Výsledné poradie súťaže

- miesto: Marco Fürješ, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
- miesto: Dominik Jahoda, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica
- miesto: Alex Krpelan, SOŠ obchodu a služieb, Prievidza
Najlepší nováčik: Šimon Balog, Hotelová akadémia, Bratislava
Najlepšie espresso: Timea Gabková, SOŠ obchodu a služieb, Púchov
Najlepšia technika: Dominik Jahoda, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica
Najlepšia prezentáciu: Timotej Rudík, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
Najlepší voľný alko-nápoj: Kristína Kelešiová, SOŠ obchodu a služieb, Trenčín
Najlepší nealko-nápoj: Kristína Sedliaková, SOŠ obchodu a služieb, Žiar nad Hronom
Najlepšie cappuccino: Eliška Bytčánková, SOŠ obchodu a služieb, Čadca
Najlepšie cappuccino latte art: Melánia Barošová, SOŠ obchodu a služieb, Galanta
Oslava vášne pre kávu
Organizátora, Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Prievidzi reprezentovali baristi Alex Krpelan a Martin Hanzel, žiaci študijného odboru hotelová akadémia. Alex získal tretie miesto, Martin je žiakom prvého ročníka a predviedol svoje baristické umenie ako nováčik. Alex na prípravu súťažného nápoja použil elegantný servis, nápoj pripravoval metódou aeropress, dokončil ho pred odbornou komisiou moderným spôsobom – Flavour Blaster. Ako sladké pokušenie si zvolil originálny múčnik, ktorý flamboval, a tým vytvoril atmosféru zážitkovej gastronómie.


Súťažiaci dokázali, že kávu môžeme vnímať aj ako umelecký prejav. Baristi transformujú zrnká kávy na umelecké diela v šálkach. Kávová kultúra sa stala laboratóriom pre kreativitu, kde sa experimentuje s prísadami a technikami, aby sa vytvorila jedinečná chuťová paleta.
Deviaty ročník Prievidzského rytiera čiernej dámy zostane v pamäti nielen ako súťaž, ale ako oslava umenia a vášne pre kávu. Víťazi zaznamenali svoje mená nielen v histórii tejto súťaže, ale aj vo všetkých prítomných, ktorí boli svedkami ich majstrovstva.
Zoznam zúčastnených škôl súťaže Prievidzský rytier čiernej dámy 2023:
- Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava
- SOŠ obchodu a služieb, Rimavská Sobota
- SOŠ obchodu a služieb, Žiar nad Hronom
- SOŠ dopravy a služieb, Nové Zámky
- SOŠ obchodu a služieb, Čadca
- SOŠ hotelových služieb a obchodu, Banská Bystrica
- SOŠ obchodu a služieb, Galanta
- SOŠ služieb, Levice
- SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
- SOŠ obchodu a služieb, Púchov
- SOŠ obchodu a služieb, Trenčín
- SOŠ obchodu a služieb, Prievidza
Spracovala: Ing. Gabriela Čertíková