Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 12. októbra 2023
7 min. čítania
Zdieľať

Jesenný víkend v strede októbra je bohatý na gastronomické udalosti. Tu sú tri tipy pre vás aj vašich hostí. Zažijete profesionálny fine dining, „najfajnejšiu kuchňu“ aj tajomný Nočný medokvas.

- Inzercia-
Ad image

Bratislava: METRO GUSTO

Na bratislavskom Námestí Eurovea sa 13. až 14. októbra 2023 pod jednou strechou stretnú profesionáli a odborníci zo sveta gastronómie spolu so širokou verejnosťou. Gurmánske podujatie ponúka dvojdňový zážitok plný chutí aj odborných tém. Návštevníci nahliadnu do atraktívneho zákulisia vysokej gastronómie a kulinárskeho umenia. Súčasťou festivalu bude kuchárska súťaž Bocuse D’OR Slovakia 2023.  

- Inzercia-
Ad image
Bocuse D‘OR Slovakia 2022

Chcú ukázať atraktívnosť práce v gastronómii

HoReCa segment a služby súvisiace s cestovným ruchom patria medzi najviac zasiahnuté odvetvia pandémiou, inflačnou a energetickou krízou. „Ešte pred letnou sezónou chýbalo v ‚gastre‘ viac ako 10 000 zamestnancov. Preto sú podujatia tohto typu mimoriadne dôležité. Dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujeme verejnosti ukázať, že práca ľudí v tomto segmente je zaujímavá, atraktívna a aj mimoriadne dôležitá pre ekonomiku,“ vysvetľuje Vojto Artz, šéfkuchár METRO Slovakia a prezident Slovenského zväzu cukrárov a kuchárov. „HoReca segment je reťaz na seba naviazaných profesií. Nie sú to len kuchári, cukrári, ale aj pekári, vinári, pivári, technológovia, výrobcovia, pestovatelia a mnohí ďalší.“ Cieľom festivalu slovenskej gastronómie METRO GUSTO je dostať túto tému bližšie k ľuďom. Bude sa hovoriť o trendoch, zaujímavých kombináciách, o snúbení jedla s vínom.

- Inzercia -
Ad image

„Slovenská gastronómia sa za posledné roky posunula vpred. Mladí šéfkuchári, ktorí získali skúsenosti v renomovaných reštauráciách po celom svete, sa dnes postupne vracajú na našu scénu. Som veľmi rád, že môžeme priniesť festival slovenskej gastronómie METRO GUSTO, ktorý bude ukážkou týchto schopností. Zároveň sme hrdým generálnym partnerom tak renomovanej súťaže akou je BOCUSE D‘OR,“ hovorí Romain Vincent, generálny riaditeľ METRO Slovakia a pokračuje: „S nadšením budem sledovať ako štyri tímy zabojujú o postup do európskeho kola v nórskom Trondheime v roku 2024.“

Festival slovenskej gastronómie METRO GUSTO prináša aj podujatie Bocuse D‘OR Slovakia 2023. Prestížne svetová súťaž kuchárskeho umenia sa počas svojej 36-ročnej existencie rozšírila na všetky kontinenty. Stala sa gastronomickým „Oscarom“ najlepších profesionálov. V Eurovei sa na nej stretne sa špička slovenskej gastronómie a zaujímaví zahraniční hostia. V piatok si štyri súťažné tímy zmerajú sily v národnom kole.

„Už tretíkrát budeme mať možnosť prezentovať kuchárske umenie slovenských kuchárov na medzinárodnej úrovni. Najlepší tím z národného kola postupuje do európskeho kola súťaže. Z európskeho finále postúpi 12 krajín do svetového finálového kola. Tam sa každý druhý rok prebojuje 24 najlepších z celého sveta. Tím reprezentuje svoju krajinu, nie reštauráciu, či hotel. Ocitne sa v medzinárodnom gastronomickom ringu a bude bojovať za najprestížnejšie ocenenie, ktoré môže kuchár získať,“ konštatuje Peter Duranský, prezident BOCUSE D‘DOR SLOVAKIA.

Viac informácií nájdete TU

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Za čo sú dnes hostia ochotní dobre zaplatiť?
Raňajky po celý deň
Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
70. výročie bratislavskej Hotelovej akadémie Mikovíniho
Najkvalitnejšie medy na svete má Slovensko
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Je váš šéf toxický? Máte dve možnosti…
Nasledujúci článok Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy Čím aktuálne žijeme: Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy:
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityRegióny

Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom

TS
TS
8. augusta 2025
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta