Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Čo bude na raňajky?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Čo bude na raňajky?
GastroKonceptyProdukty

Čo bude na raňajky?

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 8. júna 2023
11 min. čítania
Zdieľať

Sladkosti

Tradičná a nezáživná je ponuka dopekaného mrazeného dánskeho pečiva. Pri snahe o regionálnosť jeho neslávnu povesť preberá kupovaný makovník a orechovník, s množstvom cesta a stopami náplne, prípadne rýchlo osýchajúca kupovaná bábovka.

Urobiť bublaninu, bábovku, štrúdľu, palacinky, či tradičný kysnutý koláč nestojí pritom moc času, ani peňazí. Vrcholom tvorivosti, ale aj regionálnosti, sú kysnuté tvarohové či lekvárové buchty, či koláče, ktoré pečú v sobotu doma gazdinky vo vašom regióne, aj v ich mini-verzii ako drobné koláčiky „na zahryznutie“. Kupované pečivo hosťovi našepkáva, že ste si s ním moc práce nedali. Novým trendom sú waflovače rôzneho druhu či prístroje na lievance. Spájajú sa so sladkým zážitkom, preto sa tešia veľkej obľube najmä u rodinnej klientely – hosť si ich môže urobiť sám (alebo za pomoci personálu).

- Inzercia-
Ad image

Niečo navyše

Aj keď si hosť dá na raňajky väčšinou to isté, vždy kráča na ne tak trochu s očakávaním, čo nájde. Objaví niečo zaujímavé? Niečo, čo by tam nečakal?

Ak sa chcete zamerať na vylepšenie raňajkovej ponuky, pridajte okrem obligátnych vajíčok, párok, klobás a slaniny vždy niečo navyše, jedlo, ktoré sa bude obmieňať ako restované huby, grilovanú zeleninu, palacinky, rôzne kaše. Skúsiť môžete napríklad zaujímavý kútik na tematické raňajky – orientálne, ázijské, talianske, francúzske, americké, ale ak máte poľskú klientelu, tak napríklad aj poľské… Uvidíte, ako sa osvedčí a či tom budete pokračovať. Prečo neskúsiť zaradiť na raňajky pražené ryžové rezance, alebo kapustnicu z predchádzajúceho večera? Šúľance s makom, koláč z večerného menu?

Šéfkuchári nedajú dopustiť na chute detstva, tie si vraj zaručene získajú hosťa. Ktoré sú tie vaše  vašich zamestnancov? Brainstormingom (napríklad pri spoločných raňajkách) môžete prísť na zaujímavé nápady.

- Inzercia -
Ad image

Ekológia ako povinný štandard

Jednorazové balenia by sa v dnešných raňajkových bufetoch už nemali objavovať. Výnimkou by mali zostať iba niektoré sieťové hotely, ktorým to ešte štandardy povinne prikazujú… Ideálnym a efektívnym variantom servírovanie sú uzatvárateľné zaváracie poháre. Sú nielen ekologické, ale aj štýlové – džem rôznych farieb v nich vyzerá pekne. A propó – džem. Sú obrovské rozdiely v kvalite raňajkového džemu – od lahodných domácich rôznej zaujímavej a sezónnej príchute, po totálny základ – džem nevalnej chuti a nevýraznej farby, sladký variant „UHO“. A dovolím si byť osobná – vždy som zvedavá aký džem ponúkne hotel na raňajky, je totiž nenápadným barometrom kvality raňajok. Zažívam ich na cestách Slovenskom rôzne – od tých najslabších, až po WOW džemy…

Ekologicky sa dnes už servíruje na raňajky aj biely (prípadne ovocný) jogurt – namiesto téglikov zo spoločnej nádoby. Pridaním pochutín vybraného druhu má hosť porciu „na mieru“.

V jednoduchosti je krása

Raňajky spolu s check-outom sú najzáťažovejší čas z celého dňa. Navyše, v mnohých malých zariadeniach ich vykonáva v rámci kumulovanej pozície ten istý človek. Vtedy nie je čas a priestor na inovácie – aj základ však môže byť vynikajúci, hoci aj jednoduchý. Stačí  chrumkavý čerstvý chlieb s maslom, niečo naň, chutný džús a skvelá, ale ozaj skvelá – káva.

Foto: Hotel Lomnica a archív redakcie

Predchádzajúca stránka1234

Mohlo by sa vám páčiť

Stravou k zdraviu
Rastlinné jedlá sú novou príležitosťou
l‘atelier du foie gras, kráľovná sviatočných tabúľ
Koktail je zážitkom aj očakávaním
Komorná HORECA konferencia pre vašu inšpiráciu
OZNAČENÉ:hotelové raňajky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Nasledujúci článok Hotelová akadémia Prešov Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovory

Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
22. júna 2025
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta