov a recenzií hostí festivalu sa najobľúbenejšími jedlami ZFJ 2025 stali:Chute regiónov:Ikonické jedloKuchárova voľba:Dezert festivalu:

Rekordný ročník

Zimný festival jedla 2025 dosiahol historické rekordy a potvrdil svoju rastúcu popularitu:

- Inzercia-
Ad image
  • Najvyšší počet zapojených reštaurácií: 53
  • Nárast rezervácií: +22 % oproti roku 2024
  • Zvýšenie tržieb: +29,7 %
  • Rekordná návštevnosť: 8 935 hostí

Výber 53 top reštaurácií z celého Slovenska potvrdil, že slovenská gastronómia ponúka vysokokvalitné kulinárske zážitky. Cieľom festivalu nebolo len prekonať rekordy, ale predovšetkým ukázať bohatstvo a rozmanitosť slovenskej kuchyne. Preto sa do festivalu zapojili tie najlepšie podniky, ktoré ponúkajú jedinečné chute a profesionálny servis.

Zimný festival jedla 2025 začal vo Francúzskej reštaurácii Hotela Devín.

Pozitívne ohlasy hostí a odborníkov

Zimný festival jedla 2025 získal nadšené reakcie od gurmánov aj odborníkov. Návštevníci si pochvaľovali pestrú ponuku festivalových menu a vysokú úroveň služieb. Okrem toho mnohí ocenili aj príležitosť objaviť nové gastronomické koncepty. Prostredníctvom online rezervačného systému bolo uskutočnených 4 684 rezervácií, čo svedčí o rastúcom záujme o kvalitné gastronomické podujatia.

Organizátori vyjadrili veľkú vďaku všetkým zúčastneným reštauráciám aj hosťom: „Vďaka vám bol tento ročník nezabudnuteľným a plným výnimočných gurmánskych zážitkov. Preto veríme, že aj ďalšie ročníky prinesú rovnako skvelé momenty. “Vďaka patrí aj partnerom podujatia, ako aj mediálnym partnerom za ich podporu a poskytnutie mediálneho priestoru navyše,“ uviedol riaditeľ festivalu Radoslav Nackin. Hlavným partnermi boli SLOVAKIA TRAVEL a KON-RAD, s. r. o., ktorý festival podporil cez svoje značky San Pellegrino a Champagne Laurent-Perrierpartnermi. Ďalej festival podporili BAVARIA  TT, Prémiový pivovar ERB a Lunter. Hlavní mediálni partneri boli Fun Rádio a Startitup, medzi ďalších partnerov patrili Hotelier, Gastro, InBA, InBar & Restaurant, Menučka, Pravda a Hotelovo.

- Inzercia -
Ad image
Radoslav Nackin

Nováčikovia festivalu zabodovali

Tento ročník priniesol viacero nových reštaurácií, ktoré oslovili gurmánov svojimi kreatívnymi menu. Medzi nováčikov, ktorí si získali priazeň návštevníkov, patria:

  • Reštaurácia KLÁRA
  • GOYA vitality
  • Hotel Voderady
  • MOOZI creative asian cuisine Michala Konráda
  • Bistro Ferdinand
  • Plzenská Hodovňa Malacky
  • Penzión Rosel Nové Zámky
  • Terra Jasová
  • SLOWENSKA Starý Smokovec
  • Villa Sandy Košice

Výrazný úspech hotelových reštaurácií

Chateau Gbeľany
Chateau Gbeľany

Okrem klasických reštaurácií zaujali aj hotelové podniky, ktoré ponúkli nielen vynikajúcu kuchyňu, ale aj jedinečnú atmosféru.

  • Reštaurácia Sissi – Hotel Lomnica ***** (Tatranská Lomnica)
  • Reštaurácia CLOUD – Hotel DoubleTree by Hilton (Bratislava)
  • Boutique Hotel Pri Mlyne (Lozorno)
  • Grand Hotel Permon**** (Podbanské)
  • Hotel Siglisberg****(Štiavnické Bane)
  • Hotel Elizabeth**** (Trenčín)
  • Francúzska reštaurácia – Hotel Devín**** (Bratislava)
  • Reštaurácia Belene – Chateau Gbeľany****

Jolly Joker a 3x NAJ

Novinka z minulého roka sa osvedčila, a preto sa prestížna 2-michelinská reštaurácia Platán šéfkuchára Ištvána Péštiho z Maďarska opäť zapojila so svojim BISZTRÓ PLATÁN.

Najobľúbenejšie festivalové menu podľa hostí

Východné Slovensko:

  • OhniskO fire dining & brew bar, Košice
  • Reštaurácia Sissi – Hotel Lomnica*****, Vysoké Tatry
  • SEVEN Restaurant Café, VILLA SANDY, Košice

Stredné Slovensko:

  • Afrodita, Kaštieľ Čereňany
  • Lovecký zámoček Antonstál, Nemšová
  • Semillon – Vinárstvo Predium, Vráble

Západné Slovensko:

  • UFO watch.taste.groove
  • Mlyn 108, Modra
  • Reštaurácia Klára – GOYA Vitality Hotel, Kaštieľ Voderady

Najvyšší počet realizovaných degustácií premiérovo dosiahla reštaurácia Lovecký zámoček Antonstál so šéfkuchárom Michalom Škorcom.

Reštaurácia, ktorá najviac prekvapila na ZFJ 2025: Reštaurácia Klára, GOAY Vitality Hotel, Kaštieľ Voderady pod vedením výborného kuchára Petra Bracha.

Menu, ktoré najviac upútali nezvyčajnou chuťovou variáciou a výborným vyladením boli tento rok dve – UFO watch.taste.groove a SEMILLON Vráble.

Z kuchárov na Zimnom festivale jedla 2025 najviac prekvapili Peter Bracho z GOYA Vitality rezortu vo Voderadoch, Andrej Turček z reštaurácie Bubbles – Ponton Bratislava a Matej Vilem  z reštaurácie Pri Mlyne Lozorno.

Podľa ohlasov a recenzií hostí festivalu sa najobľúbenejšími jedlami ZFJ 2025 stali:

Chute regiónov:

  • Zubáč zo Stupavy, petržlen, náš kefír, jablko, chren, kôpor- GOYA Vitality Hotel Voderady
  • Domáce ravioli, omáčka z rakov, pohánka, parmezán – Hotel Elizabeth, Trenčín
  • Boršč 2025 – grilované kačacie prsia, fermentovaná štava z červenej repy, chips z kyslej smotany a hubová gyoza s cesnakom a kôprom  – OHNISKO FIRE DINING  & BREW BAR, Košice

Ikonické jedlo

  • Kačka – gyosa –   Semillon, Vráble
  • Sumec, zeler, kaleráb, šošovica – BUBBLES Ponton, Bratislava
  • Kačacie stehná, kapustové cestoviny, dule – Platán Bistro, Tata

Kuchárova voľba:

  • Slanina, daikon reďkovka marinovaná v kombu a kaviár z marakuje   – Mlyn 108
  • Tartar trilógia 2025 bažant, tvarôžky, jeseter- Lovecký Zámoček Antonstál
  • Kačica, mrkva –  VILLA SANDY, Košice
  • Mini wagyu burger, tekvicová žemľa, domáci kečup – CARNEVALLE  Bratislava

Dezert festivalu:

  • Biela čokoláda, tekvica, rakytník, červený pomaranč – UFO  Bratislava
  • Krémová čokoláda, verjus, višňa, lieskovce, baileys – Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica

Zimný festival jedla 2025 pre vás zorganizoval bedeker Gurmán na Slovensku – lifestylový magazín pre gurmánov a bedeker najlepších reštaurácií Slovenska

Mohlo by sa vám páčiť

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko
Varíme sezónne. Ako chutí jar?
 30. ročník vinárskej súťaže Vinalies Internationales prial slovenským vinárom
Martin Korbelič: Formálnosť dnes hostí odrádza
Gastronomy Slovakia 2025
OZNAČENÉ:Zimný festival jedla
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Strachan Cup 2025: Medzinárodné lyžiarske preteky s tradíciou
Nasledujúci článok Innovative Hotel Management 2025: Ako technológie a AI menia hotelierstvo?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovory

Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
22. júna 2025
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta