Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Eventy, súťaže, oceneniaNápojeVzdelávanie

Baristická súťaž rytiera čiernej dámy

red.
red.
Uverejnené: 22. novembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Výsledné poradie súťaže

Víťazom sa stal Marco Fürješ, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen.
Víťazom sa stal Marco Fürješ, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen.
  1. miesto:   Marco Fürješ, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
  2. miesto:   Dominik Jahoda, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica
  3. miesto: Alex Krpelan, SOŠ obchodu a služieb, Prievidza

Najlepší nováčik: Šimon Balog, Hotelová akadémia, Bratislava

Najlepšie espresso: Timea Gabková, SOŠ obchodu a služieb, Púchov

- Inzercia -
Ad image

Najlepšia technika: Dominik Jahoda, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica

Najlepšia prezentáciu: Timotej Rudík, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen

Najlepší voľný alko-nápoj: Kristína Kelešiová, SOŠ obchodu a služieb, Trenčín

Najlepší nealko-nápoj: Kristína Sedliaková, SOŠ obchodu a služieb, Žiar nad Hronom

Najlepšie cappuccino: Eliška Bytčánková, SOŠ obchodu a služieb, Čadca

Najlepšie cappuccino latte art: Melánia Barošová, SOŠ obchodu a služieb, Galanta

Oslava vášne pre kávu

Organizátora, Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Prievidzi reprezentovali baristi Alex Krpelan a Martin Hanzel, žiaci študijného odboru hotelová akadémia. Alex získal tretie miesto, Martin je žiakom prvého ročníka a predviedol svoje baristické umenie ako nováčik. Alex na prípravu súťažného nápoja použil elegantný servis, nápoj pripravoval metódou aeropress, dokončil ho pred odbornou komisiou moderným spôsobom – Flavour Blaster.  Ako sladké pokušenie si zvolil originálny múčnik, ktorý flamboval, a tým vytvoril atmosféru zážitkovej gastronómie.

Martin Hanzel
Alex Krpelan

Súťažiaci dokázali, že kávu môžeme vnímať aj ako umelecký prejav. Baristi transformujú zrnká kávy na umelecké diela v šálkach. Kávová kultúra sa stala laboratóriom pre kreativitu, kde sa experimentuje s prísadami a technikami, aby sa vytvorila jedinečná chuťová paleta.

Deviaty ročník Prievidzského rytiera čiernej dámy zostane v pamäti nielen ako súťaž, ale ako oslava umenia a vášne pre kávu. Víťazi zaznamenali svoje mená nielen v histórii tejto súťaže, ale aj vo všetkých prítomných, ktorí boli svedkami ich majstrovstva.

Zoznam zúčastnených škôl súťaže Prievidzský rytier čiernej dámy 2023:

  1. Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
  2. SOŠ obchodu a služieb, Rimavská Sobota
  3. SOŠ obchodu a služieb, Žiar nad Hronom
  4. SOŠ  dopravy a služieb, Nové Zámky
  5. SOŠ obchodu a služieb, Čadca
  6. SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica
  7. SOŠ obchodu a služieb, Galanta
  8. SOŠ služieb, Levice
  9. SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
  10. SOŠ obchodu a služieb, Púchov
  11. SOŠ obchodu a služieb, Trenčín
  12. SOŠ obchodu a služieb, Prievidza

Spracovala: Ing. Gabriela Čertíková

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Odštartujte letnú sezónu novými atraktívnymi drinkami
Žilinská hotelová akadémia prepája teóriu s praxou
Akadémia hoteliera priniesla netradičné témy a bohatú účasť
Gastro Liptov 2025 – oslava mladých gastronomických talentov
EURÓPSKE kolo kuchárskej súťaže BOCUSE D‘OR pozná víťaza
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Efektívne vyjednávanie
Nasledujúci článok Kofola kupuje ďalšie tradičné značky, vstupuje do pivného segmentu
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

DodávateliaGastroReštaurácia

Rodinný biznis v Dunajskej Strede, ktorý rástol po boku METRO. Spája ich spoľahlivosť, rýchlosť a osobný prístup

PR
PR
19. decembra 2025
Vysoké Tatry a lyžiarska sezóna
Vianoce na tanieri – tradične aj netradične
Máte na sviatky plno? Pripravte sa, očakávajte aj nečakané
Štát hodnotí rok 2025: Podpora regiónov, výzvy aj EXPO 2025 Osaka

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta