Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Gastronomy Slovakia 2025
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Gastronomy Slovakia 2025
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Gastronomy Slovakia 2025

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 17. mája 2025
4 min. čítania
Foto: Jakub Čajko
Zdieľať

V industriálnych priestoroch Refinery Gallery sa konal desiaty ročník medzinárodného sympózia Gastronomy Slovakia 2025, kulinárskej udalosti roka na Slovensku. Podujatie privítalo prestížnych michelinských šéfkuchárov, slovenskú gastronomickú špičku, odborníkov z HoReCa segmentu, študentov hotelových škôl a dodávateľov. Program bol bohatý na živé vystúpenia, odborné workshopy a prezentácie najnovších trendov v gastronómii.

Hviezdy na hlavnom pódiu

Podujatie ponúklo aj tento rok unikátny program – master classes avantgardných šéfkuchárov naživo na hlavnom pódiu. Organizátor podujatia a riaditeľ Gastronomy Slovakia Radoslav Nackin aj tento rok predstavil renomovaných šéfkuchárov:

- Inzercia-
Ad image
  • Andrea Aprea z reštaurácie Andrea Aprea Ristorante v Miláne, Taliansko, držiteľ dvoch michelinských hviezd, ktorý vnáša do talianskej gastronómie rovnováhu medzi tradíciou a modernou.
  • Konstantin Filippou z reštaurácie Konstantin Filippou vo Viedni, Rakúsko, tiež držiteľ dvoch michelinských hviezd a troch čiapok od Gault Millau, známy svojím kreatívnym prístupom a fúziou gréckych a rakúskych kulinárskych tradícií.

Slovenskú scénu reprezentoval Daniel Tilinger z bratislavskej reštaurácie ECK, ktorý získal titul Kuchár roka 2024 a tri Zlaté vidličky. Jeho kuchyňa sa vyznačuje moderným, ale jednoduchým prístupom, s dôrazom na čerstvé, sezónne suroviny a čisté chute.

- Inzercia -
Ad image

Workshopy, masterclassy, trendy

Bohatý program dopĺňali zaujímavé produktové prezentácie noviniek a inovácií z oblasti profesionálnej gastronómie. Účastníci mali možnosť vybrať si odborné prednášky, workshopy, degustácie a prezentácie.

Foto: Jakub Čajko

Na podujatí Gastronomy Slovakia 2025 sa predstavili viaceré výrazné osobnosti slovenskej a medzinárodnej gastronómie. Zdenko Kramarčík, známy slovenský šéfkuchár pôsobiaci v Chateau Gbelany a Olivia’s, dlhodobo pôsobí aj ako mentor a poradca v oblasti gastronómie. Karol Szuri, šéfkuchár bratislavskej bistro reštaurácie OTTO!, zaujal dôrazom na naturálne vína a kvalitnú kuchyňu. Peter Duranský, šéfkuchár reštaurácie Das LOFT vo Viedni, je prvým Slovákom oceneným michelinskou hviezdou v Rakúsku. Marek Minarič, víťaz slovenského kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or, aktuálne pôsobí v Kodani a pripravuje sa na svetové finále v roku 2025.

Súčasťou programu bola aj súťaž Gastronomy Slovakia Pastry Cup. Súťaž pre profesionálnych aj hobby cukrárov viedla svetová cukrárka Eveline Wild, rakúska majsterka sveta v cukrárstve a držiteľka titulu Cukrár roka 2018, ktorá pôsobí ako šéfcukrárka v reštaurácii Der Wilde Eder. Spolu s ňou bol v porote Michal Baniar.

Foto: Jakub Čajko

Hoteliersky blok

Na svoje si prišli aj hotelieri – v špeciálnej hotelierskej sekcii, ktorú moderovala vydavateľka a šéfredaktorka časopisu Hotelier Zlatica Kramárová, sa rozprávalo o tom, čo hotelový sektor trápi najviac: Ako si vychovať a udržať personál.

Foto: Jakub Čajko

Diskusia mala vecný, no konštruktívny tón. Panelisti sa sústredili na riešenia, nie na problémy. Svoje konkrétne skúsenosti z praxe, duálneho vzdelávania aj z úspešnej spolupráce so študentmi zdieľali Petra Ďurčeková, bývalá riaditeľka Hotela Pod Lipou a DoubleTree by Hilton Bratislava a Jozef Ivanič, výkonný riaditeľ Hotela Lesná. Hovorili o tom, ako sa to dá – keď sa chce, keď sa hľadá cesta, a nie výhovorka. Ich príklady ukázali, že keď zamestnávateľ dôveruje mladým a vedie ich osobným príkladom, personál sa dá nielen získať, ale aj udržať a motivovať.


Komunita, ktorá chutí

Foto: Jakub Čajko

Gastronomy Slovakia 2025 nebolo len o jedle, ale aj o ľuďoch. Stretli sa tu profesionáli z HoReCa segmentu, výrobcovia, dodávatelia a nadšenci gastronómie. Vymieňali si skúsenosti, nadväzovali nové kontakty a spoločne spoznávali nové trendy.

Ako uviedol jeden z účastníkov: „Aj keď bol program podujatia nabitý, medzi riadkami bolo cítiť niečo viac – komunitu.“

Mohlo by sa vám páčiť

Husacie hody po celý rok
Otváracia večera ZFJ bola v reštaurácii MenJu
Obohaťte ponuku letných drinkov uprostred sezóny
V hlavnej úlohe cestoviny
Gastronomy Slovakia sa zúčastnilo 400 hostí
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní.
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Gastronomy Slovakia 2025

Lea Lisá
Lea Lisá
17. mája 2025
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní.
Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
Transformácia, ktorá rozhodne o budúcnosti HoReCa sektora
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska vyhlásila HORECA HVIEZDY 2024
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta