Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu
OsobnostiRozhovory

Kathrin Noll, Grand Hotel Kempinski High Tatras: Baví ma život za zónou komfortu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 14. februára 2024
12 min. čítania
Zdieľať

Pomáhať obsluhe, dolievať kávu či debarasovať zo stola môžete asi vidieť len jedinú generálnu riaditeľku hotela na Slovensku. Ak si radi dáte pod Tatrami kávičku v elegantnom lobby bare pri majestátnych kozuboch, viete, že je reč o riaditeľke Grand Hotela Kempinski High Tatras. Kathrin Noll vedie hotel už štrnásty rok a stále pracuje neskutočných 15 hodín denne.

Nechýba vám čas na vašu vlastnú prácu, keď toľko času venujete pomoci personálu na jednotlivých pozíciách?

- Inzercia-
Ad image

Nuž, je to, samozrejme, výzva. Počas dňa mám priestor pre moju prácu niekoľko hodín v čase po check-oute až do skorého popoludnia, a potom znova až neskoro večer. Táto práca sa však nedá vykonať za osem hodín.

Venovať väčšinu pracovného času pomáhaním personálu je dosť nezvyčajné…

Som presvedčená, že najviac ľudí motivuje a najviac sa naučia, keď im idete príkladom. Nie vtedy, keď im veci len prikážete či vysvetlíte. Pri vedení ľudí im treba byť príkladom a mať jasnú víziu – pokiaľ ja neviem niečo zorganizovať, nebudem to žiadať od iných ľudí. Takže ja musím byť vždy tá, ktorá je presvedčená o tom, že to bude fungovať. Najdôležitejšie je ísť za jasným cieľom a nebrať si len výhody pre seba. Áno, ste šéf, ale to neznamená, že to je najväčšia priorita. Keďže ľudia k vám ako k šéfovi vzhliadajú, je podstatné byť spravodlivý, ale zároveň na druhej strane aj prísny.

- Inzercia -
Ad image

Ako vyzerá váš pracovný deň?

Okolo deviatej hodiny začínam každý deň ranným mítingom, kde si prejdeme udalosti nadchádzajúceho dňa. Potom sa snažím byť na raňajkách a pri check-outoch, skontrolujem izby a venujem sa administratíve, pričom riešim záležitosti, ktoré sa vyskytnú v priebehu dňa. Môj pracovný deň sa končí približne o polnoci, niekedy o jednej, takže pracujem približne 14 – 15 hodín denne. Energiu potom načerpávam počas voľných dní. V priemere pracujem šesť dní do týždňa.

To je extrémne dlhý pracovný čas. Nechceli by ste pracovať menej?

Určite sa dá pracovať menej, ale treba si povedať, či som naplnila ciele, ktoré som si na ten deň vytýčila. Nikdy neodídem s tým, že niečo nedokončím. Pre každého manažéra je štandardom pracovať okolo 10 – 12 hodín. Keď ste samostatne zárobková osoba, neodídete z práce po 8 hodinách.

Ktoré oblasti vašej práce si užívate, a naopak, ktoré až tak nemusíte?

Podľa mňa je najlepšie užívať si všetky oblasti, nie rozdeľovať činnosti na tie, ktoré robím viac či menej rada. Pretože práve v situáciách, ktoré neprebiehajú ideálne, môžete zamestnancom ukázať viac, keď im pomáhate ich riešiť. Naše odvetvie je celé o ľuďoch – ľudia ako zamestnanci aj ako hostia, a práve to robí náš biznis živým. Potom je tu administratíva, ale tá môže počkať, no ľudia nemôžu čakať.

Inšpirácie prichádzajú na cestách

Vedeli ste od začiatku, že chcete pracovať v hotelierstve?

Ani nie, vlastne to bola až moja druhá voľba. Pôvodne som chcela študovať hudbu a robiť hudobnú terapiu. Ale v čase, keď som končila strednú školu, takáto špecializácia ešte v Nemecku nebola. Vtedy môj otec povedal, aby som nečakala, že ma hudba bude živiť, keď ma baví.

To sú dosť rozdielne profesie…

A viete, že ani nie? Lebo ako hudobník musíte pracovať taktiež v tíme, v orchestri. Nedávno sme mali konferenciu, kde rečník poukazoval na to, že existuje veľa podobností orchestra a hotelierstva z hľadiska riadenia ľudí. Z tohto pohľadu nedokáže hudobník prežiť sám – potrebuje skupinu ľudí. V orchestri hráte svoj part, tak ako je každý zamestnanec ohnivkom reťaze tvoriacej celok.

Na čom ste hrali?

Na klavíri a na flaute.

Zostal vám aj popri hotelierstve čas venovať sa svojim záľubám?

Hudbu stále počúvam, ale už nehrám. Mám rada prírodu, viem sa z nej tešiť aj cez hotelové okno z práce. Tiež rada navštevujem múzeá, nakupujem, chodím na koncerty, do kina a stretávam sa s priateľmi.

Cestujete po Slovensku?

Zo začiatku som cestovala viac, pretože som nevedela, že tu zostanem dlhšie, tak som sa snažila spoznať krajinu bližšie. Teším sa, že som na Slovensku tak dlho, bolo to vždy mojím prianím pracovať vo strednej Európe. Som rada, že môžem viesť hotel už štrnásty rok a vidieť, ako sa zvyšuje kvalita služieb odvtedy, čo som prišla na Slovensko prvýkrát. Keď cestujem na pracovné cesty napríklad do Rakúska, vždy sa rada inšpirujem novinkami v pohostinských službách, a zároveň zrelaxujem v prírode.

Ktoré slovenské hotely sa vám páčia?

Kvalitou sa mi veľmi páčia aj ostatné hotely skupiny Best Hotel Properties, ako Grand Hotel River Park v Bratislave, ktorý je inšpiratívny, taktiež hotel Sheraton. Na druhej strane sa mi páči, keď sa prinavráti nový život schátraným budovám. V našom okolí máme dve vydarené rekonštrukcie – Hotel Pošta v Jasnej a Hotel Lomnica.

Zvyknete sa na cestách ubytovať v hoteloch vašej siete?

V rámci siete mávame stretnutia riaditeľov, ktoré sú vždy v inom hoteli značky Kempinski. Okrem toho však nechodím nikdy súkromne do hotelov Kempinski, kde ma už pri rezervácii hotela poznajú. Lepšie si oddýchnem ako anonymný hosť v neznámom hoteli.

Aké inšpirácie ste si priniesli z iných hotelov a z vašich ciest do zahraničia?

Stále prichádzame s inováciami, napríklad sme si zaobstarali Kempinski Bar Trolley, vďaka ktorému môžeme koktaily pripravovať hosťom v lobby bare priamo pri stole. Tiež by som spomenula Enomatic – zariadenie, ktoré udržiava víno v už otvorených fľašiach čerstvé. Ponuka wine-by-glass bola onoho času novinka, ktorou sa stal Berthold Kempinski známy už začiatkom 20. storočia. Za zmienku stoji aj nový dizajn romantického apartmánu, spolu s vírivkou vo vežičke.

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
Michal Naď: Keď u klienta vznikne potreba cestovať, už o nás vie. A my vieme, čo chce
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska si zvolila nové vedenie
Marek Daňo: Vždy sa snažím zistiť, čo hostia potrebujú a hľadám riešenia, ako to spraviť
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Viete, aký hotel chce každý hosť? Predovšetkým čistý!
Nasledujúci článok Ako vyzerá uprataná hotelová izba? Predstavy sa môžu líšiť
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

AktualityCestovný ruch

Rural Tour: Slovensko hosťovalo event európskeho vidieckeho turizmu

TS
TS
23. mája 2025
Potrebujete zvýšiť obsadenosť v hoteli, penzióne či rezorte?
HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta