Nováčikovia zabodovali
Nováčikom sa vcelku darilo a oslovili gurmánov svojimi kreatívnymi menu: Apolka z Bratislavy s prešporskou kuchyňou, Palatín vo Svätom Jure s rakúsko-uhorskou kuchyňou, Origin z Lučenca s modernou regionálnou kuchyňou a Bistro Bakoš z Košíc. Okrem klasických reštaurácií zaujali aj hotelové reštaurácie, ako je Reštaurácia Sissi Hotela Lomnica ***** v Tatranskej Lomnici, či Hotel Panoráma**** na Štrbskom Plese, Grand Restaurant Residence Hotel & Club ***** na Donovaloch a Hotel Elizabeth**** v Trenčíne.
Jolly Jocker
Novinka z minulého roka sa osvedčila a prestížna reštaurácia z Rakúska, TRIAD, oceňovaného šéfkuchára Uwe Machreicha, sa zapojila aj tento rok.
Ďalšou NOVINKOU, a vskutku bombastickou, bolo zapojenie 2-michelinovej reštaurácie Platán, šéfkuchára Ištvána Peštiho z Maďarsk s jeho Bistrom Platan.
Najobľúbenejšie festivalové menu podľa hostí ZFJ
Východné Slovensko:
- Ohnisko fire dining & brew bar, Košice
- Reštaurácia Sissi – Hotel Lomnica, Vysoké Tatry
- Doma u nás, Poprad
Stredné Slovensko:
- Afrodita, Čereňany
- Lovecký zámoček Antonstál, Nemšová
- Origin, Lučenec
Západné Slovensko:
- UFO
- Mlyn 108
- IASAI
Najviac rezervovaných menu mala reštaurácia UFO watch.taste.groove z Bratislavy.
Najviac rezervovaných menu z mimo bratislavských prevádzok mal Lovecký zámoček Antonstál – šéfkuchára Michala Škorca – už druhý rok po sebe!
Menu, ktoré najviac prekvapili nezvyčajnou chuťovou variáciou a výborným vyladením boli tento rok dve – Sushiya food atelier Rovinka a Bakoš bistro z Košíc.
Z kuchárov na Zimnom festivale jedla 2024 najviac prekvapili Andrej Turček z reštaurácie Bubbles – Ponton Bratislava a Lukáš Heuser z reštaurácie Origin z Lučenca.