Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastroNápoje

Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov

red.
red.
Uverejnené: 8. apríla 2023
3 min. čítania
Banskobystrická vínna cesta si už získala svojich priaznivcov.
Zdieľať

V sobotu 22. apríla sa v meste pod Urpínom stretne takmer 40 vinárov. Pôjde tak o najbohatšiu vínnu cestu v histórii Vínšpacírky.

Obsah
Počet vstupov je limitovanýNováčikovia, aj bardovia Spoznáte Osobnosť enológie a vinárstvaSprievodný program

Aj tohto roku sa v Banskej Bystrici na obľúbenom vinárskom podujatí Vínšpacírka predstavia vinári a producenti vína s tým najlepším, čo za posledné roky vypestovali vo svojich viniciach. Chýbať nebude ani pestrý sprievodný program, vďaka ktorému ožije celé Námestie SNP.

- Inzercia-
Ad image

Počet vstupov je limitovaný

Vínomilci si môžu vstup na podujatie zakúpiť aj v predpredaji. Organizátori pripomínajú, aby si to nenechávali na poslednú chvíľu, pretože ich počet je limitovaný. „Posledný ročník priniesol nový rekord aj v návštevnosti, preto veríme, že tomu nebude inak ani tento rok. Už teraz evidujeme veľký záujem. Keďže do Vínšpacírky zostáva už len pár týždňov, odporúčame využiť možnosť zakúpiť si vstup v predpredaji v kaviarni Beniczky,“ hovorí Andrej Patráš z Cechu hostinských.

- Inzercia-
Ad image

Nováčikovia, aj bardovia

Svoju účasť potvrdili viaceré známe tváre banskobystrickej vínnej cesty, ale aj niekoľko nováčikov vrátane menších rodinných vinárstiev. Po dobrých skúsenostiach z predchádzajúcich ročníkov sa na akciu vracajú vinári napríklad aj z Frtus Winery, prémiové vinárstvo Víno Tajna, víno Skovajsa, ale aj Adam Sýkora. Svoju premiéru budú mať na podujatí nováčikovia z vinárstva St. Peter Vini, mladé vinárstvo Zwinery, Krmeš či rodinné vinárstvo J&J Knápek zo Zvolena.

 

Spoznáte Osobnosť enológie a vinárstva

Po trojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa organizátori vracajú aj k oceňovaniu osobností enológie a vinárstva. Piate ocenenie sa usporiadatelia rozhodli udeliť Miroslavovi Petrechovi, ktorý Slovensko preslávil unikátnym Rizlingom rýnskym, ročník 2001. Vo svetovom hodnotení obávaného Roberta Parkera, pred ktorým majú rešpekt najväčšie vinárske domy, získal najvyššie hodnotenie, ktoré doteraz nezískal a neprekonal nikto zo Slovenska, Čiech či Moravy. Aj preto je právom označovaný za kráľa slovenských rizlingov. Na sklonku minulého roka sa mu podaril ďalší svetový úspech v Latinskej Amerike, kde jeho Breslava 2019 získala najvyššie hodnotenie spomedzi bielych vín a celkovo najvyššie hodnotenie v rámci zahraničných vín v súťaži. Miroslav Petrech je jednou z legiend slovenského vinohradníctva. Spolu s Dorotou Pospíšilovou a priateľom Ondrejom Korpásom sa zaslúžili o obnovu spomínanej Breslavy.  Svoju prirodzenú autoritu a rešpekt si vybudoval nielen celosvetovým úspechom, ale najmä svojou celoživotnou poctivou prácou vo viniciach.

- Inzercia -
Ad image

Sprievodný program

„Mesiac pred Vínšpacírkou máme v podstate uzavretý zoznam, ale stále evidujeme veľký záujem zo strany vinárov, čo nás veľmi teší. Počtom vzoriek zrejme prekonáme rekord v našej histórii, pretože viac ako 400 sme ich doteraz na festivale nemali. Som presvedčený, že každý si nájde to svoje, či už obľubuje klasické odrody, nealko vína, alebo preferuje bio prístup či naturálne vína,“ hovorí Martin Turčan, mestský poslanec a člen organizačného výboru.

Mohlo by sa vám páčiť

Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
AI v cestovnom ruchu a hotelierstve
Priame lety do Albánska aj z Košíc
Ako rozbehnúť v hoteli digitalizáciu?
HORECA Summit 2023 bol o tom, ako to (ne)zvládame
OZNAČENÉ:otvorenie letnej sezónyvinárivínna cestavínoVínšpacírka
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
Nasledujúci článok Rumová kultúra. Pije inak Bratislavčan ako Prešovčan?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gastro

Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku

TS
TS
23. júla 2025
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Gastrolove 2025: Ako žiť a prežiť v gastronómii aj ďalšie roky
Multifunkčné technológie – výkonné SRDCE vašej kuchyne
Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta