Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
  • en Englishsk Slovak
    sk Slovak
Čítanie: Rozprávkové Vianoce
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Grand Hotel Kempinski High Tatras
Hotelier > Téma > Interiér/Exteriér > Rozprávkové Vianoce
Interiér/Exteriér

Rozprávkové Vianoce

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 17. decembra 2023
2 min. čítania
Grand Hotel Kempinski High Tatras
Zdieľať

Zásoby nakúpené, izby pripravené, atmosféra ako z vianočného filmu. Hotelové Vianoce sa aj na Slovensku tešia čoraz väčšej obľube. Náš Vianočný špeciál vám postupne priblíži niekoľko z nich. Začneme medovníkovou chalúpkou v hotelovom lobby najluxusnejšieho tatranského hotela, ktorá vznikla z 30 kíl múky, 150 vajec, kila perníkového korenia…

V tatranskom Grand Hoteli Kempinski, konkrétne v jeho lobby vyrástla sladká perníková chalúpka. Je ako vystrihnutá zo známej rozprávky o Jankovi a Marienke! O obrie medovníkové dielo sa postaral hotelový šéfkuchár Miroslav Zamiška so svojím tímom. „Na tomto netradičnom medovníkovom domčeku pracovalo šesť ľudí a trvalo nám to dva týždne,“ prezradil Miroslav Zamiška nezvyčajnú novembrovú náplň práce kuchynského tímu.

- Inzercia-
Ad image

Nielen veľká, ale aj pôvabná a voňavá

Výroba tejto medovníkovej sladkosti si vyžiadala veľké množstvo ingrediencií a „zhltla“ až 150 vajec. Do jej základov išlo aj 20 kilogramov cukru, čo z nej robí poriadnu kalorickú bombu. „Nie je to len o veľkosti tejto chalúpky, ale aj o jej vizuálnom pôvabe. Tento rok som sa rozhodol pre pôsobivú ružovú farbu, ktorá ihneď zaujme. Využili sme aj sušené plátky pomaranča a limetky. Na dotvorenie vianočnej atmosféry sme pridali škoricu a badián,“ priblížil tvorbu šéfkuchár hotelovej reštaurácie Grand Restaurant.

Chcete ju doma? Budete potrebovať kilá surovín

Ak by ste sa doma chceli zahrať na cukrárskych staviteľov aj vy, pripravte sa na približne dvojtýždňovú prácu. Budete potrebovať zopár surovín v obrovských dávkach, konkrétne: 30 kg múky, 14 kg práškového cukru, 150 ks vajec, 4 litre vaječných bielok, 1 kg perníkového korenia, 0,5 litra rumu, 1 kg medu a 5 kg kryštálového cukru.

Medovníkmi to nekončí

Ikonický hotel na brehu Štrbského Plesa sa každoročne blysne dokonalou vianočnou výzdobou. Inak tomu nie je ani tento rok. O pestré hotelové Vianoce v štýle Luskáčika sa postaral kreatívny florista Slavomír Šebest.

- Inzercia -
Ad image

Foto: GH Kempinski High Tatras

Mohlo by sa vám páčiť

Stôl, pri ktorom chce sedieť každý hosť
10 tipov a rád pri výbere hotelovej kozmetiky
Hotelová izba I.
Rekonštrukcia – postrach hoteliera?
Hotelová izba III.
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Lyžovačka začína už aj v Tatranskej Lomnici
Nasledujúci článok Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Foto: AHRS/Peter Brichta
Aktuality

HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
19. mája 2025
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
en Englishsk Slovak
sk Slovak
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta