Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Budúcnosť hotelierstva: Spoznajte tri prognózy do roku 2030
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Pozvánka > Budúcnosť hotelierstva: Spoznajte tri prognózy do roku 2030
Pozvánka

Budúcnosť hotelierstva: Spoznajte tri prognózy do roku 2030

AdvancedAds
AdvancedAds
Uverejnené: 7. januára 2025
3 min. čítania
Zdieľať

Odvetvie hospitality je na prahu transformačných zmien, ktoré nanovo definujú očakávania hosťa a zmenia podobu hotelov, ako ich poznáme. Od revolučných technológií až po ultrapersonalizované služby – to sú tri očakávania, ktoré ukazujú prognózu vývoja hotelového odvetvia do roku 2030.

1. Personalizácia zameraná na pohodlie

Do roku 2030 sa očakáva eliminácia tradičných kritických bodov hotelových služieb. Vďaka AI a moderným technológiám ich totiž čoraz častejšie nahradia maximálne personalizované služby. Preferencie hostí – od konfigurácie izieb, osvetlenia, teploty až po vybavenie izby – bude hotel vedieť predvídať a zariadiť ich ešte pred príchodom hosťa.

- Inzercia-
Ad image

K bezproblémovému a sofistikovanému cestovaniu prispeje aj posilnenie viacjazyčnej podpory pre zahraničných hostí. Hotely budú čoraz viac ponúkať unikátne časovo obmedzené zážitky, odrážajúce miestnu kultúru a prostredie. Vyjdú tým v ústrety mladším ročníkom cestovateľov, túžiacim po originalite a autenticite, a to aj v oblasti cateringu. Lokálnosť a autentickosť tak posilní prepojenie hotela s miestom a vytvára nové štandardy pohostinnosti.

2. Rozšírená virtuálna realita

Digitalizácia zásadne zlepší a nanovo definuje zážitok z pobytu. Rozšírená virtuálna realita umožní hosťovi vopred preskúmať jeho izbu, hotel, dokonca aj atrakcie v okolí.

Technológie v izbách umožnia prispôsobiť atmosféru či funkciu izby rôznym druhom klientely. Automatizácia vytvorí univerzálne priestory vyhovujúce potrebám každého hosťa, či už ide o dovolenkára, biznis klienta alebo MICE klientelu. Izby sa stanú variabilné v závislosti od potrieb hostí v rozličnom čase dňa. Tento komplexný digitálny ekosystém prehĺbi spojenie hosťa s hotelom a zabezpečí mu nezabudnuteľný pobyt.

- Inzercia -
Ad image

3. Hybridné priestory, ktoré nanovo definujú cestovanie

Odpoveďou na rozmáhajúci sa trend „bleasure“ (business+leasure) cestovania sú hybridné priestory, vhodné ako na prácu, tak aj na relax.  Do roku 2030 sa mnohé hotely prispôsobia potrebám digitálnych nomádov a „remote“ práci. Výsledkom bude príjemná kombinácia butikovej atmosféry hotela a funkčnosť co-workingového priestoru.

V praxi to znamená technické vybavenie, opäť flexibilitu priestorov – či už spoločných, alebo hotelových izieb. Tie budú zariadené multifunkčne. Ich účelnosť bude plynulo prechádzať medzi pracovným priestorom, spoločenským miestom a oddychovým miestom.  Dizajnovo smerujú priestory k lokálnym prvkom, zdôrazňujúc autenticitu a jedinečnosť konkrétnej lokality.

Viac sa o týchto trendoch dozviete, ak sa rozhodnete zúčastniť konferencie HOTCO 2025 s témou Ako zarobiť v hotelovom biznise?

HOTCO je medzinárodná konferencia o hotelových investíciách, zameraná na trh regiónov strednej a východnej Európy a mimo neho.

Už 8. ročník konferencie HOTCO sa uskutoční vo Viedni v dňoch 20. – 21. januára 2025, v hoteli Andaz Vienna am Belvedere. O hotelových transakciách a inovatívnych nápadoch s cieľom uspieť v hotelovej branži povedú diskusie investori, developeri, hotelové spoločnosti, realitné fondy, private equity a bankári. Konferencia štartuje 3-hodinovou prehliadkou vybraných viedenských hotelov. Viac informácií a registrácia TU

Mohlo by sa vám páčiť

Innovative Hotel Management 2025: Ako technológie a AI menia hotelierstvo?
Komorná HORECA konferencia pre vašu inšpiráciu
Bratislava odštartuje advent mohutnými gospelmi 200-členného spevokolu
Strachan Cup 2024: U nás vyhráva každý
HORECA Summit 2023 bol o tom, ako to (ne)zvládame
OZNAČENÉ:konferencia
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Kam za snehom? Horné Štajersko je hneď za rohom!
Nasledujúci článok VÍNO ROKA 2025®. Hlasujte, rozhodnite a vyhrajte!
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025

Lea Lisá
Lea Lisá
5. septembra 2025
Nová výzva Fondu na podporu cestovného ruchu na 19 miliónov eur
Ako zistiť, že je potrebné vymeniť matrace v hoteli?
Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
Bratislave pribudne 13 nových leteckých liniek
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta