Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Foto: AHRS/Peter Brichta
Hotelier > Aktuality > HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Aktuality

HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 19. mája 2025
4 min. čítania
Foto: AHRS/Peter Brichta
Zdieľať

Rekordných 450 návštevníkov prešlo bránami jarnej HORECA konferencie a sprievodných podujatí Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska. Okrem bohatej účasti umocnilo prestíž eventu viacero faktorov – inovovaný koncept, odovzdávanie HORECA HVIEZD či miesto konania – novootvorený Swissôtel Damian Jasna.

Nový koncept tohtoročnej konferencie postavil do centra programu zdieľanie skúseností priamo medzi hoteliermi. „Každý z nás zápasí s podobnými výzvami – prečo teda nevyužiť know-how tých, ktorým sa ich darí zvládať, najmä ak sa oň vedia podeliť jazykom, ktorému rozumie každý v sále,“ uviedla členka prezídia a programová riaditeľka konferencie Lucia Arbetová. Novinkou májového podujatia boli aj sprievodné workshopy, na ktoré sa mohli účastníci prihlásiť už pri kúpe vstupeniek.

- Inzercia-
Ad image

Transformácia, digitalizácia, ale aj moderný housekeeping

Foto: AHRS/Peter Brichta

Aké témy rezonovali počas dvoch konferenčných dní? Jedným z hlavných motívov, ktorý sa niesol celým programom HORECA Konferencie, boli inovácie. Do akej miery ich možno zladiť s tak tradičným odvetvím, akým je hotelierstvo? Ako ich preniesť do každodennej praxe tak, aby zjednodušili prevádzku a uľahčili každodenný chod zariadení.

Veľkú tému priniesol VIP panel so steakholdermi cestovného ruchu na Slovensku. Diskutovalo o víziách HORECA sektoru na najbližšie desaťročie a potrebe transformácie. „Sme presvedčení, že len pravidelným dialógom a spoluprácou medzi štátom, odbornými inštitúciami a podnikateľmi dokážeme vytvárať stabilné a predvídateľné prostredie pre rozvoj cestovného ruchu. Potrebujeme spoločnú konzistentnú víziu a konkrétne kroky, ktoré zabezpečia, že Slovensko bude modernou, udržateľnou a konkurencieschopnou destináciou,“ povedal Marek Harbuľák. Po ukončení pôsobenia na pozícii štátneho tajomníka MCRaŠ pre cestovný ruch bol na Valnom zhromaždení jarnej HORECA Konferencie jednohlasne zvolený za prezidenta Asociácie.

Ďalšími témami konferencie boli otázka kvality a kvantity, využitie ľudského potenciálu v čase AI, revenue manažment, digitálny marketing, kybernetická bezpečnosť, možnostiach využitia LinkedInu v praxi, ale napríklad aj moderný houskeeping.

- Inzercia -
Ad image

Jarná HORECA Konferencia priniesla HOTELOVÉ HVIEZDY

Foto: AHRS/Peter Brichta

Vyvrcholením prvého dňa bol spoločenský večer s očakávaným vyhlásením favoritov novej súťaže Asociácie HOTELOVÉ HVIEZDY. Do prvého ročníka súťaže sa zapojilo takmer 10 tisíc ľudí, ktorí spolu s odbornou porotou rozhodli o víťazoch. Odborná porota vybrala víťazov k troch kategóriách a jarná HORECA Konferencia priniesla vyhodnotenie. V kategórii Direct Booking zvíťazil Hotel Akvamarín Bešeňová. Kategórii Customer Service kraľoval Grand Hotel Kempinski High Tatras a v kategórii kategória Social Media zvíťazil Hotel Divná Pani. Verejnosť rozhodla o víťazoch v ďalších troch kategóriách, a to Family Friendly, Gastronomy, Wellness. Víťazmi sa stali Grand Hotel Bachledka Strachan **** – kategória Family Friendly a zároveň aj víťaz v kategórii Gastronomy. Wellness Hotel Kaskády **** zvíťazil v kategórii Wellness.

Foto: AHRS/Peter Brichta

Dobré hotelierstvo stojí na rovnováhe

Jar priniesla do Jasnej nový prílev energie pre profesionálov z HORECA sektora. Konferencia potvrdila, že tak ako dobré hotelierstvo stojí na rovnováhe medzi odbornosťou a ľudským prístupom, aj odborné podujatia sú najprínosnejšie vtedy, keď kombinujú kvalitný obsah s príjemnou, otvorenou atmosférou. Program priniesol užitočné podnety pre prax, rozhovory mimo sály zas prehĺbili vzťahy v komunite. Práve toto spojenie robí z konferencie platformu, ktorá má zmysel – odborne aj ľudsky.

Foto: AHRS/Peter Brichta
Foto: AHRS/Peter Brichta

Ďalšia, jesenná HORECA Konferencia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska sa uskutoční 10. – 12. novembra 2025 V X-BIONIC hoteli v Šamoríne.

Mohlo by sa vám páčiť

Ako rozbehnúť v hoteli digitalizáciu?
Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
Trnavský kraj zážitkov zaujal v Kuvajte nielen vďaka kúpeľom
Vedenie SLOVAKIA TRAVEL prevzal nový generálny riaditeľ
OZNAČENÉ:AHRSHORECA konferencia
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Foto: AHRS/Peter Brichta
Aktuality

HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
19. mája 2025
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta