Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Ako chutí leto II.
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Jedlá a recepty > Ako chutí leto II.
Jedlá a recepty

Ako chutí leto II.

Vlado Morochovič
Vlado Morochovič
Uverejnené: 20. júla 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Zapekané a grilované jedlá z letných surovín

  1. Grilovaný hermelín, zemiaková kaša s tyčinkovým zelerom
  2. Pečené marinované papriky s feta syrom
  3. Grilovaný kurací steak na letnej zelenine
  4. Brokolica a karfiol zapečené v syrovom bešameli
  5. Zapekaná letná zelenina s mozzarellou a domácim bylinkovým pestom
  6. Zemiakový nákyp s letnou zeleninou
  7. Plnené grilované paradajky
  8. Mleté steaky na rizote z cukety a farebnej papriky
  9. Grilovaná bravčová krkovička na letnej zelenine ratatouille
  10. Grilované hovädzie rezance na pestrej letnej zelenine
  11. Morčacie plátky na grile so smotanovo-bylinkovými zemiakmi
  12. Korenený hovädzí Satay
  13. Grilovaná ryba so zemiakovou kašou a feniklom

- Inzercia-
Ad image

Ako letné polievky sú vhodné cuketová, minestrone, paradajková, karfiolová, brokolicová, syrová, mrkvová, tarator, tekvicová a gaspacho.

Sladkou bodkou za letným obedom sú bublaniny (marhuľová, čerešňová, broskyňová, ríbezľová…); koláče z kysnutého cesta s letným ovocím (marhuľový, broskyňový, čerešňový, jablkový, slivkový…); lievance s čerešňami, šľahačkou a makom; svieže ovocné šaláty z melóna, mäty, medu a limetky. Obľúbené sú ovocné poháre z čerstvého letného ovocia podľa ponuky trhu alebo cuketový koláč so slivkovým karamelom.

Vhodné teplé aj studené prelivy, omáčky, čatní, reliš, dip sú: syrový dip, barbecue omáčka, paprikový „Ajvar“, arašidová omáčka, jablkový relich s mätou a slivkové čatní so zázvorom.

- Inzercia -
Ad image

TIPY A INŠPIRÁCIE NA LETNÉ JEDLÁ

  • Studené letné ovocné a zeleninové polievky
  • Grilovaná platesa na cukete, paradajkách a baklažáne
  • Šalát s letnou zeleninou a steakom zo sashimi tuniaka
  • Hovädzie steaky – všetky druhy + letné nápadité prílohy na grile
  • Mliečna ryža s malinami, zapečené broskyne s hnedým cukrom a vanilkovou zmrzlinou
  • Domáca ríbezľová bublanina s vanilkovou omáčkou
Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Lahodné krémové rizoto
Varíme sezónne. Ako chutí jar?
l‘atelier du foie gras, kráľovná sviatočných tabúľ
Nesmrteľný TATARÁK. Pompéznosť jedla zavŕšte pri zákazníkovom stole namiešaním na mieru
Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Vlado Morochovič
V gastrobranži platí, že každý úspešný šéfkuchár je v niečom konkrétnom dobrý – ba najlepší. Ak ste to náhodou nevedeli, tak od dnes poznáte najlepšieho tovaroznalca na Slovensku! Vlado vám poradí, ako najlepšie využiť suroviny, čo svedčí o ich (ne)kvalite a čím môžete obohatiť jedálny lístok v jednotlivých obdobiach roka. S láskou a zanietením rozpráva dopodrobna o každej surovine a my veríme, že túto lásku a rešpekt k nim prenesie aj na vás.
Predchádzajúci článok Lucia Arbetová:  Čo ma posúva ako hotelierku
Nasledujúci článok Osrblie ako skvelý tip na výlet
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta