Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Eventy, súťaže, oceneniaNápojeVzdelávanie

Baristická súťaž rytiera čiernej dámy

red.
red.
Uverejnené: 22. novembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Výsledné poradie súťaže

Víťazom sa stal Marco Fürješ, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen.
Víťazom sa stal Marco Fürješ, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen.
  1. miesto:   Marco Fürješ, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
  2. miesto:   Dominik Jahoda, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica
  3. miesto: Alex Krpelan, SOŠ obchodu a služieb, Prievidza

Najlepší nováčik: Šimon Balog, Hotelová akadémia, Bratislava

Najlepšie espresso: Timea Gabková, SOŠ obchodu a služieb, Púchov

- Inzercia-
Ad image

Najlepšia technika: Dominik Jahoda, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica

Najlepšia prezentáciu: Timotej Rudík, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen

Najlepší voľný alko-nápoj: Kristína Kelešiová, SOŠ obchodu a služieb, Trenčín

- Inzercia -
Ad image

Najlepší nealko-nápoj: Kristína Sedliaková, SOŠ obchodu a služieb, Žiar nad Hronom

Najlepšie cappuccino: Eliška Bytčánková, SOŠ obchodu a služieb, Čadca

Najlepšie cappuccino latte art: Melánia Barošová, SOŠ obchodu a služieb, Galanta

Oslava vášne pre kávu

Organizátora, Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Prievidzi reprezentovali baristi Alex Krpelan a Martin Hanzel, žiaci študijného odboru hotelová akadémia. Alex získal tretie miesto, Martin je žiakom prvého ročníka a predviedol svoje baristické umenie ako nováčik. Alex na prípravu súťažného nápoja použil elegantný servis, nápoj pripravoval metódou aeropress, dokončil ho pred odbornou komisiou moderným spôsobom – Flavour Blaster.  Ako sladké pokušenie si zvolil originálny múčnik, ktorý flamboval, a tým vytvoril atmosféru zážitkovej gastronómie.

Martin Hanzel
Alex Krpelan

Súťažiaci dokázali, že kávu môžeme vnímať aj ako umelecký prejav. Baristi transformujú zrnká kávy na umelecké diela v šálkach. Kávová kultúra sa stala laboratóriom pre kreativitu, kde sa experimentuje s prísadami a technikami, aby sa vytvorila jedinečná chuťová paleta.

Deviaty ročník Prievidzského rytiera čiernej dámy zostane v pamäti nielen ako súťaž, ale ako oslava umenia a vášne pre kávu. Víťazi zaznamenali svoje mená nielen v histórii tejto súťaže, ale aj vo všetkých prítomných, ktorí boli svedkami ich majstrovstva.

Zoznam zúčastnených škôl súťaže Prievidzský rytier čiernej dámy 2023:

  1. Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
  2. SOŠ obchodu a služieb, Rimavská Sobota
  3. SOŠ obchodu a služieb, Žiar nad Hronom
  4. SOŠ  dopravy a služieb, Nové Zámky
  5. SOŠ obchodu a služieb, Čadca
  6. SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica
  7. SOŠ obchodu a služieb, Galanta
  8. SOŠ služieb, Levice
  9. SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
  10. SOŠ obchodu a služieb, Púchov
  11. SOŠ obchodu a služieb, Trenčín
  12. SOŠ obchodu a služieb, Prievidza

Spracovala: Ing. Gabriela Čertíková

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Apríl v znamení gastronómie
Vínšpacírka: Takmer 2000 degustujúcich a viac než tisícka fliaš vína
Gurmán Award 2024: Najlepšie hotelové reštaurácie sú v Tatrách
Great Taste pre slovenskú medovinu
Gurmáni tešte sa, Zimný festival jedla štartuje
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Efektívne vyjednávanie
Nasledujúci článok Kofola kupuje ďalšie tradičné značky, vstupuje do pivného segmentu
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta