Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
DodávateliaGastroNápoje

Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí

red.
red.
Uverejnené: 25. júla 2024
2 min. čítania
Zdieľať

Aké víno ponúkať k obľúbenej klasike, akou je pizza? Určite nie hocijaké, záleží na omáčke, ktorou sa pizza natiera. Prinášame vám tipy na párovanie vína a najpopulárnejších druhov talianskej pizze.

Ide to vôbec spolu – pizza a víno? Ale áno! Krajinou pôvodu pizze je predsa Taliansko – a Taliani by určite nevymysleli jedlo, ku ktorému sa víno nehodí.

- Inzercia-
Ad image

Pozor si treba dať na omáčku, ktorou sa pizza natiera – tá zvyčajne pozostáva z paradajok. K paradajkám sa nehodí ostrá kyslosť vína, príliš silné triesloviny a vysoký obsah alkoholu. Taktiež je dôležité aj to, aký typ pizze si hosť objedná. Napríklad či je to jednoduchá Margherita alebo pizza plná syru Quattro Formaggi…

Od vyzretého Rizlingu s vysokým obsahom alkoholu, či od ťažkého, barikového Alibernetu sa radšej držte ďalej. Na druhej strane, nekomplikované, ľahké až stredne plné vína, s nižším obsahom alkoholu, kyselín a trieslovín sa ukážu ako skvelý partner k talianskemu večeru, kde hlavnú rolu hrá pizza.

Pizza a víno: Tipy na párovanie

Pizza Margherita – jednoduchá pizza z paradajkovej omáčky s mozzarellou a bazalkou. Hodí sa k nej ľahké mladé červené, ktoré nevyzrievalo s drevenom sude – Modrý Portugal, Zweigeltrebe.

- Inzercia -
Ad image

Pizza Quattro Formaggi – tu treba párovať vína, ktoré ladia s bohatosťou syrov. Odporúčame stredne plný červený Dunaj alebo biele Chardonnay či Veltlínske zelené.

Pizza Hawaii – kvôli sladkosti ananásu odporúčame biele víno s ľahkou ovocnou nôtou s nižším obsahom kyselín – Irsai Oliver, Rulandské šedé.

Pizza Funghi – k hubám sa nehodia sladké vína, preto určite siahnite k suchým bielym vínam s nižšími kyselinami. Müller-Thurgau, poprípade ľahší akostný Tramín určite budú dobrým partnerom.

Pizza so salámou, prosciuttom – intenzívnejšia, slaná chuť salámy a šunky znamená, že s pizzou možno kombinovať stredne plné, červené vína – Svätovavrinecké, Frankovka modrá.

Veríme, že sme pomohli nájsť to správne víno k najpopulárnejším druhom pizze. Viac zaujímavostí zo sveta vín nájdete na portáli www.vinari.sk

Zdroj: www.vinari.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Zimný festival jedla 2023 bol rekordný
Ako prežiť v gastronómii? Inšpirujte sa na Gastrolove!
Raňajky ako zážitok
Nový trend v gastronómii – nealko párovanie ako rovnocenný hráč
Apríl v znamení gastronómie
OZNAČENÉ:Gastropárovanie jedla s vínompizza a vínovíno
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
Nasledujúci článok Medvedie dni – netradičná cesta spoznávania tatranskej prírody
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta