Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Ako chutí leto II.
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Jedlá a recepty > Ako chutí leto II.
Jedlá a recepty

Ako chutí leto II.

Vlado Morochovič
Vlado Morochovič
Uverejnené: 20. júla 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Zapekané a grilované jedlá z letných surovín

  1. Grilovaný hermelín, zemiaková kaša s tyčinkovým zelerom
  2. Pečené marinované papriky s feta syrom
  3. Grilovaný kurací steak na letnej zelenine
  4. Brokolica a karfiol zapečené v syrovom bešameli
  5. Zapekaná letná zelenina s mozzarellou a domácim bylinkovým pestom
  6. Zemiakový nákyp s letnou zeleninou
  7. Plnené grilované paradajky
  8. Mleté steaky na rizote z cukety a farebnej papriky
  9. Grilovaná bravčová krkovička na letnej zelenine ratatouille
  10. Grilované hovädzie rezance na pestrej letnej zelenine
  11. Morčacie plátky na grile so smotanovo-bylinkovými zemiakmi
  12. Korenený hovädzí Satay
  13. Grilovaná ryba so zemiakovou kašou a feniklom

- Inzercia-
Ad image

Ako letné polievky sú vhodné cuketová, minestrone, paradajková, karfiolová, brokolicová, syrová, mrkvová, tarator, tekvicová a gaspacho.

Sladkou bodkou za letným obedom sú bublaniny (marhuľová, čerešňová, broskyňová, ríbezľová…); koláče z kysnutého cesta s letným ovocím (marhuľový, broskyňový, čerešňový, jablkový, slivkový…); lievance s čerešňami, šľahačkou a makom; svieže ovocné šaláty z melóna, mäty, medu a limetky. Obľúbené sú ovocné poháre z čerstvého letného ovocia podľa ponuky trhu alebo cuketový koláč so slivkovým karamelom.

Vhodné teplé aj studené prelivy, omáčky, čatní, reliš, dip sú: syrový dip, barbecue omáčka, paprikový „Ajvar“, arašidová omáčka, jablkový relich s mätou a slivkové čatní so zázvorom.

- Inzercia -
Ad image

TIPY A INŠPIRÁCIE NA LETNÉ JEDLÁ

  • Studené letné ovocné a zeleninové polievky
  • Grilovaná platesa na cukete, paradajkách a baklažáne
  • Šalát s letnou zeleninou a steakom zo sashimi tuniaka
  • Hovädzie steaky – všetky druhy + letné nápadité prílohy na grile
  • Mliečna ryža s malinami, zapečené broskyne s hnedým cukrom a vanilkovou zmrzlinou
  • Domáca ríbezľová bublanina s vanilkovou omáčkou
Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Čo možno neviete o grilovaní
l‘atelier du foie gras, kráľovná sviatočných tabúľ
Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!
Sýte recepty bez mäsa
Lahodné krémové rizoto
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vlado Morochovič
V gastrobranži platí, že každý úspešný šéfkuchár je v niečom konkrétnom dobrý – ba najlepší. Ak ste to náhodou nevedeli, tak od dnes poznáte najlepšieho tovaroznalca na Slovensku! Vlado vám poradí, ako najlepšie využiť suroviny, čo svedčí o ich (ne)kvalite a čím môžete obohatiť jedálny lístok v jednotlivých obdobiach roka. S láskou a zanietením rozpráva dopodrobna o každej surovine a my veríme, že túto lásku a rešpekt k nim prenesie aj na vás.
Predchádzajúci článok Lucia Arbetová:  Čo ma posúva ako hotelierku
Nasledujúci článok Osrblie ako skvelý tip na výlet
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025

Lea Lisá
Lea Lisá
5. septembra 2025
Nová výzva Fondu na podporu cestovného ruchu na 19 miliónov eur
Ako zistiť, že je potrebné vymeniť matrace v hoteli?
Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
Bratislave pribudne 13 nových leteckých liniek
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta