Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Podnik, o ktorom sa hovorí
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Podnik, o ktorom sa hovorí
GastroKoncepty

Podnik, o ktorom sa hovorí

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
Uverejnené: 16. decembra 2022
4 min. čítania
Zdieľať

Bratislave pribudla fine dinningová reštaurácia, v Devíne otvorili ECK Restaurant finančníka Patrika Tkáča.

O tejto reštaurácii sa v gastronomických kruhoch veľa hovorilo ešte pred jej otvorením. Na fine dinningový projekt finančníka a vinára Patrika Tkáča v bratislavskom Devíne sa milovníci kvalitnej gastronómie tešili odkedy ho oznámili. Koncept reštaurácie ECK sa rodil takmer 3,5 roka a od 14. decembra sa stal skutočnosťou.

- Inzercia-
Ad image

Názov dostala reštaurácia podľa pomenovania honu Gold Eck (z nemčiny Zlatý roh), na ktorom stojí a ktorý sa objavil už na mapách z 18. storočia. Dokonca sa nachádza aj na jeho rohu, takže iné meno by ani nemohlo viac vystihovať začiatok jej príbehu.

Jedlo v ECKu má byť o dobrej chuti, lákavej vôni, či výnimočnom zážitku. O toto všetko sa bude starať šéfkuchár Daniel Tilinger.

Daniel Tilinger

Skúsenosti zbieral takmer desiatku rokov v zahraničí v michelinských reštauráciách a učil sa od kuchárskych majstrov. „Najviac mi učaroval Londýn s obrovskou ponukou reštaurácií a neskôr to bolo Rakúsko, kde majú požiadavky na kvalitné jedlo a top servis hostia už v DNA. Po tomto všetkom však prišla chvíľa, že som sa vrátil. Na Slovensku je čoraz viac hostí, ktorí majú radi dobré jedlo a veľmi dobre sa orientujú vo výbere reštaurácií,” vysvetľuje svoje rozhodnutie prísť späť.

- Inzercia -
Ad image
Daniel Tilinger

Kľúčovým hráčom v kuchyni bude otvorený oheň, na ktorom sa bude pripravovať jedlo priamo pred očami hostí. Na ich tanier sa dostanú predovšetkým lokálne suroviny, ktoré však nie sú striktne viazané na hranice štátov. „Devín sa nachádza v blízkosti Rakúska, Maďarska a Čiech. Naše kultúry a kuchyne mali predovšetkým rovnaké podnebiu a pôdu. Okrem iného je dnes veľmi ťažké určiť, ktorá ingrediencia patrí do tej ktorej kuchyne,” objasňuje D. Tillinger  pojem regiónu.

Hostia sa môžu tešiť na zážitkové, 7 chodové degustačné menu, ktoré sa bude meniť niekoľkokrát do roka podľa sezónnosti a dostupnosti surovín. „K dobrému jedlu patrí prirodzene aj skvelé víno, ktoré dokáže jeho chuť zvýrazniť a umocniť. Preto je dôležitou súčasťou menu aj párovanie s vínami,” pokračuje Daniel Tilinger.

Práve na tom si dali v reštaurácii záležať. Jej vínna pivnica obsahuje viac ako 8 000 fliaš z celého sveta. Vo vinotéke je udržiavaná konštantná teplota 15,5°C a vlhkosť 65 %. Vína sú uložené v horizontálnej polohe a slnečné svetlo tam neprenikne. Vo vínnej karte nájdete predovšetkým malých, butikových výrobcov. „Vína sme vyberali precízne. Hostia u nás ochutnajú fľašky, ktoré ešte na Slovensku nie sú,” vysvetľuje Peter Lunter, hlavný sommelier reštaurácie ECK.

Peter Lunter

Peter Lunter, rovnako ako Daniel Tilinger, zbieral svoje skúsenosti v michelinských reštauráciách v zahraničí.

Peter Luntner

Reštaurácia má 34 miest a hostia môžu využiť aj samostatný salónik, kde sa nikým nerušená zmestí skupina 10 ľudí. Cena degustačného menu je 90 eur na osobu, k nemu si môžu hostia vybrať párovanie so svetovými vínami (75 eur na osobu), s lokálnymi vínami (50 eur na osobu) alebo nealkoholické párovanie (40 eur na osobu).

ECK Restaurant je určený primárne dospelým hosťom, keďže večera trvá približne 3 hodiny. Práve toľko času je potrebného na vychutnanie si všetkých chutí a vôní v podaní skvelého tímu.

Podnik bude otvorený od stredy do soboty, len vo večerných hodinách a výhradne s rezerváciou. „Ak si hostia spravia rezerváciu, kuchyňa a servis o nich vedia a dokážu sa o nich patrične postarať. Nemôžete mať zvládnutých množstvo malých detailov, ak neviete, koľko ľudí bude večer v reštaurácii. O kvalitu prichádza  predovšetkým hosť,” vysvetľuje Daniel Tilinger význam rezervácií, ktoré sú slovenskou Achillovou pätou, aj keď sa to už výrazne lepší.

Foto: archív ECK a autorka

Mohlo by sa vám páčiť

Zimný festival jedál bol tento rok v lete
Francúzov nadchli bryndzové halušky, tvrdí šéfkuchár Vlado Morochovič
Trh s rastlinnými alternatívami rastie aj napriek krízam
EURÓPSKE kolo kuchárskej súťaže BOCUSE D‘OR pozná víťaza
Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!
OZNAČENÉ:DevínECK RestaurantPatrik Tkáč
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Čo sa deje „za oponou“
Nasledujúci článok Aké sú tajomstvá úspechu menších ubytovateľov?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta