Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Poznáme víťaza Rastlinného produktu roka 2023
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Jem pre Zem
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Poznáme víťaza Rastlinného produktu roka 2023
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme víťaza Rastlinného produktu roka 2023

TS
TS
Uverejnené: 4. apríla 2024
3 min. čítania
Zdieľať

V súťaži o Rastlinný produkt roka 2023 si Slováci a Slovenky zvolili svojho víťaza. Spomedzi 15 výrobkov od slovenských či zahraničných producentov ľudia hlasovali za obľúbenca, ktorý ich v minulom roku najviac potešil. Na prvých priečkach sa umiestnili aj produkty od dobre známych tradičných slovenských výrobcov.

Do finálového hlasovania sa dostalo 15 produktov od slovenských a zahraničných výrobcov. Široká verejnosť mala možnosť hlasovať počas marca za rastlinný potravinový produkt, ktorý ich v uplynulom roku najviac potešil. Hlasovania sa tento rok zúčastnilo 1 734 ľudí.

- Inzercia-
Ad image

„Treska” kraľuje

Ocenenie Rastlinný produkt roka 2023 získal Preto Radoma Vegan Exklusiv s tradične známou príchuťou tresky v majonézovej omáčke. Vegan Exklusiv je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, či vlákninu a v súťaži získal až 19,5 % zo všetkých hlasov.  

„Už pri začiatkoch vývoja rastlinných výrobkov sme mali jasný cieľ – vytvoriť plnohodnotnú alternatívu tresky v majonéze, ktorú si vie vychutnať naozaj každý. Sme radi, že sa nám tento cieľ podarilo naplniť a vieme spotrebiteľov potešiť jedinečným produktom Vegan Exklusiv.“ Hovorí Michal Britvík, generálny riaditeľ Ryba Žilina a dodáva: „V plant-based sektore sme sa už udomácnili. Práve pozitívna spätná väzba a priazeň zákazníkov nás posúva v práci na inováciách ďalej. Ďakujeme všetkým, ktorí hlasovali za náš výrobok Vegan Exklusiv.“

Druhá je nátierka, tretia alternatíva syru feta

Druhú priečku obsadila Krémová rastlinná pomazánka od Nurishh, za ktorú hlasovalo 13,4 % ľudí. Túto rastlinnú nátierku na báze slnečnicového oleja obohatili o vápnik a vitamín B12. Produktom s tretím najvyšším počtom hlasov (10,8 %) spomedzi pätnástich finalistov sa stal Rajo Vegan greek natur. Značka Rajo prišla na trh s rastlinnou alternatívou gréckeho syru feta. Spotrebiteľov a spotrebiteľky zaujalo aj všestranné použitie, keďže sa dá krájať, strúhať, či zapekať.

- Inzercia -
Ad image

„Gratulujeme všetkým trom výhercom. Veríme, že pre ľudí nebolo vôbec jednoduché si vybrať favorita. Týmto spôsobom dali zákazníci a zákazníčky výrobcom spätnú väzbu, že ich teší rozširujúca sa ponuka rastlinných potravín a že sa uberajú správnym smerom. Vidíme, že pri výbere rastlinných alternatív ľudia často siahajú aj po produktoch od tradičných výrobcov,“ hovorí Marian Milec, manažér programu Jem pre Zem.

Do súťaže o Rastlinný produkt roka 2023 sa mohli zapojiť produkty s čisto rastlinným zložením, novinky na slovenskom trhu v roku 2023.

Kompletné výsledky hlasovania a umiestnenie všetkých produktov nájdete TU

O programe Jem pre Zem

Jem pre Zem je neziskový program, ktorého poslaním je presadzovať udržateľné spôsoby stravovania a robiť ich dostupnejšími. Program pôsobí v dvoch oblastiach: u jednotlivcov podporuje záujem o rastlinné stravovanie a uľahčuje im častejšie zaraďovanie rastlinných jedál. Zároveň zvyšuje dostupnosť rastlinných produktov a jedál na trhu budovaním prostredia, v ktorom je rozširovanie ponuky o takéto potraviny výhodné, atraktívne a jednoduché.

Mohlo by sa vám páčiť

Bratislavskému letisku pribudlo päť nových leteckých liniek
Poznáme výsledky finále Bocuse d´Or! Slováci obstáli nad očakávanie
Memorandum o spolupráci a podpore mladých talentov
Láska k ohňu môže mať rôzne podoby
Ako chutí jeseň
OZNAČENÉ:GastroJem pre ZemRadoa Vegan Exklusivrastlinné altenatívyrastlinné produktyRastlinný produkt roka 2023vegan
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Tomáš Podhor HOTEL FITAK Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera
Nasledujúci článok Bratislavské letisko prináša 38 pravidelných leteckých spojení
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta