Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno
DodávateliaEventy, súťaže, oceneniaGastro

Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 12. apríla 2024
6 min. čítania
Zdieľať

Vyše stovky dodávateľov a vystavovateľov sa stretlo na tohtoročnom veľtrhu Danubius Gastro/ ITF Slovakia na bratislavskej Inchebe. Zaujímali sme sa o dodávateľské trendy súčasnosti a atraktívne novinky, niektoré z nich sme ochutnali.

Na okrúhlom 30.-tom ročníku medzinárodného veľtrhu Danubius Gastro na Inchebe sa stretli dodávatelia širokej škály tovarov a služieb pre HORECA segment. Počas štyroch dní 11. – 14. apríla 2024 predstavuje svoje portfólio 130 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Dánska, Holandska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Talianska, Ukrajiny a Vietnamu.

Komplexnosť v každom segmente

Aké dodávateľské trendy evidujú v hotelovej branži samotní predajcovia? Spýtali sme sa niekoľkých vystavovateľov.

Viacerí sa zhodli v tom, že je to najmä komplexnosť a to v každej oblasti. Na trend komplexnosti sa odvoláva predajca gastrozariadení a konvektomatov, mäsa a mäsových výrobkov, ale aj zvukovej techniky. „Dopyt odpovedá na aktuálny nedostatok pracovnej sily, keďže naše najmodernejšie gastrozariadenia dokážu vo veľkej miere zastúpiť kuchynský personál a prakticky varia za vás. Ďalším trendom je určite úspornosť, ale aj digitalizácia a multifunkčnosť zariadení, ktoré maximálne zefektívňujú prácu v kuchyni,“ hovorí Nikola Cloud za RATIONAL, lídra v technológiách na tepelnú úpravu pokrmov v stánku predajcu gastrozariadení KEMA SK.

Divina aj „hotovky”

S komplexnosťou dodávok vo svojom segmente súhlasí aj zástupca ďalšieho lídra vo svojom segmente, spoločnosti TAURIS. Michal Telúch, key account manager pre gastro segment tvrdí, že HORECA trendy sú stále rovnaké – je to kuracina, potom bravčovina a hovädzina.

Michal Telúch, Tauris

„Na chuť diviny si ľudia zvykajú pomalšie, dôvodom je aj vyššia cena. Týka sa to najmä retailu. V rámci špecializovaného programu pre kvalitné reštaurácie je však divina trendom. Naň odpovedáme aktuálnou novinkou, ktorou je komplexný divinový program. Máme divinovú šunku, párky z daniela, exkluzívne zverinové paštéty… Predstavujú nosnú novinku, vhodnú do luxusných hotelov na raňajky. Máme čerstvé mäso z našej vlastnej rozrábky. V tom máme konkurenčnú výhodu oproti iným dodávateľom, ktorí dodávajú mrazené mäso. To má iné výživové, ale najmä chuťové vlastnosti. Sme veľmi flexibilní, dnes mäso dostaneme, zajtra je u klienta, rovnako vyrábame len z čerstvého mäsa.” O tom, že zákazníci aj odborná verejnosť kvalitu oceňuje svedčí skutočnosť, že spoločnosť TAURIS sa na na Danubius Gastro 2024 stala už po šiestykrát najoceňovanejšou značkou veľtrhu.

Reakciou na nedostatok personálu v kuchyni je napríklad aj dopyt po hotových, ale zdravých a kvalitných jedlách bez konzervantov a „éčiek“, hovorí Zuzana Kurucárová zo štýlového food truck-u Hotovky z plechovky. Aj to určuje dodávateľské trendy. „Hoci primárne vyrábame pre retail a menšie farmárske obchodíky, na základe dopytu z HORECA sektoru sme začali vyrábať veľké balenia. Využívajú ich menšie prevádzky na večeru alebo v čase, kedy nie je v práci kuchár. Takto ich zachraňujeme vtedy, keď nemá kto variť. Z trojlitrovej fľaše majú 10 porcií kvalitnej polievky varenej klasicky ako doma.“

Ucelené systémy s intuitívnym ovládaním

Obdobné parametre vyžadujú aj hostia v celkom inej oblasti, akou je napríklad zvuková technika. „Dnes sú trendom komplexné inteligentné riešenia. Klienti chcú inteligentné, jednoducho ovládateľné riešenia a pokiaľ možno prepojené s ostatnými zariadeniami cez jeden systém. Ovládanie by malo byť čo najviac kontaktné a intuitívne, jednoduché,“ opisuje technologické trendy Peter Pauček, projektový manažér G-Tec Professional. Žiadanou novinkou je malá centrálna jednotka, umožňujúca komplexné riešenia pre všetky typy ubytovacích zariadení od malého penziónu cez veľké haly. Ucelený systém sa dá podľa potreby rozširovať napríklad o ovládanie iných systémov inteligentných riešení ako napríklad sťahovanie žalúzií.

Foto: FB G-Tec Proffesional
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Akadémia hoteliera priniesla netradičné témy a bohatú účasť
Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
Bratislavské hotely ocenili najšikovnejších praktikantov
Čo je za umením ultraluxusného pohostinstva? Reťaz nezabudnuteľných momentov
Chystajte poháre, máme VÍNO ROKA 2021®!
OZNAČENÉ:Danubius Gastro 2024Dodávateľské trendygastrozariadeniaHotelierstvo
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Potrebujete nového manažéra? „Vychovajte“ si ho!
Nasledujúci článok Zimu a leto na Liptove spoja športy na Liptov Ride
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Vianočná hostina talentov – Gastro Vianoce 2025 Piešťany

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
9. decembra 2025
Každý deň môže byť úžasný. Vyskúšajte pozitívne ranné rituály
Na Štrbskom Plese otvorili zimnú sezónu spustením novej lanovky
Od nákupov k partnerstvu: Cesta potravín v Čataji do siete Môj obchod
Do rozvoja horských stredísk investovali pred sezónou milióny eur

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta