Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Norbert Longauer
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
OsobnostiRozhovory

Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 11. mája 2025
7 min. čítania
Foto: Jana Schmidtová
Zdieľať

Ako sa líši práca krízového manažéra od štandardného manažmentu?

Krízový manažér je ako dirigent v búrke – aj keď okolo neho vládne chaos, musí držať takt, navigovať tím cez vlny neistoty a viesť ho k cieľu. Kým štandardný manažér plánuje trasu a riadi sa predpísanými pravidlami, krízový manažér sa pohybuje v neustále meniacich sa podmienkach. Musí rýchlo reagovať na nečakané prekážky a byť pripravený improvizovať.

Sú špeciálne zručnosti, bez ktorých sa krízový manažér nezaobíde?

V krízových situáciách nejde len o technické schopnosti. Kľúčová je emocionálna odolnosť, schopnosť zachovať chladnú hlavu a vidieť dôsledky rozhodnutí. Rovnako dôležitá je efektívna komunikácia, ktorá minimalizuje stres v tíme a udržuje jeho stabilitu. Pre mňa je zásadné, aby aj v najťažších chvíľach tím cítil moju podporu. V rámci svojho líderského prístupu vychádzam z princípov empatického vedenia, ktoré neobmedzujem len na delegovanie úloh, ale zameriavam sa na hlboké počúvanie, porozumenie individuálnym potrebám a poskytovanie podpory, ktorá posilňuje súdržnosť tímu a zvyšuje jeho výkonnosť.

Môže byť kríza aj príležitosťou?

Jednoznačne áno. Každá kríza je šancou na zmenu, zlepšenie a nový začiatok. Krízový manažér je vizionár – nielenže predvída problémy, ale dokáže rýchlo prispôsobiť stratégiu tak, aby situáciu zvládol s čo najmenšími stratami a zároveň vytvoril priestor na rast.

A na záver, čo by ste poradili hotelovým manažérom, ako si udržať nadhľad v náročných krízových situáciách?

V kritických momentoch je kľúčové byť flexibilný, schopný improvizovať a pripravený na nečakané situácie. Istá dávka humoru a schopnosť pozrieť sa na problém z odstupu často vedú k riešeniam, ktoré sa na prvý pohľad zdajú nedosiahnuteľné.

Krízový manažér pôsobí v prostredí s vysokými stávkami, kde je nevyhnutná flexibilita, emocionálna odolnosť a schopnosť rýchlo reagovať na zmeny. Pripomína to plavbu cez oceán, kde sa striedajú pokojné vlny s divokými búrkami. Ak sú pracovitosť, korektnosť a tímová spolupráca naším kompasom, vždy nájdeme cestu do bezpečných prístavov.

Norbert Longauer

NORBERT LONGAUER je vrcholový krízový manažér so skúsenosťami v oblasti kúpeľného, hotelového a gastronomického sektora. Niekoľko rokov viedol gastronomickú sieť Mondieu ako generálny riaditeľ, pričom pod jeho vedením sieť expandovala do Českej republiky a Spojených arabských emirátov. Je spoluautorom projektu Centra včasnej kardiovaskulárnej rehabilitácie, ktorý realizoval v Kúpeľoch Vyšné Ružbachy a následne v Kúpeľoch Sliač. Okrem toho bol členom Asociácie Slovenských kúpeľov a zakladajúcim členom Krajských a oblastných organizácií cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Marek Daňo: Čo ma posúva ako hoteliera
Otvorený deň na prestížnej švajčiarskej univerzite Les Roches
Poznáme výsledky súťaže Hotelier roka 2023! Kto je víťazom?
Navštívili sme hotel Petra Sagana. Čím nás zaujal?
3 kreatívne tipy ako získať nových ľudí
OZNAČENÉ:Manažment
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Nasledujúci článok Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gastro

Petra Tóthová, sladká autorita v porote Bocuse d’Or

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
14. decembra 2025
Slovensko láka zahraničných turistov na vianočné mestá a zážitky
Tekuté Vianoce: Najlepší vaječný koňak, grog, punč…
Pod Kráľovou Hoľou otvorili originálnu lesnú saunu
Vianočná hostina talentov – Gastro Vianoce 2025 Piešťany

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta