Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 12. októbra 2023
7 min. čítania
Zdieľať

Jesenný víkend v strede októbra je bohatý na gastronomické udalosti. Tu sú tri tipy pre vás aj vašich hostí. Zažijete profesionálny fine dining, „najfajnejšiu kuchňu“ aj tajomný Nočný medokvas.

Bratislava: METRO GUSTO

Na bratislavskom Námestí Eurovea sa 13. až 14. októbra 2023 pod jednou strechou stretnú profesionáli a odborníci zo sveta gastronómie spolu so širokou verejnosťou. Gurmánske podujatie ponúka dvojdňový zážitok plný chutí aj odborných tém. Návštevníci nahliadnu do atraktívneho zákulisia vysokej gastronómie a kulinárskeho umenia. Súčasťou festivalu bude kuchárska súťaž Bocuse D’OR Slovakia 2023.  

Bocuse D‘OR Slovakia 2022

Chcú ukázať atraktívnosť práce v gastronómii

HoReCa segment a služby súvisiace s cestovným ruchom patria medzi najviac zasiahnuté odvetvia pandémiou, inflačnou a energetickou krízou. „Ešte pred letnou sezónou chýbalo v ‚gastre‘ viac ako 10 000 zamestnancov. Preto sú podujatia tohto typu mimoriadne dôležité. Dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujeme verejnosti ukázať, že práca ľudí v tomto segmente je zaujímavá, atraktívna a aj mimoriadne dôležitá pre ekonomiku,“ vysvetľuje Vojto Artz, šéfkuchár METRO Slovakia a prezident Slovenského zväzu cukrárov a kuchárov. „HoReca segment je reťaz na seba naviazaných profesií. Nie sú to len kuchári, cukrári, ale aj pekári, vinári, pivári, technológovia, výrobcovia, pestovatelia a mnohí ďalší.“ Cieľom festivalu slovenskej gastronómie METRO GUSTO je dostať túto tému bližšie k ľuďom. Bude sa hovoriť o trendoch, zaujímavých kombináciách, o snúbení jedla s vínom.

„Slovenská gastronómia sa za posledné roky posunula vpred. Mladí šéfkuchári, ktorí získali skúsenosti v renomovaných reštauráciách po celom svete, sa dnes postupne vracajú na našu scénu. Som veľmi rád, že môžeme priniesť festival slovenskej gastronómie METRO GUSTO, ktorý bude ukážkou týchto schopností. Zároveň sme hrdým generálnym partnerom tak renomovanej súťaže akou je BOCUSE D‘OR,“ hovorí Romain Vincent, generálny riaditeľ METRO Slovakia a pokračuje: „S nadšením budem sledovať ako štyri tímy zabojujú o postup do európskeho kola v nórskom Trondheime v roku 2024.“

Festival slovenskej gastronómie METRO GUSTO prináša aj podujatie Bocuse D‘OR Slovakia 2023. Prestížne svetová súťaž kuchárskeho umenia sa počas svojej 36-ročnej existencie rozšírila na všetky kontinenty. Stala sa gastronomickým „Oscarom“ najlepších profesionálov. V Eurovei sa na nej stretne sa špička slovenskej gastronómie a zaujímaví zahraniční hostia. V piatok si štyri súťažné tímy zmerajú sily v národnom kole.

„Už tretíkrát budeme mať možnosť prezentovať kuchárske umenie slovenských kuchárov na medzinárodnej úrovni. Najlepší tím z národného kola postupuje do európskeho kola súťaže. Z európskeho finále postúpi 12 krajín do svetového finálového kola. Tam sa každý druhý rok prebojuje 24 najlepších z celého sveta. Tím reprezentuje svoju krajinu, nie reštauráciu, či hotel. Ocitne sa v medzinárodnom gastronomickom ringu a bude bojovať za najprestížnejšie ocenenie, ktoré môže kuchár získať,“ konštatuje Peter Duranský, prezident BOCUSE D‘DOR SLOVAKIA.

Viac informácií nájdete TU

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Trh s rastlinnými alternatívami rastie aj napriek krízam
Zimný festival jedla 2023
Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Je váš šéf toxický? Máte dve možnosti…
Nasledujúci článok Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy Čím aktuálne žijeme: Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy:
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Zo sveta

Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány

Lea Lisá
Lea Lisá
28. novembra 2025
Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
Malokarpatský salón vín 2025 ocení 10 najlepších vín
Lovebrand. Ako vytvoriť hotel, ktorý ľudia milujú?
SLOVAKIA TRAVEL propagovala Slovensko na severoamerickom trhu

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta